kade v kanada e po dobre

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
goldman

kade v kanada e po dobre

Мнение от goldman »

ZDRAVEITE!!!!!Kajete mi v koq 4ast na Kanada e po dobre?Frensko govorq6tata ili anglisko govorq6tata.Smqtam da zapo4vam da podgotvqm dokumentite a sam s dete i jena i za koq 4ast 6te me naso4ite da deistvam :?:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Tova e ugasno truden vupros-po nego se izpisaxa fermani i napravo v niakoi temi se stigna po4ti do boi.
Po frenskata procedura e po burzo.Posle kacash kudeto iskash.
Spored mene vurvi po frenskata procedura a ako znaesh dobre angliiski i imash pari kacai v angliiskite provincii.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

abe navsyakade e gurch :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Navsiakade e hubavo :D :D :D
Аватар
Koko

Re: kade v kanada e po dobre

Мнение от Koko »

goldman написа:ZDRAVEITE!!!!!Kajete mi v koq 4ast na Kanada e po dobre?Frensko govorq6tata ili anglisko govorq6tata.Smqtam da zapo4vam da podgotvqm dokumentite a sam s dete i jena i za koq 4ast 6te me naso4ite da deistvam :?:
На такъв общ въпрос трудно ще получиш по-конкретен отговор.
Според мен трябва да си отговориш сам на следните въпроси и на тази база да преценяваш за къде да се ориентираш:
- колко добре си с езика – ако кандидаствате по френската процедура, без някакво задоволително ниво по френски няма да стане.
Освен това, по принцип доброто владеене на езика (в зависимост от провинцията – френски или английски) е много важно за по-лесното устяновяване в Канада след като си получите визите. Така че това е съществен фактор в коя част на Канада е по-добре да се заселите. Не разчитай особено на това че ще научиш езика тук на място, особено ако нямаш добро ниво поне по единя от двата езика.

- С колко пари разполагате – веднъж че самата процедура си е скъпо удоволствие – подготовка на документите, таксите за обработка и за виза, самолетните билети до Канада, плюс някакви задължителни пари за начало – сметката става доста солидна.
Имай предвид че за англоговоряща Канада парите които се изскат за начало по принцип са повече, отколкото за Квебек, освен това в англоговорящите провинции като цяло социалната политика е по-затегната, особено за новодошли имигранти.

- Реални възможности за намиране на работа – тук нещата зависят първо с каква професия си и второ какви намерения за професионална реализация в Канада имаш. За различните професии възможностите са различни и общия случай е че ако човек иска да си работи по професията трябва да се пребори с местната професионална организация и да учи тук нещо допълнително.

Съгласен съм с ИРА че ако искате да минете бързо процудерата е по-добре да опитвате по френската, а след това можете да се заселите където искате. Общия случай (има и изключения, но те са рядкост) е че началното установяване е трудно, особено намирането на първата работа, където и да сте в Канада, но в доста отношения от вас самите ще зависи как и колко добре ще се справите.
dakel1

Мнение от dakel1 »

:twisted: :roll: :wave2: Imam edno pitane : ot 2,5 mesetza sme v Montreal , no neshto ni idva naum da se po-premestim (zaradi angl. ) kam Toronto ili Otawa , ili dr. anglogovorjsht grad - dobre li e kato ideja , kakvo shte KAGETE ! Trjabva li predvaritelno da si uredish rabota ili da riskuvash....Tuk ve4e si namerixme rabota (e ne e tzvete , no za na4alo stava ), estestveno dou4vame i fr.ezik , no v tazi provintzija vsi4ko varvi javash- javash i drazni , neznam moge bi sme semeystvo nervatsi ....Posavetvayte ni , molja !
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

дакел,
като за торонто идеята не е лоша ама ако 3-4 месеца не намериш рабжота лошо ти се пише от парична гледна тоцка- тук едностайните са от порядъйка на 900$ и нагоре, така че си прави сметкатааа :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
rath1

Мнение от rath1 »

sasho71 написа:дакел,
като за торонто идеята не е лоша ама ако 3-4 месеца не намериш рабжота лошо ти се пише от парична гледна тоцка- тук едностайните са от порядъйка на 900$ и нагоре, така че си прави сметкатааа :wink:
V Toronto e nai-dobre, smelo napred kam Toronto
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

dakel1 написа::twisted: :roll: :wave2: Imam edno pitane : ot 2,5 mesetza sme v Montreal , no neshto ni idva naum da se po-premestim (zaradi angl. ) kam Toronto ili Otawa , ili dr. anglogovorjsht grad - dobre li e kato ideja , kakvo shte KAGETE ! Trjabva li predvaritelno da si uredish rabota ili da riskuvash....Tuk ve4e si namerixme rabota (e ne e tzvete , no za na4alo stava ), estestveno dou4vame i fr.ezik , no v tazi provintzija vsi4ko varvi javash- javash i drazni , neznam moge bi sme semeystvo nervatsi ....Posavetvayte ni , molja !
Ако имаш възможност да си намериш работа, естествено е много по-добре, но не съм сигурен до колко е възможно. Смениш ли града/провинцията без да имаш работа, то това ще си е почти като една нова имиграция и на новото място ще трябва да почнеш доста неща отначало. А както и Сашо е отбелязал, Торонто е доста скъп и ако човек е без доходи, парите свършват много бързо.
Понеже питаш за Отава и Торонто - имай предвид че напоследък в Торонто се преместиха хора и от Отава, именно с цел да търсят по-добри възможности за работа, така че не съм сигурен доколко има смисъл да се местиш в Отава. В Торонто има доста повече възможности, но имай предвид че тук е и най-голямия процент новопристигнали имигранти и конкуренцията дори за обща работа е голяма, така че няма гаранция кога и каква работа ще успееш да намериш.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Най-добре е където са приятелите ти...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
sando
Обратна връзка:

Мнение от sando »

само не идвайте в калгари, че е голяма скука, но за всеки е различно, на нас в калгари не ни харесва.
Molson

Мнение от Molson »

ot svichko napisano izliza che e nai-dobre v Montreal.
tova e taka - dori mestni kanadci jiviali v toronto go priznavat i predpochitat jivota v montreal. tuka si e keff da jiveesh i rabotish.
Заключено