работа в банка?
работа в банка?
Здравейте! Тъй като имам доста години стаж в българска банка и си мисля, че най-добрият вариант за търсене на работа в Монреал (живот и здраве) е също в банка. В този смисъл има ли съфорумци работещи в банка, които да споделят малко повече за процеса на търсене на работа, как възприемат банките кандидат-имигранти и т.н.? Навсякъде ли искат местен стаж? изобщо всичко което се сетите да споделите...
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
- ablood
- Обратна връзка:
Re: работа в банка?
В една от Лавалските банки работи един българин - касиер. Освен това в CDN имаше една българка.
Сигурен съм обаче, че и двамата имат местно образование.
Сигурен съм обаче, че и двамата имат местно образование.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Със сигурност са необходими поне два езика (френски и английски) .Може би местното образование е "Финансий и счетоводство" , но знам също , че персонала се обучава и на място в банката.
"По -добре да пренапишем живота си,отколкото да се мьчим да го слепим"
в нашата банка има две българки, И двате говорят перфектно френски, английски, руски
.Лично съм говворила с едната за работата и в банката, каза, че нищо не е учили, подала е cv, извекали са я на интервю и като са я видили, че говори двата основни езика и ЧЕСТИТООО.
предполагам са минали някакво обучение... незнам точно

предполагам са минали някакво обучение... незнам точно
Работа в банка и касиер в банка, според мен са две различни неща. За първото не знам нищо, за второто не трябва специално образование - отиваш на интервю, обучават те няколко седмици и готово - имаш позиция за 9-11 долара на час.
Точно, както си го описал, поне за второто - касиер, но искат английски и френски, образование не се изисква, заплащането може да стигне до макс. 14 $ на час.pumpy написа:Работа в банка и касиер в банка, според мен са две различни неща. За първото не знам нищо, за второто не трябва специално образование - отиваш на интервю, обучават те няколко седмици и готово - имаш позиция за 9-11 долара на час.
Също така, с поне единия от езиците, може да се почне да продаваш застраховки, по време на обучението ти плащат 15 $ на час, после вече зависи от теб, за който се интересува да пробва в Алианс индустриел. Предполагам е досадно, защото ти трябва да се обаждаш да си търсиш клиенти, но пък от друга страна тук обичат да се застраховат за всичко, така че е друга опция като заначало.
Благодаря на всички!
Тодор73, и това е идея наистина. Все пак застрахователната култура в Канада вероятно е на друго ниво в сравнение с българската.
Тодор73, и това е идея наистина. Все пак застрахователната култура в Канада вероятно е на друго ниво в сравнение с българската.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
- ablood
- Обратна връзка:
Принципът е същия - и застрахования и застрахователя се старае да плаща колкото се може по-малко и да вземе колкото повече пари може, стига това да не му коства значителни загуби в дългосрочен план. В това отношение балансът определено е на страната на застрахователите.karelia79 написа:Все пак застрахователната култура в Канада вероятно е на друго ниво в сравнение с българската.
Темата е много интересна за мен. Благодаря за споделените мнения.
----------------------------------
документи Виена-03.07.2009
Визи - 23.12.2010
Полет - 23.01.2011
документи Виена-03.07.2009
Визи - 23.12.2010
Полет - 23.01.2011
- John Smith
Имам някои наблюдения над TD, BMO и RBC. Без местно образование шансът за работа изглежда е минимален. Има стотици местни хора, които завършват нещо около финанси и започват по банките. На гишетата е най-ниското ниво, за малко пари, пак се иска образование и много добър език. За Квебек много добри двата езика. За всичко по-нагоре се иска повече образование, а дори за най-ниски мениджърски позиции искат MBA. Банките са известни с изстискването на персонала. Всички работят на годишна заплата, но им дават толкова много работа, че за 8h не може да се свърши. Остават часове извънредно, носят си вкъщи, работят по уикендите. Не съм много сигурен, че опитът от българска банка ще е от някаква полза. По-скоро може да доведе до неоправдани очаквания.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
-
Моите впе4атления са 4е с 2 езика на добро ниво и по необходимост 2 месе4ен курс които 4есто е финансиран от Emploi-Quebec се намира работа като касиер в банка, а и всеки друг опит и дипломи могат да помогнат. Има доста възможности да се у4и после за евентуално по-висок пост, сигурна съм 4е 6те намерите с пове4е упорство, препоръ4вам да изкарате някои курс тук или колеж ...
Живей така, сякаш на земята е рай!
25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
-
Какъв негативизъм, далече 6те те отведе ... изоб6то не съм съгласна с това !John Smith написа:Имам някои наблюдения над TD, BMO и RBC. Без местно образование шансът за работа изглежда е минимален. Има стотици местни хора, които завършват нещо около финанси и започват по банките. На гишетата е най-ниското ниво, за малко пари, пак се иска образование и много добър език. За Квебек много добри двата езика. За всичко по-нагоре се иска повече образование, а дори за най-ниски мениджърски позиции искат MBA. Банките са известни с изстискването на персонала. Всички работят на годишна заплата, но им дават толкова много работа, че за 8h не може да се свърши. Остават часове извънредно, носят си вкъщи, работят по уикендите. Не съм много сигурен, че опитът от българска банка ще е от някаква полза. По-скоро може да доведе до неоправдани очаквания.
- John Smith
Имаш правото да не си съгласна, разбира се. Аз не работя в банка и не очаквам ситуацията с работата там да ме отвежда някъде. Ако някой иска да се пробва без местно образование и опит обаче, желателно е първо да се справи с проблема с намирането на буквите Ч и Ш, след това да се цели по-далеч. 

Wise men don't need advice. Fools won't take it.
-
Няма да обсъждам глупави забележки, така хора като теб, които много разбират от всичко най-лесно отклоняват истинската тема, а в този форум това е едно от любимите ви занимания ... Гледай си твоите цели, а за чуждите не бери грижа.John Smith написа:Имаш правото да не си съгласна, разбира се. Аз не работя в банка и не очаквам ситуацията с работата там да ме отвежда някъде. Ако някой иска да се пробва без местно образование и опит обаче, желателно е първо да се справи с проблема с намирането на буквите Ч и Ш, след това да се цели по-далеч.
Това беше моето мнение, авторката да си търси инфо и да си вади заключения, единно мнение никога няма. За касиерка никой не иска университет, а 2 езика.
- ablood
- Обратна връзка:
Наскоро гледах един филм с Уди Харелсън, Джон Чийз и т. н.
Разправя се за няколко колеги, служители в банка, разочаровани от работата си и планиращи 4 независими обира на съответната банка.
Реалистичен образ е мениджъра - нищожество със самочувствие.
Разправя се за няколко колеги, служители в банка, разочаровани от работата си и планиращи 4 независими обира на съответната банка.
Реалистичен образ е мениджъра - нищожество със самочувствие.