развод в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
anxeli

Re: развод в Канада

Мнение от anxeli »

Естествено че няма да хвърлят червено килимче и да поканят всеки да ползва безплатни услуги, това е само за крайно нуждаещи се, каквато ще е тя.
Не, не съм ползвала, но явно са преценили че случая ти е достатъчно ясен и могат да изпратят и студент. Другата страна няма автоматично предимство от това че може да си позволи адвокат :!:.
A такива лекари са всички, при които ходим, педиатърката два-три пъти месечно дава дежурства в Сик Кидс Хоспитал, даже зъболекаря ни ходи на нощни дежурства в спешен кабинет в болница.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Аз имам някакъв спомен (или съмнение), че Таралежка е "анонимен" ник на Хъли. Ако е вярно, не се учудвам на писаниците му - нищо ново под слънцето.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Veronika

Мнение от Veronika »

Благодаря на всички за вниманието!
Последно промяна от Veronika на Вто Апр 26, 2011 3:14 am, променено общо 1 път.
Godis

Мнение от Godis »

Вероника, намирам за странно впускането ти в детайли. Защо го правиш ?
smt

Мнение от smt »

Каква е тази процедура 5 години вече?! Сигурна ли си, че не те заблуждава, че ще те закара в Канада?! Кой е водещия?
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Godis написа:Вероника, намирам за странно впускането ти в детайли. Защо го правиш ?
батето ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Още на предишната страница "я" попитах, ама не си казва :rofl:
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Хахаха каква тема! Ама вие сте мнооого добри в чесaнето на езици, пардон пръсти. :D
На жена в Канада не и нужно да доказва даже, че е малтретирана. Достатъчно е само да се обади в полицията и вербално да го заяви. Ако направи и театрална постановка задържането на буйния съпруг и е в кърпа вързано. После той получава за това си задържане криминал реkърд и я познайте дори и без адвокат на кого присъждат децата?! Не казвам, че това е добро, защото много жени включително и българки злоупотребяват, но това е реалността. :lol:
Ако тоя има тежка ръка трябва да е луд да дойде в Канада. Разводът в Канада е много по-лесен от българския и в 90% от случаите е в полза на женската половина. Между нас казано българките са по-оправни от силните си половинки и това е причината за честите раздели в чужбина. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:Хахаха каква тема! Ама вие сте мнооого добри в чесaнето на езици, пардон пръсти. :D
На жена в Канада не и нужно да доказва даже, че е малтретирана. Достатъчно е само да се обади в полицията и вербално да го заяви. Ако направи и театрална постановка задържането на буйния съпруг и е в кърпа вързано. После той получава за това си задържане криминал реkърд и я познайте дори и без адвокат на кого присъждат децата?!
Сигурна ли си, че получава криминал рекърд без съдебно дело, само защото е задържан от полицията? Що ми се струва, че и ти си от групата дето била "мнооого добри в чесaнето на езици, пардон пръсти"
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Добре, де прав си! Трябва да има и дело.Често при задържане обаче има такова.
Знам за случаи, при които след такова дело въпросният човечец след безобиден ритник е отнесъл неколцина годинки в затвора като бонус.
Знам и за друг случай за издаване на ограничителна заповед, ако разбираш за какво ти говоря и то без никакво основание.
Най-широката практика сред нашите хора в такъв случай, за да се спасят от почти доживотната издръжка, която трябва да плащат е...да излязат на social.
Не съм чувала за случаи при легален брак, когато семейната собсвеност се води само на съпруга при развод жената да остава на улицата. По-скоро обратното, бих казала.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Няма безобиден ритник :^) !
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Абсолютно съм съгласна с теб!
В България обаче един ритник не струва между 5-10 години от живота ти, докато в Канада може и да струва. Бях пристрастна в случая, защото потърпевшия е бил българин, а доколкото знам отсрещната страна не е била хич стока.
Та в заключение: Не тръгвайте с такива разногласия към Канада, щото няма да ви бъде!
haimana

Мнение от haimana »

Легенди ...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Сетих се нещо докато писах по другата тема.
Ако имате неразрешими противоречия с половинката си и недай си Боже да трябва да се развеждате: Разводът в Канада не означава автоматично, че сте разведени.
Ако сте сключили граждански брак в България трябва веднъж да се разведете в Канада и втори път в България. Ако се разведете само в Канада и после повторно се "бракувате" според канадските закони сте ОК, но според българските би трябвало да сте двуженец (двумъжец), така че умната!!! :!:
Обичайте се и не предприемайте такива крайни мерки! :inlove:
haimana написа:Легенди ...
Легенди, баба ти! Слушай какво ти думат по-дъртите (по-патилите -Не)! ;)
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

Можеш да го направиш и в БГ.
Посъветвай се с адвокат.
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
Публикувай отговор