Помощ за емиграция в Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
desislava7

Помощ за емиграция в Квебек

Мнение от desislava7 »

Здравейте,
Може ли някой спешно да ми препоръча посредническа агенция, която да помогне да емигрираме със съпруга ми в Квебек. Засега сме намерили само една - Андра, но тя посредничи само по федералната програма и хонорара и е доста сериозен около 5000$, а като прибавим и другите такси сумата се получава 8000$.
Благодаря на всички предварително.
Аватар
emili_vn

Re: Помощ за емиграция в Квебек

Мнение от emili_vn »

Не ти трябва агенция - просто трябва да седнеш да четеш малко. Никоя агенция няма да се погрижи за вас толкова добре, колкото вие самите. Има доста изпатили хора от агенции.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Споделям мнението на Емили.
desislava7 написа:хонорара и е доста сериозен около 5000$
:o Вие виза за луната ли ще вадите, какви са тези суми...не си прахосвайте парите на вятъра...не е толкова сложно, колкото изглежда.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Агенциите са за тези, които имат повече пари, отколкото време.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
rokobg

Мнение от rokobg »

Проверявал съм при няколко посреднически фирми.При всички е едно и също-няма гаранция срещу това,което заплащаш.Не поемат отговорност за крайния резултат.

Всичко пак зависи до голяма степен от Вас.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Естествено, че няма гаранция - не се явяват те на интервю вместо вас.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

ablood написа:Агенциите са за тези, които имат повече пари, отколкото време.
Мисля, че това е много точно казано!

А гаранции няма и как да има - агенците нямат специални връзки с посолствата и не мога да осигурят различно разглеждане на дадена кандидатура. Едиснтвеното което получавате от тях са опит и предотвратяване на често допускани грешки (но само ако попаднете на читава агенция!).
Ако имате пари и искате да ги използвате за да си осигурите виза или поне да си ускорите процедурата, ориентирайте се към някои от другите процедури (бизнес имиграция и подобни) - там този номер върви.

Канада ви иска, заради уменията, опита и не на последно място заради парите ви - има нужда от данъкоплатци, бизнесмени-данъкоплатци и т.н.
desislava7

Мнение от desislava7 »

Първо бих искала да благодаря на всички за коментарите. Искам да кажа, че това, което ни притеснява при самостоятелна кандидатура е правилнното представяне на документите, т.е. представянето на професията и стажа на мъжа ми пред канадските власти. Казаха ни, че трябва много прецизно да бъдат подготвени и точно съпоставени с техните стандарти. Това, което ни обещават е, че ще ни подготвят документите по такъв начин, по който от канадското правителство да разберат, че с професията и опита си сме подходящи, за да станем техни граждани. Ясно е, че ще трябва сами да се подготвим за интервюто, но правилното представяне на документите е това, което ни притеснява. Така, че ще бъдем благодарни за всякакви съвети от хора минали по този път.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Правилно представяне на документите не означава нагласяне на специалността от дипломата към подобна от списъка с търсените професии - те искат да ви вземат парите, за да направят точно това. Но това не е достачтъчно условие да се вземат точки за търсена професия - трябва също така и да има съвпадение на изучаваните дисциплини в същата специалност там. От голямо значение е и факта, че на интервюто има преводач, който гледа бг оригинала и го превежда без да знае как е написано в документите. Та такова едно "правилно представяне" само може да ви донесе негативи. Другия "ценен" опит, който ви дават посредническите фирми е, че ви пишат непосилни нива на френския, за да ви гарантират интервю. Естествено - ако ви поискат сертификат скоро след подаването, вие не можете да защитите тези нива в указания срок и горите. А и в случая с интервю резултата е горе-долу е същия. Има много напатили се кандидат емигранти от посреднически фирми, които са готови да ви кажат всичко (но не и най-доброто за вас) само за да се докопат до парите ви. Вие си преценете - ако имате излишни пари и време (за евентуално второ кандидатсване) и за посредници - действайте.

Моят съвет е да си седнете на задните части и да почетете 1 седмица (нищо няма да ви стане - най-много да ви заболят очите) и всичко ще ви се изясни. Казвам да четете, а не да питате. Питането идва след четенето и е целенасочено. С питане си изяснявате неяснотите (след като сте чели и вече знаете необходимото), а не се запознавате с цялата процедура. НАпоследък забелязвам, че много нови съфорумци питат постоянно и за всичко. С откъслечени въпроси и отговори няма да знаете какво трябва да правите. Много хора тук са се потрудили да опишат процедурата и да отговарят на въпросите на новодошлите. Покажете малко уважение към труда им и направете усилие да прочетете изписаното. Гарантирам ви, че всичко ще ви се изясни.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ако толкова много държите да си дадете парите за подготовка на 5 документа, и аз мога да ви ги взема - със сигурност ще свърша по-добра работа от фирма-посредник. Даже и фактура с ДДС ще ви издам. ;)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
GRus

Мнение от GRus »

Напълно подкрепям казаното от Емили. Да платите подобна сума на консултантска фирма, само за да разберете че сами бихте се справили не по-зле, би било твърде скъп урок. От всичко, което чета във форума съм с впечатлението, че повечето хора тук преминават етапа "Виена" без помощта на посредници.
Да ви вземат 5000$ за такава услуга е чисто обирджийство. Казвам го защото познавам консултантския бизнес (макар и в друга област).
If everything seems under control you're just not going fast enough
Публикувай отговор