Напускане на квартира
Напускане на квартира
Тъй като сме решили да напускаме сегашната квартира ме интересува дали има някакъв определeн текст за уведомителното писмо за напускане. Какво точно трябва да се пише.
Също ме интересува как е най-добре да се връчи на проприетера. Доколкото разбрах по пощата не става, защото там изпращат само препоръчани писма в затворени в плик. Т. е. има доказателство, че писмото е получено, но няма доказателство, че е прочетено от проприетера. Питах нотариус, който ми каза, че може писмото да се изпрати по факс или чрез специализираните юридически фирми – de justice. Някой има ли опит с тези фирми.
Разбира се най-добре би било ако проприетера се съгласи да се подпише без да се усложняват нещата.
Също ме интересува как е най-добре да се връчи на проприетера. Доколкото разбрах по пощата не става, защото там изпращат само препоръчани писма в затворени в плик. Т. е. има доказателство, че писмото е получено, но няма доказателство, че е прочетено от проприетера. Питах нотариус, който ми каза, че може писмото да се изпрати по факс или чрез специализираните юридически фирми – de justice. Някой има ли опит с тези фирми.
Разбира се най-добре би било ако проприетера се съгласи да се подпише без да се усложняват нещата.
Re: Напускане на квартира
Аз съм си пращал винаги кореспондецията с препоръчана поща и после никой не е оспорвал какво е имало в плика. Налагало ми се е да се "разправям'два пъти с двама различни собственика.
- nikolovata
Препоръчано или лично е най-добре. При втория вариант си направи копие на писмото, което портиерът да ти разпи6е и датира при получаване. Определен текст няма, ето примерен - http://www.rdl.gouv.qc.ca/fr/pdf/rdl807f.pdf"
Според Régie du logement
....Quel que soit l’avis, il est suggéré de le remettre:
par courrier recommandé
OU
en main propre avec un accusé de réception
OU
par tout autre moyen permettant d’obtenir une preuve de réception valable
Според Régie du logement
....Quel que soit l’avis, il est suggéré de le remettre:
par courrier recommandé
OU
en main propre avec un accusé de réception
OU
par tout autre moyen permettant d’obtenir une preuve de réception valable
Mненията са като задниците, всички ги иmаmе, но не винаги е удачно да ги показваmе!
- Bistra
- Напуснал форума
Не разбрах какъв ти е проблема с препоръчаните писма?
На сайта на Poste Canada можеш даже да извадиш подписа на тоя, който го е получил, така че може да ти послужи като доказателство в съд.
Аз имах дребен проблем с работодател ( не хазяин ) и действах по подобен начин. За щастие имаше добра развръзка и не се стигна до съд.
На сайта на Poste Canada можеш даже да извадиш подписа на тоя, който го е получил, така че може да ти послужи като доказателство в съд.
Аз имах дребен проблем с работодател ( не хазяин ) и действах по подобен начин. За щастие имаше добра развръзка и не се стигна до съд.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Проблемът на тези писма е, че се слгат в плик. Получателят се подписва, че е получил писмото или по-точно писмото, което е в плика. Няма никакво доказателство, че плучателят се е запознал със съдържанието (писмото) в плика. Възможно е например да сме забравили да сложим писмото в плика и куп други хипотези. По тази тема говорих с една нотариуска и тя ме посъветва да се обърна към юридичекисте фирми, които връчват отворено писмо и има свидетел, че плучателят е прочел съдържанието.
В случая на напускане на квартира не са необходими чак такива формалности. Стотици хиляди хора си сменят квартирите всеки месец в Квебек и Онтарио без да ползват юридически фирми. Не се притеснявай, разбирам че ти се вижда недостатъчно, но препоръчано писмо е напълно достатъчно, просто запазваш едно копие за тебе. Ако толкова искаш да си 200% сигурен, отиваш с 2 копия до рентал офиса на сградата или до хазаина лично и го караш да се подпише на твоето копие (едно предварително обаждане по телефона за да си сигурен че ще го завариш в къщи).lallex написа:Проблемът на тези писма е, че се слгат в плик. Получателят се подписва, че е получил писмото или по-точно писмото, което е в плика. Няма никакво доказателство, че плучателят се е запознал със съдържанието (писмото) в плика. Възможно е например да сме забравили да сложим писмото в плика и куп други хипотези. По тази тема говорих с една нотариуска и тя ме посъветва да се обърна към юридичекисте фирми, които връчват отворено писмо и има свидетел, че плучателят е прочел съдържанието.
-
Можете да изпратите препоръчано писмо или го връчите лично срещу подпис и дата.
Според мен по-важния въпрос са сроковете: трябва да го уведомите не по-късно 3 месеца преди изтичане на договора.
Ако причината,обаче, е покупка на имот и не можете да спазите тези срокове,е малко по-сложно.
Според мен по-важния въпрос са сроковете: трябва да го уведомите не по-късно 3 месеца преди изтичане на договора.
Ако причината,обаче, е покупка на имот и не можете да спазите тези срокове,е малко по-сложно.
Не виждам къде е проблема?lallex написа:Проблемът на тези писма е, че се слгат в плик. Получателят се подписва, че е получил писмото или по-точно писмото, което е в плика. Няма никакво доказателство, че плучателят се е запознал със съдържанието (писмото) в плика. Възможно е например да сме забравили да сложим писмото в плика и куп други хипотези. По тази тема говорих с една нотариуска и тя ме посъветва да се обърна към юридичекисте фирми, които връчват отворено писмо и има свидетел, че плучателят е прочел съдържанието.
Дерта е на този до който си адресирал писмото - пратил ли си го? Пратил си го! Това, че той е отказал да го прочете си е негов проблем. Ти пред закона си чист!
Интересно ми е нотариусът препоръча ли ви подобна фирма ?lallex написа:Проблемът на тези писма е, че се слгат в плик. Получателят се подписва, че е получил писмото или по-точно писмото, което е в плика. Няма никакво доказателство, че плучателят се е запознал със съдържанието (писмото) в плика. Възможно е например да сме забравили да сложим писмото в плика и куп други хипотези. По тази тема говорих с една нотариуска и тя ме посъветва да се обърна към юридичекисте фирми, които връчват отворено писмо и има свидетел, че плучателят е прочел съдържанието.
Нотариуса ми обясни подробно какви писма могат да връчват тези фирми. Аз не разбрах много добре, но намерих доста татиква фирми.
Наистина и според мен най-добрият варинт е да помолим проприетера да се подпише.
Аз също познавам много хора, които са пращали препоръчани писма и са нямали никакви проблеми.
Наистина и според мен най-добрият варинт е да помолим проприетера да се подпише.
Аз също познавам много хора, които са пращали препоръчани писма и са нямали никакви проблеми.