Tribva li da vadia ot SBA kmejd.6ofiorska knijka?
Tribva li da vadia ot SBA kmejd.6ofiorska knijka?
Zdraveite!
Mnogo sa komentarite po tazi tema,ama iasen otgovor niama?
Triabva li da vadia ot SBA mejd. knischka ili obik. si mi var6i rabota?
-Znam, 4e vaji 3-meseca !
-Hubavo e da nosia ot zastahovatel DOX.,/4e niam proiz6stvia/,a niakoi znae li dali imali standarten tex za takav dox.?
-Kade ot KAT se vadi dox za 4isto dosie?
Blagodaria!
-Hubavo e da nosia ot zastahovatel DOX.,/4e niam proiz6stvia/,a niakoi znae li dali imali standarten tex za takav dox.?
Blagodaria!
Re: Tribva li da vadia ot SBA kmejd.6ofiorska knijka?
Не разбрах за коя провинция питаш, но за Онтарио нещата стоят така - ако искаш да шофираш през първите месеци, ще ти трябва международната книжка. Когато нещата стигнат да се явяваш за тукашна книжа обаче, ще ти трябва българската - за да удостовериш колко време шофьорски опит имаш.Teze написа:Zdraveite!
Blagodaria!
Както разбирам, на някои места от тукашното Министерство на транспорта напоследък са започнали да искат легализиран превод на българските книжки, това изискване преди го нямаше, но явно нещата са се променили.
-
- Обратна връзка:
За Монреал:
- извади си международна книжка, за да избегнеш превода на българската тук. Иначе е задължителен.
- документ за чисто досие се вади от КАТ. Те знаят какво да пишат. Не ти спестява тук никакви изпити, но все пак е добре да го имаш. Казваш, че ти трябва за Канада. Ще го издадат на български, а после може да си го преведеш.
- извади си международна книжка, за да избегнеш превода на българската тук. Иначе е задължителен.
- документ за чисто досие се вади от КАТ. Те знаят какво да пишат. Не ти спестява тук никакви изпити, но все пак е добре да го имаш. Казваш, че ти трябва за Канада. Ще го издадат на български, а после може да си го преведеш.
Adres na SBA Sofia?
Znae li niakoi adres i tel. na SBA _Sofia?
Не мога да ти кажа от кога е въведено изискването да се представи легализиран превод, явно е относително от скоро. Мисля че и някой друг във форума преди време спомена за това, но не ми се рови назад да търся. Моя позната тръгна да се явява за книжка преди месец или два и тогава стана ясно че трябва да направи превод и легализация, както вече споменах на мен такова нещо не са ми искали, но аз се явявах за книжка преди 2-3 години.Teze написа:Blagodoria!
Interesa mi otnoso /Schof.Knij./ e naso4en kam Toronto/Ontario/.
Ot koga e vavedena legalizaciata v ministerstvoto na transporta?
Адреса на СБА преди беше на ул."Света София" - срещу централата на ОББ, дали и в момента е там няма как да знам.
-
- Обратна връзка:
Адресът на СБА
СБА има сайт:
http://www.uab.org
ТАМ ПИШЕ ОЩЕ:
пл. "Позитано", 3
1090 София, България
Тел.: (02) 989 52 42 - Централа
Факс: (02) 981 61 51
E-mail: sba@uab.org

http://www.uab.org
ТАМ ПИШЕ ОЩЕ:
пл. "Позитано", 3
1090 София, България
Тел.: (02) 989 52 42 - Централа
Факс: (02) 981 61 51
E-mail: sba@uab.org

Re: Адресът на СБА
Наистина много полезен сайт, sim_e_on, благодаря.
Мисля че за да ти извадят международна шофьорска книжка, трябва да се отиде в туристическа агенция Шипка на ул.Света София 6 - пълния адрес и телефоните ги има в сайта който си посочил.
Мисля че за да ти извадят международна шофьорска книжка, трябва да се отиде в туристическа агенция Шипка на ул.Света София 6 - пълния адрес и телефоните ги има в сайта който си посочил.
EJ PUK KVO MOGA DA TI KAJA AZ!Teze написа:Zdraveite!
Blagodaria!
1. 3 Mesetza (90 dni) mojesh da si karash s knijkata ot BG!! povtarja ot BG a ne s prevod - tam pishe dostatychno na latinski + kartinki za da se vidi kakvo mojesh da karash.
2. Da ne pomyknesh talona ot BG - ostavi si go v BG che shte go zabugish.
3. Sled 90 den PO RAZPOREDBI ako si New Resident - knijkata spira da vaji. Taka che i da si vadish mejdunarodna knijka ili ne, ako te sprat trjbva da imash passport v sebe si i da se pravish na tapa che njamash permanent residence card a si na gosti, koeto ne e dobre.
4. Ottuk (tova veche e samo za Quebec) --> listovki + kormuvane.
Във Британска Колумбия, с българската книжка можеш да караш 3 месеца, а с международната - 6 месеца. Друга разлика не знам ...
Na koia knijka da pravia prevod i legaliz.?

Ne mi stana iasno na koia knijka da pravia prevod i legalizacia.
V BG ili v Toronto e po-dobre da napravia takava?
Kakva e cenata v Canada?
Blagodaria! :idea: