За традициите
За традициите
http://www.everexplore.com - Explore with a camera!
						Re: За традициите
 Страхотно преживяване
  Страхотно преживяване  
- angelheart
Чак се чудя на мен как ми се размина... На два пъти   

Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
В Бг се хвърля жито, не ориз   !
 !
И аз отказах тази дивотия, за ужас на нашите ...
 ...

!
 !И аз отказах тази дивотия, за ужас на нашите
 ...
 ...Циганите - на Сатурн !
"Не съм дърво. Корени нямам."    

Традициите не са това, което бяха.
Трябвало е просто небрежно да му спомене на дъртия, че скоро скромно са се оженили с една, дето не я познава... Де тоз акъл на млади години, хатъра да не чупиш и тнт. Да не говорим, че много не се и женят напоследък.

Трябвало е просто небрежно да му спомене на дъртия, че скоро скромно са се оженили с една, дето не я познава... Де тоз акъл на млади години, хатъра да не чупиш и тнт. Да не говорим, че много не се и женят напоследък.
Embrace your climate change!
						- Bistra
- Напуснал форума
Ха-ха точно така. Аз като се омъжвах нямаше циганска музика, нито събиране на средства с цел финансиране. Отидох пеша и до църквата, и до ресторанта, но без шествия и тем подобни глупости.(гостите вече бяха отишли в църквата.Хубаво е да те чакат!7George написа:Традициите не са това, което бяха.
 )
 )Причината - къси разстояния, щеше да е смешно да тарaлянкаме кола окичена с карамфили - Яшшш!

За сметка на това пък хората се обръщаха след мен, (те и още си се обръщат, де
 ) защото бях хубава. В църквата церемонията беше прекалено дълга, защото попът беше приятел на свекърва ми и се престара меко казано. А, пропуснах да отбележа, че вече бях омъжена от 2 дни, защото гражданското подписване и църковният брак не бяха в един и същи ден. Е-еех затова пък сега имам 2 годишнини от сватбата за празнуване.Горкият ми мъж!
 ) защото бях хубава. В църквата церемонията беше прекалено дълга, защото попът беше приятел на свекърва ми и се престара меко казано. А, пропуснах да отбележа, че вече бях омъжена от 2 дни, защото гражданското подписване и църковният брак не бяха в един и същи ден. Е-еех затова пък сега имам 2 годишнини от сватбата за празнуване.Горкият ми мъж!  
 Ориз, жито и други семена за посев, и храна за гълъбите бяха изключени от програмата, за сметка на това имаше много бонбони за децата.

Настъпваници и други подобни глупости също липсваха.Ами то е ясно, че един мъж, ако не слуша жена си не е за никъде - останалото е само цапане на обувките.

Аз съм определено за брака, защото съм старомодна, но по отношение на традициите смятам, че те са променливо понятие. Вече ги няма онези сватби с 200 човека поканени и тумба-лумба.
Имам приятел в България, който има чудесно семейство от дълги години,
но никога не се е женил. Въпрос на личен избор!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- hadministratora
- Хабсурден
Ех, спомени, спомени.....
Ние се постарахме да озаптим родата до колкото е възможно.....
Нямаше тумба-лубма при нас, но братчедите на жена ми бяха запречили вратата и не щяха да я дават - трябваше да ги подкупвам.
Стринка й пък такова звучно "Иииииии..." извика като влязох, че сигурно и до първия етаж се чу.
А пред църквата попа ни държа в един ъгъл, за да не видела другата булка. Направо не знам как не й закри очите с килимявката си за по-сигурно!

Ние се постарахме да озаптим родата до колкото е възможно.....
Нямаше тумба-лубма при нас, но братчедите на жена ми бяха запречили вратата и не щяха да я дават - трябваше да ги подкупвам.
Стринка й пък такова звучно "Иииииии..." извика като влязох, че сигурно и до първия етаж се чу.
А пред църквата попа ни държа в един ъгъл, за да не видела другата булка. Направо не знам как не й закри очите с килимявката си за по-сигурно!
- JennyAnyDots
Наистина "спомени, спомени"...
Спомням си как инструктирахме DJ-я за това какво ще и какво няма да правим. Чупихме питка, за кеф на родата и малко сеир, и това беше. Изрично обяснявахме, че ще е само това; уж беше разбрал, че менци не ритам, и т.н., и т.н.... Абе нищо друго, точка. И някъде един час след началото на купона (и предполагам след втората голяма гроздова) той да вземе да пусне изведнъж да пищи една жална гайда, чак да ти проглуши ушите, и да викне в микрофона: "Сега булката ще иде да се прощава с майка си" Явно беше "традиционалист" човекът...
 Явно беше "традиционалист" човекът...

Спомням си как инструктирахме DJ-я за това какво ще и какво няма да правим. Чупихме питка, за кеф на родата и малко сеир, и това беше. Изрично обяснявахме, че ще е само това; уж беше разбрал, че менци не ритам, и т.н., и т.н.... Абе нищо друго, точка. И някъде един час след началото на купона (и предполагам след втората голяма гроздова) той да вземе да пусне изведнъж да пищи една жална гайда, чак да ти проглуши ушите, и да викне в микрофона: "Сега булката ще иде да се прощава с майка си"
 Явно беше "традиционалист" човекът...
 Явно беше "традиционалист" човекът...- Bistra
- Напуснал форума
Хахаха това нищо не е.Аз пък си спомням, че един от танците трябваше да го танцувам с кума. Човекът си беше пийнал - разбираемо и по погрешка ми застъпи роклята. Да ама тя отгоре беше тип бюстие, така че можете да си представите застъпването какъв ефект произведе - той изтрезня набързо.  Добре, че не съм притеснителна. Така съм си от малко момиченце хехехе.
  Добре, че не съм притеснителна. Така съм си от малко момиченце хехехе. 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

ЗДРАВЕЙТЕ,вече в България има традиция българските сватби да са като едно време булката е с рокля стил болярка ,а всички гости да са с носии.
ЗДРАВЕЙТЕ,вече в България има традиция българските сватби да са като едно време булката е с рокля стил болярка ,а всички гости да са с носии.Преди месец бяхме на такава сватба в Троян нямате представя каква сватба беше
 .
 .Започна се от 8. 00 h с агнешка курбан чорба (мноого важен детайл),Валя Балканска и гайдара Петър Янев.
Разбира се това се състоя на огромна поляна с красиви дървени маси с бродирани покривки ,всичко се сервира в калени съдове.Голями бяли шатри ни правеха сянка,защото въпреки ранния час имаше слънчице.
Гостите абсолютно всички облечени в български носии,които лично сватбарите се погрижиха да облекат до най-малкия гост,след което след самата сватба бяха подарени на всеки за спомен от сватбата!
Към 12.00 h се понесе обяда
 -12 бр. агнета на чевермета ,който бяха поднесени съвсем демонстративно от сервитьори облечени и те в носии.През цялото това време се лееше яко червено вино  в неописуеми количества.
 -12 бр. агнета на чевермета ,който бяха поднесени съвсем демонстративно от сервитьори облечени и те в носии.През цялото това време се лееше яко червено вино  в неописуеми количества.И в 2.00h всеки с официално облекло в ресторанта на тамошния хотел.ит.н.
За всичко това бяха наети много агенции, като знам само за сватбената агенция и кетъринг агенцията кои бяха и мога смело да кажа ,че са страшни професионалисти от това ,което видях.
Невероятна сватба!На човек да му се прииска отново да се омъжи

- 
				Странджата
[quote="magi72"] ЗДРАВЕЙТЕ,вече в България има традиция българските сватби да са като едно време булката е с рокля стил болярка ,а всички гости да са с носии.
ЗДРАВЕЙТЕ,вече в България има традиция българските сватби да са като едно време булката е с рокля стил болярка ,а всички гости да са с носии.
Преди месец бяхме на такава сватба в Троян нямате представя каква сватба беше .
 .
Започна се от 8. 00 h с агнешка курбан чорба (мноого важен детайл),Валя Балканска и гайдара Петър Янев.
Разбира се това се състоя на огромна поляна с красиви дървени маси с бродирани покривки ,всичко се сервира в калени съдове.Голями бяли шатри ни правеха сянка,защото въпреки ранния час имаше слънчице.
Гостите абсолютно всички облечени в български носии,които лично сватбарите се погрижиха да облекат до най-малкия гост,след което след самата сватба бяха подарени на всеки за спомен от сватбата!
Към 12.00 h се понесе обяда -12 бр. агнета на чевермета ,който бяха поднесени съвсем демонстративно от сервитьори облечени и те в носии.През цялото това време се лееше яко червено вино  в неописуеми количества.
 -12 бр. агнета на чевермета ,който бяха поднесени съвсем демонстративно от сервитьори облечени и те в носии.През цялото това време се лееше яко червено вино  в неописуеми количества.
...И тук изтръпнах,да не се е появил Караибрахим с неговата орда....Браво,яка сватба!

ЗДРАВЕЙТЕ,вече в България има традиция българските сватби да са като едно време булката е с рокля стил болярка ,а всички гости да са с носии.Преди месец бяхме на такава сватба в Троян нямате представя каква сватба беше
 .
 .Започна се от 8. 00 h с агнешка курбан чорба (мноого важен детайл),Валя Балканска и гайдара Петър Янев.
Към 12.00 h се понесе обяда
 -12 бр. агнета на чевермета ,който бяха поднесени съвсем демонстративно от сервитьори облечени и те в носии.През цялото това време се лееше яко червено вино  в неописуеми количества....И тук изтръпнах,да не се е появил Караибрахим с неговата орда....Браво,яка сватба!

Чак традиция не вярвам да стане   , но сватби на заможни хора могат да са всякакви, осъществени мечти
, но сватби на заможни хора могат да са всякакви, осъществени мечти   ... Интересно, бих гледала записа ...
 ... Интересно, бих гледала записа ...

, но сватби на заможни хора могат да са всякакви, осъществени мечти
, но сватби на заможни хора могат да са всякакви, осъществени мечти   ... Интересно, бих гледала записа ...
 ... Интересно, бих гледала записа ...Циганите - на Сатурн !
						- optics
- Модератор
Има ли го на видео ?Bistra написа:Хахаха това нищо не е.Аз пък си спомням, че един от танците трябваше да го танцувам с кума. Човекът си беше пийнал - разбираемо и по погрешка ми застъпи роклята. Да ама тя отгоре беше тип бюстие, така че можете да си представите застъпването какъв ефект произведе - той изтрезня набързо.Добре, че не съм притеснителна. Така съм си от малко момиченце хехехе.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен. 
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
						Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Странджата написа:magi72 написа:ЗДРАВЕЙТЕ,вече в България има традиция българските сватби да са като едно време булката е с рокля стил болярка ,а всички гости да са с носии.
Преди месец бяхме на такава сватба в Троян нямате представя каква сватба беше.
Започна се от 8. 00 h с агнешка курбан чорба (мноого важен детайл),Валя Балканска и гайдара Петър Янев.
Към 12.00 h се понесе обяда-12 бр. агнета на чевермета ,който бяха поднесени съвсем демонстративно от сервитьори облечени и те в носии.През цялото това време се лееше яко червено вино в неописуеми количества.
...И тук изтръпнах,да не се е появил Караибрахим с неговата орда....Браво,яка сватба!