Дом под наем - въпроси без отговори :)
Дом под наем - въпроси без отговори :)
Малко глупави въпроси, но от някъде трябва да се почне. Гледам, че квартирите под наем се мерят в нещо и половина. Въпросът ми е, като сме двама души, без деца кое е по-смисленото 1 и половина или 2 и половина? Всъщност какво представлява едното и другото? Струва ми се, че 1 и полвина е нещо от типа на боксониера - тоест на едно място е всичко и кухня и спалня или не е вярно? Това, което най-вероятно ще си търсим е нещо от типа на стая с кухня. Това като как е кодирано в обявите?
Изчетох доста препирни по темата - хубави/лоши квартали за живеене. След това разцъках и други сайтове та останах с впечатление, че Розмон-Пти патри, Утромон и Плато Монруаял са най-нормални/спокойни или бъркам? Не че някога съм билв Монреал, просто ми се иска да изберем квартал, в който не се озърташ като се прибираш по тъмно. А предвид факта, че в Канада тъмното започва от рано... това е смислено условие... май.
И последно - за 600$ може ли да се намери нещо подобно? Не търся конкретни оферти, просто да съм информиран.
Изчетох доста препирни по темата - хубави/лоши квартали за живеене. След това разцъках и други сайтове та останах с впечатление, че Розмон-Пти патри, Утромон и Плато Монруаял са най-нормални/спокойни или бъркам? Не че някога съм билв Монреал, просто ми се иска да изберем квартал, в който не се озърташ като се прибираш по тъмно. А предвид факта, че в Канада тъмното започва от рано... това е смислено условие... май.
И последно - за 600$ може ли да се намери нещо подобно? Не търся конкретни оферти, просто да съм информиран.
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Дом под наем - въпроси без отговори :)
Стая+кухня+баня е 2 и 1/2.
Понякога обаче кухнята е колкото асансьор.
Не се връзвайте на:
На 5 минути от метро. 5 минути означава до половин час.
Реновиран. Означава реновиран преди 10 години.
Светъл. Означава, че нищо друго хубаво не може да се каже.
Включено отопление. Понякога ако си го плащаш сам е по-евтино.
Понякога обаче кухнята е колкото асансьор.
Не се връзвайте на:
На 5 минути от метро. 5 минути означава до половин час.
Реновиран. Означава реновиран преди 10 години.
Светъл. Означава, че нищо друго хубаво не може да се каже.
Включено отопление. Понякога ако си го плащаш сам е по-евтино.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- hoyden
- Обратна връзка:
Съгласна с Аблъд.
Едно от най-важните условия в търсенето на жилище е, мястото да е комуникативно, т.е. да има транспорт и най-добре метро. Защото зимата да чакаш автобус на -20С не си е работа. Въпреки, че тук рейсовете са през 5-6 мин, измръзваш тотално.
Затова, за да се ориентирате с обявите, проверявайте първо в Гугъл мапс, разположението на жилището, магазините и транспорта.
От 2 седмици съм се захванала да търся усилено жилище за едни младежи, които пристигат през май. Ужасът е неописуем. На път съм да се откажа. Коптори, в гадни квартали на безумни цени....Едва вчера попаднах на идеалното жилище, обаче за него се боря с още 3ма кандидати и не е ясно дали ще успея да се вредя за него.
Няма какво да се лъжем, доста е трудно да се намери хубаво жилище, в добър квартал, на прилична цена.
Едно от най-важните условия в търсенето на жилище е, мястото да е комуникативно, т.е. да има транспорт и най-добре метро. Защото зимата да чакаш автобус на -20С не си е работа. Въпреки, че тук рейсовете са през 5-6 мин, измръзваш тотално.
Затова, за да се ориентирате с обявите, проверявайте първо в Гугъл мапс, разположението на жилището, магазините и транспорта.
От 2 седмици съм се захванала да търся усилено жилище за едни младежи, които пристигат през май. Ужасът е неописуем. На път съм да се откажа. Коптори, в гадни квартали на безумни цени....Едва вчера попаднах на идеалното жилище, обаче за него се боря с още 3ма кандидати и не е ясно дали ще успея да се вредя за него.
Няма какво да се лъжем, доста е трудно да се намери хубаво жилище, в добър квартал, на прилична цена.
“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
А като цяло, кога има повече предлагане на апартаменти под наем, лятно или зимно време?
- hoyden
- Обратна връзка:
Лятото е пика, защото от 1-ви юли изтичат договорите за наем. Но и през останалото време си има доста предлагане.
“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
- ablood
- Обратна връзка:
През лятото има по голямо предлагане, което обяче е компенсирано от по-голямо търсене. Тоест същата работа.
Не искам да се заяждам, но ако сте свикнали с кола, по-добре избягвайте райони в близост до метро. Мога да ви изброя мноооооооого причини, но някои ще се засегнат. Накратко - около метростанциите е заселено предимно с тази част от населението, която по една, или друга причина не може да си позволи да притежава/кара кола.
Не искам да се заяждам, но ако сте свикнали с кола, по-добре избягвайте райони в близост до метро. Мога да ви изброя мноооооооого причини, но някои ще се засегнат. Накратко - около метростанциите е заселено предимно с тази част от населението, която по една, или друга причина не може да си позволи да притежава/кара кола.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
hoyden, ablood
Благодаря Ви
Благодаря Ви

И аз благодаря за тънките детайли, но да питам още няколко неща:
Задължителни ли са въпросните препоръки? Някъде така четох, че ти трябвали препоръки и т.н. Тва малко като кастинг звучи. Кой те препоръчва и какво реално ти пречи да ъъъъ изфабрикуваш едно подобно писмо? Знам, че е простотия, но да си намериш прилично място за живеене ми се струва най-важното нещо наред с работата. И докато работата я търсиш или сменяш, с жилището тва става май по-рядко.
Тъпото е, че в самото начало имаш 1-2 седмици да си намериш нещо, дето ще живееш в него поне година...
И последно... ъъъ кои са най-добрите сайтове за търсене на жилище. Тези, които намерих са moremontreal.com и louer.ca, като последният май е по-богат на обяви.
Задължителни ли са въпросните препоръки? Някъде така четох, че ти трябвали препоръки и т.н. Тва малко като кастинг звучи. Кой те препоръчва и какво реално ти пречи да ъъъъ изфабрикуваш едно подобно писмо? Знам, че е простотия, но да си намериш прилично място за живеене ми се струва най-важното нещо наред с работата. И докато работата я търсиш или сменяш, с жилището тва става май по-рядко.
Тъпото е, че в самото начало имаш 1-2 седмици да си намериш нещо, дето ще живееш в него поне година...
И последно... ъъъ кои са най-добрите сайтове за търсене на жилище. Тези, които намерих са moremontreal.com и louer.ca, като последният май е по-богат на обяви.
http://montreal.kijiji.ca/
това е много използван сайт а всичко което се сетите, включително и за наемането на жилище.
Внимавайте какво наемате, защото като подпишете договор ще тябва да останете докато изтече.МОят съвет е ако имате познати,приятели нека те ви помогнат или поне ориентират в наемането на апратамент, квартал.
успех
това е много използван сайт а всичко което се сетите, включително и за наемането на жилище.
Внимавайте какво наемате, защото като подпишете договор ще тябва да останете докато изтече.МОят съвет е ако имате познати,приятели нека те ви помогнат или поне ориентират в наемането на апратамент, квартал.
успех

ако ви заведет хора и ви препоръчат, най- много да ви искат 2-3 наема предваително.Иначе някъде могат да ви вземат просто така, всичко е много зависи, според собствениците, апартаментите, ако стоят от дълго време свободни, веднага ще ви лапнатMujica написа:И аз благодаря за тънките детайли, но да питам още няколко неща:

в тези квартали малко трудно да се наемете апартамент за 600 долара.Mujica написа:Малко глупави въпроси, но от някъде трябва да се почне. Гледам, че квартирите под наем се мерят в нещо и половина. Въпросът ми е, като сме двама души, без деца кое е по-смисленото 1 и половина или 2 и половина? Всъщност какво представлява едното и другото? Струва ми се, че 1 и полвина е нещо от типа на боксониера - тоест на едно място е всичко и кухня и спалня или не е вярно? Това, което най-вероятно ще си търсим е нещо от типа на стая с кухня. Това като как е кодирано в обявите?
Изчетох доста препирни по темата - хубави/лоши квартали за живеене. След това разцъках и други сайтове та останах с впечатление, че Утромон и Плато Монруаял са най-нормални/спокойни или бъркам? Не че някога съм билв Монреал, просто ми се иска да изберем квартал, в който не се озърташ като се прибираш по тъмно. А предвид факта, че в Канада тъмното започва от рано... това е смислено условие... май.
- hoyden
- Обратна връзка:
Това за жилищата и контингента в близост до метрото е само отчасти вярно. Аблъд, сигурно споделяш това от собствения си горчив опит в КДН. Не пожелавам и на най-големия си враг да живее там ( района около плацата, както и самия булевард КДН), както и Вердън.
Относно препоръките- ами наемодателите изискват препоръки, кредитно досие, някакво доказателство, че работиш. Което е невъзможно за новодошли. Ако имате приятели и ако те са съгласни, могат да гарантират за вас пред наемодателя. Това е единствения начин. Гаранцията се състои в това, че ако вие не сте в състояние да си платите наема, то гарантите ви са длъжни да го платят вместо вас.
Но ако се попадне на свестен тип, той може да ви влезе в положението и да не се налага гаранция. Но това е рядкост.
За 1-2 седмици трудно ще намериш хубаво жилище, освен ако не си голям късметлия, или склонен на компромиси.
Относно препоръките- ами наемодателите изискват препоръки, кредитно досие, някакво доказателство, че работиш. Което е невъзможно за новодошли. Ако имате приятели и ако те са съгласни, могат да гарантират за вас пред наемодателя. Това е единствения начин. Гаранцията се състои в това, че ако вие не сте в състояние да си платите наема, то гарантите ви са длъжни да го платят вместо вас.
Но ако се попадне на свестен тип, той може да ви влезе в положението и да не се налага гаранция. Но това е рядкост.
За 1-2 седмици трудно ще намериш хубаво жилище, освен ако не си голям късметлия, или склонен на компромиси.
Пак въпроси... изникват от вашите отговори
Обикновено взимат ли се и колко наема предплата? На обявите отговарят собствениците или са агенции? Защото в София например е невъзможно почти да намериш собственик, всички обяви са на агенции, които ти вземат половин наем за "услугата".
Благодаря за сайта, разцъках го и наистина има доста оферти, които звучат добре
Колкото до кварталите разбрах, че Монреал Нор, Кот дьо неж, Нотр дам дьо грас и ъъъ очевидно Вердън, не са приятни местенца. Иначе вероятно ще трябва все на някого да се доверя, като се стигне до заминаване, но българите в чужбина не са известни със своята сплотеност и взаимопомощ
за съжаление... А за времето... предполагам, че едва ли някой ще ни изтърпи "на гости" за повече от седмица-две. Та така... Ще видим де. Просто ми изникват много въпроси в съзнанието и тези с жилището май са най ъъъ притеснителни.

Благодаря за сайта, разцъках го и наистина има доста оферти, които звучат добре

Колкото до кварталите разбрах, че Монреал Нор, Кот дьо неж, Нотр дам дьо грас и ъъъ очевидно Вердън, не са приятни местенца. Иначе вероятно ще трябва все на някого да се доверя, като се стигне до заминаване, но българите в чужбина не са известни със своята сплотеност и взаимопомощ

- Kan_Tangra
агенции почти няма.
Обикновено собствениците притежават цял блок. А най-често и няколко блока.
Имат си многоброен персонал, който да се грижи за поддръжка, администрация, отгоавряне на обяви, посрещане на хора за оглед и тн.
Колко наема ще поискат, никой не знае.
Но е нормално да искат референции. Щото ще искат да им се плаща наема.
Писмо трудно ще изфабрикуваш, защото се звънят телефони, има разговори, с предишни наемодатели, със референти и тн.
2 1/2 е много малко. Аз като сам никога не съм търсил такова жилище. И ми се вижда малко. Разбира се, въпрос на вкус.
Но 3 1/2 е на подобна цена, а размерът става вече човешки.
Както казаха Отремонт и плато Монроял наемите са си доста високи. Малко хора, могат да си позволят да живеят там.
Освен, че е важно да е близо до метро, важно е и до кое метро.
Щото от някое крайно метро може да пътуваш до центъра повече от половин час. Може и 45 минути с чакането и влизането в метрото. А това си е голяма загуба.
Ако имаш пътуване в 2 те посоки за 2ма човека, това са 3 човекочаса. По 20 работни дена са 60 часа. По 10-20$ надница, са 600-1200$ в пари загуба от лоша позиция.
Малко хора я правят тая сметка обаче. И взимат нещо с 200$ по-евтино, а после пътуват по 2часа на ден само в едната посока.
Та важно е къде ще ви е ежедневието. Ще учите ли, и къде по-точно, ще работите ли, и къде по-точно.
Супер центъра е между метрата Атуотър и Бери-Юкам на зелената линия.
Имайте го предвид като търсите апартамент. Там са съсредоточени 3 от 4те големи университета, както и няколко колежа. Също, разбира се, магазини, офици, фирми и тн. За заведенията и ресторантите да не говорим.
Обикновено собствениците притежават цял блок. А най-често и няколко блока.
Имат си многоброен персонал, който да се грижи за поддръжка, администрация, отгоавряне на обяви, посрещане на хора за оглед и тн.
Колко наема ще поискат, никой не знае.
Но е нормално да искат референции. Щото ще искат да им се плаща наема.
Писмо трудно ще изфабрикуваш, защото се звънят телефони, има разговори, с предишни наемодатели, със референти и тн.
2 1/2 е много малко. Аз като сам никога не съм търсил такова жилище. И ми се вижда малко. Разбира се, въпрос на вкус.
Но 3 1/2 е на подобна цена, а размерът става вече човешки.
Както казаха Отремонт и плато Монроял наемите са си доста високи. Малко хора, могат да си позволят да живеят там.
Освен, че е важно да е близо до метро, важно е и до кое метро.
Щото от някое крайно метро може да пътуваш до центъра повече от половин час. Може и 45 минути с чакането и влизането в метрото. А това си е голяма загуба.
Ако имаш пътуване в 2 те посоки за 2ма човека, това са 3 човекочаса. По 20 работни дена са 60 часа. По 10-20$ надница, са 600-1200$ в пари загуба от лоша позиция.
Малко хора я правят тая сметка обаче. И взимат нещо с 200$ по-евтино, а после пътуват по 2часа на ден само в едната посока.
Та важно е къде ще ви е ежедневието. Ще учите ли, и къде по-точно, ще работите ли, и къде по-точно.
Супер центъра е между метрата Атуотър и Бери-Юкам на зелената линия.
Имайте го предвид като търсите апартамент. Там са съсредоточени 3 от 4те големи университета, както и няколко колежа. Също, разбира се, магазини, офици, фирми и тн. За заведенията и ресторантите да не говорим.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола