Ние сме семейство с 1 дете на 1 годинка...
Аз съм с висше Ветеринарна медицина (не я открих сред предпочитаните професии) тази специалност е с магистратура ,но предполагам че ще ми дадат 10 точки за нея...но имам само 10 дни официален трудов стаж в книжката...и оттогава съм в майчинство...така че за стаж ще ми дадат 0 точки
приятеля ми има още 1 година докато завърши същата специалност...има завършено средно специално образование ,за което ще вземе 6 точки доколкото виждам , но ще вземе и 6 точки за стаж, което е = на 12 точки
Та се получават еднакви точки според мен...а той е с доста по добър английски и може би сме на еднакво ниво френски...което според нас е ниско, но ще караме курс и ще си го припомним

Ще ви направя таблица с точките на двамата и ще се радвам да споделите мнението си...
Мария / Николай
1.ОБРАЗОВАНИЕ / 1.ОБРАЗОВАНИЕ
а) Ниво на образованието -Висше 3 години или повече - 10 точки / а)Ниво на образованието - Средно професионално - 6 точки
б)Област на образованието (не я открих в списъка) - 0 точки / б)Област на образованието -вет.техник ,не я открих - 0 точки
2.ПРОФЕСИОНАЛЕН СТАЖ / 2.ПРОФЕСИОНАЛЕН СТАЖ
Moins de 6 mois - 0 точки / 24 - 35 месеца - 6 точки
3.ВЪЗРАСТ / 3.ВЪЗРАСТ
18 - 35 години - 16 точки / 18 - 35 години - 16 точки
4.ЕЗИКОВИ УМЕНИЯ / 4.ЕЗИКОВИ УМЕНИЯ
Френски - 12 точки / Френски - 12 точки
Английски - 4 точки / Английски - 6 точки
5.ПРЕБИВАВАНЕ И РОДНИНИ В КЕБЕК - 0 точки и за двамата
дотук събирам 42 точки /46 точки за Николай
6.ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРИДРУЖАВАЩИЯ КАНДИДАТ / 6. ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРИДРУЖАВАЩИЯ КАНДИДАТ
тук аз събирам - 10 точки / ако Николай е придружаващ - 9 точки
7.ДОГОВОР ЗА РАБОТА - 0 точки
8.ДЕЦА
12 години и по-малки - 4 точки
9.ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО) (С ПОДПИС) - 1 точка
За да ни извикат на интервю трябва да имаме 57 точки
1.вариант - аз да съм водеща - 42+9+4+1 = 56

2.вариант - аз съм придружаваща - 46+10+4+1 = 61 точки

Обаче ще си кажете какво се чудите при тоя резултат, но все пак моето образование е висше, а той ще го пишем със средно, защото висшето му не е завършено...не знам кое в случая е с предимство (и да вмъкна още 1 въпрос : дават ли се някакви точки при условие ,че е изкарал 4 години и му остава още само 1)...
Предварително благодаря на отзовалите се и помогнали ми да решим нашия казус...