Аз лично заминавам септември, така че канадците да се постараят да не ми развалят плановете
Документи Букурещ - Пролет 2011
Re: Документи Букурещ - Пролет 2011
Аз също мисля, че сроковете са ориентировъчни. Така че търпение и вяра в себе си 
Аз лично заминавам септември, така че канадците да се постараят да не ми развалят плановете
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
- sudju4e
- Обратна връзка:
И аз септември заминавам да не се засечем в самолета 
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Имам един глупавичък въпрос, затрудник се в един уж елементарен въпрос
Bureau des visas demandé pour le traitement de votre demande - Букуреш ли да пиша, или Виена? Благодаря
Това трябва да се попълни в Demande de résidence permanente au Canada
Букурещ, разбира се. Нали все пак там изпращаш документите 
Благодаря ти, AVB,
Предполагах че е така, но човек по-добре да попита, все пак по-добре да попиташ някого отколкото да те забавят с документите ако си допуснал грешка.
Предполагах че е така, но човек по-добре да попита, все пак по-добре да попиташ някого отколкото да те забавят с документите ако си допуснал грешка.
- sudju4e
- Обратна връзка:
Bucarest, Roumanie
DSC - 30.04.2010
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
И нашите документи заминаха. Успех на всички.
Някой чувал ли е да има отказ от румънска страна за издаване на виза по програмата за Квебек? Рових се във форума но не открих такъв прецедент. При кандидатстване по федералната програма масово режат, но за Квебек не открих нищо. Питам от любопитство
Някой чувал ли е да има отказ от румънска страна за издаване на виза по програмата за Квебек? Рових се във форума но не открих такъв прецедент. При кандидатстване по федералната програма масово режат, но за Квебек не открих нищо. Питам от любопитство
Относно сроковете, нещата могат да се забавят допълнително ако някое от писмата адресирани към кандидата се загуби по трасето... затова идеята, която даде ABV с предплатените товарителници ми изглежда страхотна... но тук идва въпроса дали от Букурещ ще ви пратят наистина нещата с предплатения куриер или ще си продължат практиката да си пращат кореспонденцията с обикновена поща?
Преди около половин година тук имаше кандидати, които били предложили да получават кореспонденцията си от Виена за тяхна сметка с куриер, но от там им казали че нямат такава практика и пак си получавали нещата с обикновена поща, та ми е интересно дали и от Букурещ писмата си ги пращат с обикнобена поща независимо че кандидата е заявил че иска да си получава писмата с куриер предплатен от него?
Та колеги, вие мислили ли сте го този вариант, защото знаете че сега кореспонденцията ще ни бъде повече с Румъния от колкото ни беше с Виена
Преди около половин година тук имаше кандидати, които били предложили да получават кореспонденцията си от Виена за тяхна сметка с куриер, но от там им казали че нямат такава практика и пак си получавали нещата с обикновена поща, та ми е интересно дали и от Букурещ писмата си ги пращат с обикнобена поща независимо че кандидата е заявил че иска да си получава писмата с куриер предплатен от него?
Та колеги, вие мислили ли сте го този вариант, защото знаете че сега кореспонденцията ще ни бъде повече с Румъния от колкото ни беше с Виена
Не, но си мисля, ако до 20 дена не получа нищо, да ги попитам все пак.
sudju4e, айде септември пълним един самолет, точно ще ни е по-лесна адаптацията
sudju4e, айде септември пълним един самолет, точно ще ни е по-лесна адаптацията
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Някой проверявал ли е за самолетни билети. Аз говорих с една фирма в софия и ми предложиха полет през Амстердам за 03.10.2011. Цената е 1722 евро за двама възрастни и дете на 2,6 год. Нормална ли е цената? Жената се съгласи да ми превърта резервацията всяка седмица до 01.08.2011 за да ми е сигурен полета.
mufc,
аз имам познати, които си бяха предплати товарителници и бяха написали писмо, че желаят от Букурещ, да ги използват за комуникация с тях и не са имали проблем. Мен ме е яд, че не знаех за това по-рано, защото доста нерви отидоха, за чакане, на баркодовете, които така и не дойдоха. За да си сигурен и да не стане някой фал, и да си изхарчиш парите излишно, не ти пречи да им пишеш един майл или да им се обадиш и да ги попиташ.
аз имам познати, които си бяха предплати товарителници и бяха написали писмо, че желаят от Букурещ, да ги използват за комуникация с тях и не са имали проблем. Мен ме е яд, че не знаех за това по-рано, защото доста нерви отидоха, за чакане, на баркодовете, които така и не дойдоха. За да си сигурен и да не стане някой фал, и да си изхарчиш парите излишно, не ти пречи да им пишеш един майл или да им се обадиш и да ги попиташ.
Аз изпратих документите с Еконт, като цената беше 15 лв. Когато човека разбра че ги пращам до посолството ми каза че имат някакви взаимоотношения с посолството и ми предложи да платя 30 лв , което включва и доставката обратно. Аз се съгласих и си платих. Изненадата беше, че си намерих баркодовете в пощенската кутия а не както ми казаха от Еконт, че ще пристигнат в техния офис и ще ми се обадят да си ги взема.
Отидох в ЕКОНТ и им обясних какво е станало изразиха очудване и ми върнаха сумата за обратната пратка.
Явно от Букурещ си ги пращат по обикновеннта поща и хич не се интересуват от куриери.
Отидох в ЕКОНТ и им обясних какво е станало изразиха очудване и ми върнаха сумата за обратната пратка.
Явно от Букурещ си ги пращат по обикновеннта поща и хич не се интересуват от куриери.
Благодаря ABV, celicata
Явно общия профил на комуникация от стана на Букурещ си е обикновена поща, като чат пат може и да се съобразят и с желанието на кандидата.
А иначе им писах 2 мейла относно този въпрос и до ден днешен като ги знаете как отговарят
нямам отговор от тяхна страна
Явно общия профил на комуникация от стана на Букурещ си е обикновена поща, като чат пат може и да се съобразят и с желанието на кандидата.
А иначе им писах 2 мейла относно този въпрос и до ден днешен като ги знаете как отговарят
Леле какви сте ентусиасти, много ви се радвам. И аз се надявам да успея до септември, но колкото повече гледам статистиката и чета споделен предишен опит, толкова по-малко ми се вярва да се случи.sudju4e написа:И аз септември заминавам да не се засечем в самолета
Все пак, не пречи да се надяваме
If everything seems under control you're just not going fast enough
- sudju4e
- Обратна връзка:
А на мен от Speedy без да ги питам каквото и да е било или да им предплащам ми казаха, че после щели да ми върнат пак чрез тях обратната кореспонденция - малко съмнително ми се стори, но ще видим дали ще стане така
DSC - 30.04.2010
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012