Правителството на Канада падна - как ще ни повлияе това?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Leda78

Правителството на Канада падна - как ще ни повлияе това?

Мнение от Leda78 »

Някой, който се интересува от политика, може ли да даде някакво по-начетено мнение по този въпрос? Има ли шанс новото правителство да е много анти-имигрантско насочено и това да повлияе на процедурата в срок до 3 месеца? Как мислите?

Ние мислим да кандидатстваме след 26 юни, 2011, защото чакаме да се нулират квотите по професиите. Мислите ли, че дотогава има реални шансове за промяна на имиграционната политика или не може да стане толкова бързо?

Е, дори да е така, най-много да изгорим с една такса за IELTS, защото те, ако променят нещата, другите пари ще ги върнат... Все пак - да попитам. Като бъдещи и вече настоящи канадци, сигурно сред вас има такива, които са запознати с политическите процеси в страната и може би могат да дадат някаква светлина на незапознатите като мен :)
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
ZanzibarHero

Re: Правителството на Канада падна - как ще ни повлияе това?

Мнение от ZanzibarHero »

Leda78 написа:... Има ли шанс новото правителство да е много анти-имигрантско насочено и това да повлияе на процедурата в срок до 3 месеца?...
Не мисля, че има някой явно против имиграционните правила в настоящия момент. Скрито (индивидуално) или като стратегии за намаляване на нивата на допускане на нови имигранти в Канада (в светлината на ситуацията на пазара на труда), може и да има, но явно декларирани, особено в контекста на изборна кампания няма. По-скоро се опитват да спечелят гласовете на големите емигрантски общности - индийци, китайци, филипинци е др. - обещавайки много неща...

На федерално (пък и на провинциално) ниво, няма партия подобна на Европейските националистични партии. Според мен, в краткосрочен план, не вярвам да има някаква драстична промяна в имиграционната политика или в сегашните нива при допускане в страната (каквито и да са те сега)...
Странджата

Мнение от Странджата »

Като падна,ще го вдигнем правителството!Опозицията са лаладжии! :) Сериозно,не вярвам да има проблем,особено за задействана процедура.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Съмнява ме да се промени нещо по процедурите.

Мене най-много ще ме накефи мъджорити гъвърмънт пак начело със Стийв. То и той може да е маскара, но поне разбира от икономика, за разлика от внучето на графа, а да не говорим за Талибан Джак.

:rock:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Marto написа:Съмнява ме да се промени нещо по процедурите.

Мене най-много ще ме накефи мъджорити гъвърмънт пак начело със Стийв. То и той може да е маскара, но поне разбира от икономика, за разлика от внучето на графа, а да не говорим за Талибан Джак.

:rock:
Общо взето и аз съм на това мнение. Правителството на Харпър се справи доста добре по време на икономическата криза и Канада не пострада толкова, колкото другите от G8.

Не мисля, че новото правителство ще е много различно от сегашното, всеобщо е мнението, че консерваторите ще спечелят отново (вероятно нов minority government).
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

А бе това прецедент ли е в Канада? (Да сринат правителството)..

Какво точно се случи и защо?? Някой по-"на ти" с политиката може ли да сподели, защото моите външни наблюдения са много бегли..??

Гледам и самите Канадци (като ги интервюират) не са много ентусиазирани да ходят пак да гласуват, така че това ми прилича повече на "политически интриги" от колкото нужда от решаване на реални проблеми..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Не е прецедент, 3-ти път било. Единия път наскоро, другия път 70-те години.

Мен ми стана интересно това дето щели да спечелят гласове от имигранските общности като се изказвали ЗА имиграцията.
Вярно не съм го обсъждал с всеки българин, но с тия с които съм, не се сещам нито един (вече дошъл) който да е ЗА разширяване, улесняване и т.н. на имиграцията.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

If voting could change anything, it would be illegal!
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Странджата

Мнение от Странджата »

Пафка,може ли и на френски сил ву пле!
crusader

Мнение от crusader »

optics написа: Вярно не съм го обсъждал с всеки българин, но с тия с които съм, не се сещам нито един (вече дошъл) който да е ЗА разширяване, улесняване и т.н. на имиграцията.
Не искат конкуренция вероятно.
pumpy

Мнение от pumpy »

crusader написа:
optics написа: Вярно не съм го обсъждал с всеки българин, но с тия с които съм, не се сещам нито един (вече дошъл) който да е ЗА разширяване, улесняване и т.н. на имиграцията.
Не това е причината. Просто веднъж дошли тук осъзнават колко лесно са минали процедурата и колко трудно им е било тук след това. Затпва искат да помогнат на останалите след тях да се адаптират по-лесно, като минат "по-реална" процедура по имиграция.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

crusader написа:
Ми те и местните не са "ЗА". Под местните имам предвид от англо-саксонско потекло, не индианците. За тях знаем, че са били против емиграцията, но не им е вързало ;( Не малка част от местните са "против", има и една част, която приема емиграцията като "необходимо зло"
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Предполагам, че днещните индианци са за имиграцията, щото иначе трябва да работят.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

[quote="Leda78"] Има ли шанс новото правителство да е много анти-имигрантско насочено и това да повлияе на процедурата в срок до 3 месеца? Как мислите?[/quoe]
Никакъв шанс няма :D :D :D Никой не е луд да заколи сляпата кокошка дето снася златни яйца.
Странджата

Мнение от Странджата »

В Англия отглеждате ли такива кокошки,щото разбрах,че имало много черни кокошки със завит гребен,ама не знам дали са от същите?
Публикувай отговор