Pitane - zabi, zabolekari i t.n.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
BabaPena

Pitane - zabi, zabolekari i t.n.

Мнение от BabaPena »

Iskam da popitam (ako niakoi znae) dali standartnata zdravna osigirovka (ima li takova neshto vaobshte?) pokriva neshta kato operatsii za otstraniavane na madretsi (imam pred vid operatsia, a ne prosto izvajdane). Ako triabva da plashtam sama, kolko gore dolu bi mi struvalo?

Mersi!
Аватар
Rainmaker

Re: Pitane - zabi, zabolekari i t.n.

Мнение от Rainmaker »

BabaPena написа:Iskam da popitam (ako niakoi znae) dali standartnata zdravna osigirovka (ima li takova neshto vaobshte?) pokriva neshta kato operatsii za otstraniavane na madretsi (imam pred vid operatsia, a ne prosto izvajdane). Ako triabva da plashtam sama, kolko gore dolu bi mi struvalo?

Mersi!
standartnata zdravna osigorovka ne pokriva nishto za zubite
povecheto rabotodateli ti predlagat zdravna zastrahovka i za zubite
no tochno kakva shte e tia zavisi
naloji mi se da mi vadiat mudretsi edin den
i vadeneto premina v operacia riazane na kostta i t.n. 2.5 chasa za 2-a zuba
ne sum plashtal nishto dopulnitelno :beer:
Аватар
Val

Мнение от Val »

BabaPena,

Както каза Rainmaker, ако под "стандартна" застраховка разбираш безплатното здравеопазване, то не включва dental изобщо.

Но, тези, които са на permanent job, имат benefits от фирмите, включващи обикновено dental покритие. Тук си зависи от фирмата, но по мои наблюдения има нещо като "стандарт", в смисъл, масовите застраховки покриват основни dental услуги 80%, по-рядко само 60% или пък 100%.

За major услуги, като вадене на мъдреци (не съм чувала тук да се прави без операция), root canal, протези, etc., масовите застраховки имат лимит, обикновено 1000-1500 $ на човек годишно. При някои застраховки се покрива по-нисък процент от този вид услуги (например, ако за "обикновени" процедури покриват 80%, за major може да покриват само 60%).

1500$ годишно обикновено са достатъчни.

Специално за вадене на мъдреци: скоро на сина ми му извадиха 2. Струваше около $1100. (слава богу, не на мен, а на insurance company-то :D ).
pumpy

Мнение от pumpy »

в нашия кабинет, МТЛ,вадене на зъб на незстрахован пациент с операция ( колко страшно звучи, а то си е проста процедура :D ) струва от 121 до 177 долара. Ако си застрахован струва около 30-40% повече, но реялно ти плащаш по-малко защото застраховката ти покрива от 60-80% процента от цената.
Разбира се трябва да се добави преглед и снимка преди ваденето, които и в двата случая си имат цена от 26+17 долара.
Безплатното здравеопазване покрива стоматология само за социаладжите и то след опридилин пиршод от време, а не веднага.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Mersi, mersi! :)
palavec

Мнение от palavec »

Аз извадих мъдрец преди една седмица - около 10 минути барабар с
упойката - излезе около 200 долара, аз платих 25. Root canal е 950
и застраховката плаща към 550....'бало си майката... Освен това
голяма част от зъболекарите са абсолютни леваци, да не говорим
че за тях това е бизнес и предлагат стращно много ненужни и скъпи
процедури с козметичен характер така че внимавайте много и питайте
дали е медицински необходимо и т.н. Те не са свикнали пациентите
да ги питат и да знаят и даже един ме пита аз лекар ли съм бил та
знам толкова; казах му че тези неща съм ги учил в училище и направо
му счупих главата от очудване :-)
Аватар
No667

zabi

Мнение от No667 »

Dobre che ima zastrahovki,na men mi se naloji zabolekar,ama imah palna zastrahovka ot rabotata,a zabolekarite kato imash zastrahovka i se prestaravat za da mogat da iztochat poveche,na men se prestaraha,chistiha mi zaben kamak,2 malki kariesa deto moje i da sum gi niamal i edna plomba.
Ne znam kolko mi e struvalo stoto ne sum plashtal a te se opraviat sas zastrahovkata mi.
Spomenaha che chisteneto na zaben kamak e kum 200$ na seans,a na men 2 pati mi go chistiha.

Inache rabotiat dobre i vnimatelno,az v Bg ne sum bil na tolkova dobar zabolekar,samo na kasapi sum sluchval.
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Заключено