КОЛЕГИ, МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
КОЛЕГИ, МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
Уважаеми колеги,
Тука от два дена чета във форума. Четох и в сайта на cic, но в главата ми е пак една каша и отново се появи дилемата Квебек или Федералната програма. Знам, че този въпрос много е обсъждан, но все пак Ви моля да не посъветвате спрямо моя случай и също така ще Ви бъда изключително благодарен да ми отговорите и на въпросите които все още не са ми ясни.
По принцип се бях насочил към Федералната програма, но вече незнам. Сега ограничението, както знаете е до 1000 човека от специалност. Аз имам малко повече от 2 години опит, като търговски представител, което горе долу се вписва в тяхната - Professional Occupations in Business Services to Management (NOC 1122-A), въпреки, че не фигурира в длъжностите. За съжеление бройката за тази професия е запълнена и трябва да чакам до юли месец за да си пусна документите, когато най-вероятно ще го направят и всички останали, които чакат в момента.
Иначе знам френски на средно ниво. Завършил съм математическа гимназия с профил с френски, отделно 6 ниво /от 12 общо/ във френския институт в София, бил съм и на студенстска бригада във Франция. Незнам дали с това ще ми признаят френския за Квебек?
Изкарал съм и IELTS с 5.5, имам и диплома от ИЧС - Upper Intermidiate по английски, учил съм го в гимназията, университета, бил съм и на бригада в САЩ.
По федералната програма събирам точките с една повече от минимума. За Квебек незнам. Според Вас къде имам повече шансове, при положение, че съм несемеен? Знам, че за Квебек търсят повече семейства. А и не незнам дали ще ми признаят този опит. Знаете ли дали мога да кандидатствам и по двете програми, ако на едната не ме одобрят на другата?
Моля, обяснете ми, като на 7 годишен дали правилно съм разбрал за пътя на документите по федералната?
1. Всички попълнени формуляри и апликейшън се изпращат до Сидни + платената такса + сертификата IELTS
2. Te потвърждавам дали съм одобрен или не!!! Получавам техен код - моля да ми обясните какъв е този код?
3. Изпращам всички документи до Букурещ, които са:
3.1. Копие на тези документи, които съм изпратил до Сидни
3.2. Заверени и преведени дипломи
3.3. Акт за разжане /за чужбина/
3.4. Свидетелство за съдимост - оригинал /за чужбина/. Не съм сигурен, Оригинала за Сидни или до Букурещ трябва да се изпрати???
3.5. Заверени и преведени препоръки и трудови договори
3.6. Копие на международни паспорти и лична карта
3.7. Сертификати за езиците - Appendix A - Checlist пише, че сертификата на IELTS, трябва да е оригинален, а как, като оригинала съм го изпратил вече до Сидни???
3.8. Доказателство за необходимите финанси. Appendix A - Checlist пише, че трябва да е документ от банката. Може ли и по друг начин, чрез доказване недвижима собственост /така поне пише в инструкциите/ и ако ДА, какъв документ трябва да бъде???
3.9. Платена втора такаса към посолството в Букурещ
3.10 Още един набор от снимики
ВСИЧКО ТОВА СЕ ИЗПРАЩА ДО БУКУРЕЩ. ПИШЕТЕ МИ, АКО НЕЩО СЪМ ПРОПУСНАЛ!!!
4. Изпращат ми интрукции за медецински
5. Пращам медицинските, заедно с оригиналния паспорт???
6. Чакам за ВИЗИ или за интервю
МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ, ПРАВИЛНО ЛИ СЪМ РАЗБРАЛ ИЛИ НЕ? КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ?
Тука от два дена чета във форума. Четох и в сайта на cic, но в главата ми е пак една каша и отново се появи дилемата Квебек или Федералната програма. Знам, че този въпрос много е обсъждан, но все пак Ви моля да не посъветвате спрямо моя случай и също така ще Ви бъда изключително благодарен да ми отговорите и на въпросите които все още не са ми ясни.
По принцип се бях насочил към Федералната програма, но вече незнам. Сега ограничението, както знаете е до 1000 човека от специалност. Аз имам малко повече от 2 години опит, като търговски представител, което горе долу се вписва в тяхната - Professional Occupations in Business Services to Management (NOC 1122-A), въпреки, че не фигурира в длъжностите. За съжеление бройката за тази професия е запълнена и трябва да чакам до юли месец за да си пусна документите, когато най-вероятно ще го направят и всички останали, които чакат в момента.
Иначе знам френски на средно ниво. Завършил съм математическа гимназия с профил с френски, отделно 6 ниво /от 12 общо/ във френския институт в София, бил съм и на студенстска бригада във Франция. Незнам дали с това ще ми признаят френския за Квебек?
Изкарал съм и IELTS с 5.5, имам и диплома от ИЧС - Upper Intermidiate по английски, учил съм го в гимназията, университета, бил съм и на бригада в САЩ.
По федералната програма събирам точките с една повече от минимума. За Квебек незнам. Според Вас къде имам повече шансове, при положение, че съм несемеен? Знам, че за Квебек търсят повече семейства. А и не незнам дали ще ми признаят този опит. Знаете ли дали мога да кандидатствам и по двете програми, ако на едната не ме одобрят на другата?
Моля, обяснете ми, като на 7 годишен дали правилно съм разбрал за пътя на документите по федералната?
1. Всички попълнени формуляри и апликейшън се изпращат до Сидни + платената такса + сертификата IELTS
2. Te потвърждавам дали съм одобрен или не!!! Получавам техен код - моля да ми обясните какъв е този код?
3. Изпращам всички документи до Букурещ, които са:
3.1. Копие на тези документи, които съм изпратил до Сидни
3.2. Заверени и преведени дипломи
3.3. Акт за разжане /за чужбина/
3.4. Свидетелство за съдимост - оригинал /за чужбина/. Не съм сигурен, Оригинала за Сидни или до Букурещ трябва да се изпрати???
3.5. Заверени и преведени препоръки и трудови договори
3.6. Копие на международни паспорти и лична карта
3.7. Сертификати за езиците - Appendix A - Checlist пише, че сертификата на IELTS, трябва да е оригинален, а как, като оригинала съм го изпратил вече до Сидни???
3.8. Доказателство за необходимите финанси. Appendix A - Checlist пише, че трябва да е документ от банката. Може ли и по друг начин, чрез доказване недвижима собственост /така поне пише в инструкциите/ и ако ДА, какъв документ трябва да бъде???
3.9. Платена втора такаса към посолството в Букурещ
3.10 Още един набор от снимики
ВСИЧКО ТОВА СЕ ИЗПРАЩА ДО БУКУРЕЩ. ПИШЕТЕ МИ, АКО НЕЩО СЪМ ПРОПУСНАЛ!!!
4. Изпращат ми интрукции за медецински
5. Пращам медицинските, заедно с оригиналния паспорт???
6. Чакам за ВИЗИ или за интервю
МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ, ПРАВИЛНО ЛИ СЪМ РАЗБРАЛ ИЛИ НЕ? КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ?
Re: КОЛЕГИ, МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
пропуснал си да прочетеш кое се праща с първия пакет докс до Сидни - от 3,1 до 3,8 + т.1
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Значи, всичко се изпраща с първия пакет, само копията на документите и медецинските в Букурещ. Според теб дали ще ми признаят френския по федералната програма. Защото съм си включил точките от него без да имам този сертификат, който те точно изискват?
И вярно ли е това, че търсят повече семейства за Квебек. И ако по едната програма ми откажат виза, мога ли да опитам по другата.
Благодаря Предварително.
И вярно ли е това, че търсят повече семейства за Квебек. И ако по едната програма ми откажат виза, мога ли да опитам по другата.
Благодаря Предварително.
Човече, не знам кой те е заблудил за тия семейства, но щом знаеш и двата езика ЧЕТИ официалните сайтове.Никъде не пише, че предпочитат еди какви си, това си е дискриминация нали? По федералната, както ти писах трябва да им пратиш ТСФ или друг тест признат от тях, иначе няма смисъл да си пишеш точки.Ако ти откажат по едната можеш да кандидатстваш по другата.dunski написа:Значи, всичко се изпраща с първия пакет, само копията на документите и медецинските в Букурещ. Според теб дали ще ми признаят френския по федералната програма. Защото съм си включил точките от него без да имам този сертификат, който те точно изискват?
Благодаря Предварително.
Още нещо, търговски представител - щом не фигурира в списъка с длъжностите под този код, значи не е търсена професия, освен - expert trade consultant /това ми се вижда най-близо/
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Здравейте, и аз се интересувам от тази тема и бих искал да добавя някой друг въпрос. Въпросът ми е следният - попълвам набора от документи за федералната процедура (Application for Permanent Residence in Canada [IMM 0008]; Schedule 1: Background/Declaration; Schedule 3: Economic Classes; Additional Family Information; Fee Payment Form – Application for Permanent Residence – Federal Skilled Worker; Use of a Representative/не използвам/). В ръководството за попълване на документите пише, че трябва да се добавят още специфични документи изисквани (Appendix A), но не мога да намеря какви са те. Мога да намеря само информация за тези, които са изисквани от визовите офиси във Виена или Букурещ, но пък на официалния сайт пише, че вече всички докс за федералната процедура вече се изпращат до "CIO in Sydney, Nova Scotia", защото ги изпращам след June 26, 2010 (тогава е датата, в която е влязла тази промяна). Тоест ако ги изпратя до Виена или Букурещ ще ми ги върнат. В такъв случай къде мога да видя какви документи се добавят към пакета който се изпраща до Сидни, различни ли са от тези във Виена или Букурещ?
Другият ми въпрос е дали избраната професия, която в момента се търси трябва да е 1 година пълен работен ден без прекъсване в периода или може да бъде примерно 2 пъти по 6 месеца за период от 2-3 години.
Благодаря Ви предварително.
Другият ми въпрос е дали избраната професия, която в момента се търси трябва да е 1 година пълен работен ден без прекъсване в периода или може да бъде примерно 2 пъти по 6 месеца за период от 2-3 години.
Благодаря Ви предварително.
Да, за документите за Букурещ става дума.Сега се пращат и те с първия пакет в Сидни.На сайта има едно упътване, където хубаво е описано всичко.
-
Благодаря, а дали имате информация по този въпрос - дали избраната професия, която в момента се търси трябва да е 1 година пълен работен ден без прекъсване в периода или може да бъде примерно 2 пъти по 6 месеца за период от 2-3 години.azzura написа:Да, за документите за Букурещ става дума.Сега се пращат и те с първия пакет в Сидни.На сайта има едно упътване, където хубаво е описано всичко.
- hadministratora
- Хабсурден
Няма проблем да е с прекъсване, но трябва сумарно да е минимум 1 година на пълен работен ден или еквивалентно на това (например 2 год. на 1/2 раб. ден).victorcho_sf написа:...дали избраната професия, която в момента се търси трябва да е 1 година пълен работен ден без прекъсване в периода или може да бъде примерно 2 пъти по 6 месеца за период от 2-3 години.
-
Здравейте, отново имам въпрос, прегледах форума, но останах несигурен в това, което трябва да направя. Питането ми е за плащането на таксите за задвижване на процедурата по имиграция. Интересува ме дали някой е плащал скоро, тоест след 26 юни 2010, защото след тази дата вече всички документи се пращат в Сидни, а не до посолствата във Виена или Букурещ. Поне така пише на оригиналната страница за имиграция в канада и не съм сигурен дали мога да платя в клон на Юнионбанк в София (така е посочено в документацията за Букурещ). Много дълъг стана въпроса с обясненията, да обобщя накратко - къде и как да платя таксите преди да пратя документите за Сидни?
Благодаря предварително
Благодаря предварително
-
Здравейте, искам да Ви попитам още нещо. Днес ходих да си вадя свидетелсто за съдимост за чужбина, но се оказа, че дори и за чужбина пак е на български. Достатъчно ли е и то само да се преведе и завери нотариално или му трябва и още нещо? Имам и още един въпрос. Това, което съм работил и което се доближава доста до това което се търси е било преди 5-6 години. Поради това не си пазя оригиналните и се обадих в предишния ми работодател и той бе така добър и отзивчив да ми прати копия, които сканира по и-мейла, защото е в друг град. Щебъде ли проблем ако имам само такива копия, които да заверя и преведа?
- hadministratora
- Хабсурден
Не виждам смисъл да правиш копия на копията. Не съм сигурен и дали някой нотариус ще се навие да ги завери.....victorcho_sf написа:...той бе така добър и отзивчив да ми прати копия, които сканира по и-мейла, защото е в друг град. Щебъде ли проблем ако имам само такива копия, които да заверя и преведа?
-
Здравейте отново. Отново имам въпрос, защото гледам, че местата за професията, която съм избал свършват много бързо. Може ли да пратя само всички попълнени формуляри и апликейшън Сидни + платената такса + сертификата IELTS за да ме заведат като апликейшън и после да пратя останалите документи за да не запълнят местата докато ми ги преведат (ще се забавят доста). Дали ще е възможно да пратя само молбата с таксите и сертификата, и после като получа баркодовете да изпратя останалия набор от документи? Благодаря.
- hadministratora
- Хабсурден
За повече информация виж официалното ръководство: http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... s/EG73.asp"You must also submit the documents listed on the visa office specific document checklist with your application.
To determine what documents you will need to provide, consult the Visa Office specific requirements (supporting documents) for your country at: http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... ission.asp" .
If you are not prepared to submit full documentation to the CIO do not apply now.
If you do not submit a complete application with the supporting documents, your application will be returned to you.