Каква е минималната сума която трябва да декларирам

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Kras

Каква е минималната сума която трябва да декларирам

Мнение от Kras »

Благодаря на всички участвали в създаването на bgcanada.com, на тези които го поддържат, и на всички които помагат с отговорите си в форума.
Моля Ви за отговори на следните въпроси?
Каква е минималната сума която трябва да декларирам във вторите документи, и каква сума бихте ми препоръчали да декларирам. Ако реша да се заселя в англоговорящата част, а съм по процедура за Quebec, ще имам ли някъкви проблеми? В такъв случай необходимо ли е да декларирам след интервюто по голяма сума. Т.е. във федералната част трябвали да докажа някаква сума?
Botzo

Мнение от Botzo »

Зависи дали можеш да ги докажеш и колко човека сте. Ако си сам 10 000 USD са предостатъно, но нали ще трябва да покажеш някаква белешцица. Имаш ли как да си я набавиш?
Аватар
sve
Обратна връзка:

:)

Мнение от sve »

Това е най- страния и интересен въпрос които срещам, интересно ми е дали си минал интервю защото ако не си не пропускаи да светнесш интервюиращия за намеренията си в последствие ;)
сега по въпроса
1во минималната сума се декларира в зависимост от програмта по която кандидатстваш за федералната програма беше 10 000 CAD после стана към 18 000CAD вече не знам колко е но как очакваш да промениш намерението си !? в края на крайшата след като минеш интервю ти имаш сертификат за селекция от Квебек с който задвижваш процедура по издаване на виза ако си решил че процедурата ти трябва да се се промени по федералната програма тогава сертифаката за селекция може да ти послужи само за задни нужди :) и процедурата да ти започне на ново.
Решението е друго! ако не си почнал процедура може спокоино да рискуваш по федералната програма, ако вече имаш сертифицат то тогава си иди в Канада никои не те вързва в Квебек :) това е по скоро твое морално задължвние. Но според мен най голяма грешка да се пробваш да декларираш по голяма сума защото си решил да отидеш във федералната част! това ще ги смая а за последствията гаранция няма да са в твоя полза.
:) малко инфо :) дори роднини във федералната част биха довели до отказ по процедурата за квебек . помисли внимателно !! това са различни неща Квебекари преценяват внимателно потенциалните инигранти от Квебек в дръги провинции.
miteto
Модератор

Re: :)

Мнение от miteto »

sve написа:1во минималната сума се декларира в зависимост от прогрмата по която кандидатстваш за федералната програма беше 10 000 CAD после стана към 18 000CAD вече не знам колко е но как очакваш да промениш намерението си !
Това не е вярно - за 1 човек все още е малко по-малко от 10000 CAD, а сумата от 18000 CAD е за семейство от 4-ма !!!
http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-4.html
Но според мен най голяма грешка да се пробваш да декларираш по голяма сума защото си решил да отидеш във федералната част! това ще ги смая а за последствията гаранция няма да са в твоя полза.
Това също не е вярно, стига да не им казва на интервюто какво е решил (малко тъпо ще е, а :wink: ) - колкото повече средства декларираш, толкова по-добре (стига да не се улееш с нещо като 50000 CAD, ама ако имаш солидни доказателства откъде ги имаш - защо пък не) И въобще така както си го написал, Sve, ще вземеш да заблудиш някой да пише за Квебек минималната сума от 2500 CAD, а това вече е гаранция, че ще го резнат на интервюто !!![/url]
Аватар
sve
Обратна връзка:

Мнение от sve »

Просто не мога Мите да се сдържа и да не ти отговоря нещо! разбира се думите винаги могат да се тълкуват както е удобо на човек! но ще ти кажа нещо
1во даваш вид на запознат но доколко ! за минималната сума не ми е работа да знам точно колко е но тя е далеч от това какви са изискванията за Квебек но ще ти припомня нещо когато Деснис Кодер стана министър (мисля на мястото на Елинор Каплан) на гражданството и имиграцията имиграционния закон за федералната част се промени! по точно изискванията на 28 юни 2002г. като напримет мин. точки стана 75 и 100% не мога да кажа точно се качи и мин. сума с която да влезеш в канада но мога да ти кажа че тя беше 17 ххх КА$ . ако си прочел внимателно съм написал че сега незнам колко е защото .. може да не следиш нещата но на (ако не се лъжа)18 септември 2003г. тези правила отново се смениха и точките бях бяха намалени вероятно и сумата (но това не ме засяга пряко защото няма връзка с процедурата за Квебек)
СЛЕДОВАТЕЛНО ... КОЕ ТОЧНО НЕ Е ВЯРНО ЧЕ ВЕЧЕ НЕ ЗНАМ КОЛКО Е СУМАТА !! ето ти си проверил и хвърли светлина по въпроса !!

Да се спра на 2рото !
Кое точно не е вярно !? По вярно не може и да е ! Ако след интервюто деклариарш по голяма сума наистина ще ги смаяш!! ЗАЩО ?! ти така и така си одобрен за Квебек!

Но според мен най голяма грешка да се пробваш да декларираш по голяма сума защото си решил да отидеш във федералната част! това ще ги смая а за последствията гаранция няма да са в твоя полза.

Това също не е вярно, стига да не им казва на интервюто какво е решил (малко тъпо ще е, а )

С цялото си уважение съм се опитал да отговоеря конкретно на въпроса, може би с малко ирония.

"Ако реша да се заселя в англоговорящата част, а съм по процедура за Quebec, ще имам ли някъкви проблеми? В такъв случай необходимо ли е да декларирам след интервюто по голяма сума"

ти какво предлагаш ДА ДЕКЛАРИАЙ ПО ГОЛЯМА СУМА ЗАЩОТО ТОВА Е ИЗИСКВАНЕТО ЗА ФЕДЕРАЛНАТА ПРОГРАМА

Ще интерпретирам и напатката ти по друг начин! След интервюто нашия приятел решава да декларира по голяма сума, те го питат защо обаче ти си го посъветвал да не казва и той отговаря ами тайна (все пак трябва да има причина при положение че минал интервю да иска да увеличи няколко пъти сумата)

Сумата перди и след интервюто си е една ! и тя трябва да отговаря на изискванията на Квебекската програма

ОСвен това няма кой знае какво занчение колко голяма ще е сумата дори и да има психологически ефект сумати хора са минали с 3000-4000КА$ включително и аз.

Някак говорим за различни неща!

СЕГА ОТГОВАРЯМ ОТНОВО на конкрения въпрос НА КРАС:
АКО РЕШИШ ДА СЕ ЗАСЕЛИШ КРАС ВЪВ ФЕДЕРАЛНАТА ЧАСТ СЛЕД КАТО ОТИДЕШ В КАНАДА НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМИ, НО СЛЕД ИНТЕРВЮТО НЕДЕЙ ДА ДЕКЛАРИРАШ НИЩО ПРОСТО СИ ЗАВЪРШИ ПРОЦЕДУРАТА И СИ И ИДИ КЪДЕТО ИСКАШ.
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Така, сега и аз да кажа нещо.
Крас, минималните суми както вече си разбрал за двете процедури са различни. За федерална Канада парите са пъти повече от тези за Квебек. Не ги знам колко са точно, но за Квебек са 2400 за главния и по 1000 канадски долари за всеки придружител. (Друг е въпроса за референцията, в която парите трябва да покриват разходи за визи и самолетни билети за всички от семейството).
Не мога да разбера точно какво ще рече да декларираш повече пари след интервюто. Ако си минал успешно на самото интервю се подписва декларация където вписваш сумата с която ще влезеш в страната. Ако за тия пари питаш-моя отговор е "Не се изсилвай излишно, няма нужда. Причинте са много. Да не говорим че ако недай си боже свършат кинтите няма да можеш да минеш на социал понеже по документи ти имаш още пари."
При положение че си по процедурата за Квебек така стоят нещата.
За федералната част парите са повечко както споменах.
И сега следва кулминацията - И ДВЕТЕ ПРОЦЕДУРИ ТЕ ДОВЕЖДАТ ДО ЕДНО И СЪЩО МЯСТО - ВИЗА ЗА ПОСТОЯННО ПРЕБИВАВАНЕ В КАНАДА
И това къде ще се заселиш след това в държавата си е лично твои проблем и никои няма да ти го прави на проблем.
Аватар
sve
Обратна връзка:

Мнение от sve »

нека си стиснем сега ръцете и да се извиним на другарчетата :)

До Митето ! :
Отговорите които пишем са безкористни до колко се може обективни и целят да помогнат на хора които имат нужда от съветите.Ние също имаме нужда от съвети! Затова искам да кажа че съм отговорил на въпроса без да си поставям за цел да излъжа или объркам някого! Може да не съм разбрал правилно въпроса ! но не и да подведа някого!

затова се извинявам! без форума сте сме заникъде ! Той ни е дал и ще ни дава изключителни приятели !

Успех ви желая !!
Последно промяна от sve на Пет Юни 04, 2004 2:02 am, променено общо 1 път.
Аватар
Boko
Има 1 предупр. за БАН
Обратна връзка:

hi

Мнение от Boko »

Nie deklarirahme 6600USD. Trima sme.
Kras

Мнение от Kras »

Благодаря ви за отговорите!

Това което ме претиснява е:
Ако евентуално получа виза по Quebec-ска процедура и веднага отида във федералната част, там ще ми поискат ли да доказвам някаква сума и каква е тя?
JJ

Мнение от JJ »

Ще ти искат минимума за тяхната част.
JJ

Мнение от JJ »

Но това е на летището, а за интервюто си траеш.
miteto
Модератор

Re: Каква е минималната сума която трябва да декларирам

Мнение от miteto »

Sve, просто говорим малко за различни неща, затова не сме се разбрали :D :beer: . За повечето пари аз го съветвах в отговор на това :
Kras написа:Моля Ви за отговори на следните въпроси?
Каква е минималната сума която трябва да декларирам във вторите документи, и каква сума бихте ми препоръчали да декларирам.
Понеже в момента минимума за Квебек за сам е ~ 2500 CAD, как ще те пуснат на интервюто с 3000 CAD, като искат освен минимума да имаш парите за виза (1000 USD) и за самолетен билет (~ 350-450 EURO). По мои сметки това надхвърля дори 4000 CAD и ако имм. офицер има и други колебания по кандидатурата ти (стажа ти е по-малко, езика ти не е много убедителен), тогава повечето декларирани пари може да натежат в твоя полза. Това че някой е минал преди 1 година интервюто с 3000 CAD не е определящо според мен - ами то имаше и хора дето при Пиер Петрофф минаха само с английски без грам френски ?! Ама на 2 такива минали имаше 50 върнати заради недобър френски...
А колко са парите по федералната програма - аз съм дал линк в предния ми постинг, той е от официалния сайт за имиграция на Канада и там пише.
А на последния въпрос на Крас
Ако евентуално получа виза по Quebec-ска процедура и веднага отида във федералната част, там ще ми поискат ли да доказвам някаква сума и каква е тя?
да каже някой, който наскоро е прави тази гимнастика - процедура за Квебек и лендване във федералната част.
Успех на всички :D
alexa

Мнение от alexa »

Vuv vtorite documenti biahme pisali 5000 USD, na samoto intervu deklarirahme 5000,no CAD.Problemi niamashe.Nie sme 2-ma vuzrastni i edno dete.
Kras

Мнение от Kras »

Kakva e minimalnata suma koqto trqbva da dokaja vyv federalnata 4ast za 3 chlenno semejstvo? Bankova referenciq ot Bulgaria ste svyrshi li rabora?
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

KRAS,
imam priqteli koito otidoha vyv federalnata 4ast bez parite koito se iziskvat po samata procedura. Oba4e sega ot tqh nau4avam 4e e dobre da se nosqt tiq pari, za6toto ne6to mai zatqgat polojenieto. Tova sa neoficialni danni, i ne znam do kolko da istina. Hubavo e da si podgotvn, 4e da ne stanat izdynki.
Zna4i rabotata opira do tam 4e kato zaminava6 e dobre da si nosi6 pari4ki.
Заключено