Mobile service provider: Telus vs. Rogers?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Val

Mobile service provider: Telus vs. Rogers?

Мнение от Val »

Здравейте,

Някой ползва ли Telus? Бихте ли споделили дали качеството им е добро: покритие, customer service?

Особено ценно ще бъде, ако имате опит и с Rogers и можете да дадете оценка Telus vs. Rogers.

Но ще съм благодарна и само да разбера отзиви за покритието на Telus: в града и извън градовете.

10х. :D
sasho
Обратна връзка:

Мнение от sasho »

Vzemi si na Bell ima pokritie navsqkade i ima promociq sega taka che mojesh da mi se obadish za poveche info ili l.s.
Аватар
Rainmaker

Re: Mobile service provider: Telus vs. Rogers?

Мнение от Rainmaker »

Val написа:Здравейте,

Някой ползва ли Telus? Бихте ли споделили дали качеството им е добро: покритие, customer service?

Особено ценно ще бъде, ако имате опит и с Rogers и можете да дадете оценка Telus vs. Rogers.

Но ще съм благодарна и само да разбера отзиви за покритието на Telus: в града и извън градовете.

10х. :D
telus niamat GSM telefoni
inache v niakoi raioni na canada pokritieto e dobro.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

За кой град става въпрос? Във Ванкувър, и въобще в цяло BC, Telus имат най-доброто покритие. Rogers и FIDO предлагат повече гевезелъци и по-добри цени, ама като излезеш от града нямаш покритие.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

VanBC написа:За кой град става въпрос?
spored men ne se otnasia za BC, a za ON.

rogers sushto imat dobro pokritie izvun gradovete :beer:
Аватар
Val

Мнение от Val »

Здравейте, :D

Извинявам се, известно време не бях влизала във форума, благодаря на всички, които се включиха в темата.

Да, въпросът ми беше за Онтарио, но, за съжаление, пак не виждам отговор. :?

Интересно, не познавам жив човек в Онтарио, който да е с Telus. Иначе съм чувала, че в ВС са добри, но явно тук са абсолютно непопулярни.

За Fido, разбира се, и дума не може да става, понеже си говорим за качество.

Всъщност, аз съм доволна от качеството и покритието на Rogers. Даже мисля, че непрекъснато го подобряват, понеже от един месец cell-a ми работи дори в асансьора и в подземния паркинг. Amazing! :D

Така че, оставам с Rogers. :D
Но, все пак, ако има някой с Telus в Онтарио, бихте ли споделили как е? :D

Не знам какво става в тоя форум!!! :nenam:

Като става въпрос за "дълбоки" теми, кой от кой е по-философ и тънък познавач на Канада. Но, като става въпрос за прагматични неща, се оказва, че никой нищо не знае... :nenam:
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

http://www.comparecellular.com/futuresh ... D=3&RID=51

vij tuk moje da ti e polezno
telus sa otskoro v ON zatova moje bi ne poznvash nikoi s tehen cell :beer:
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

Rogers му е майката. Аз съм много доволен. Имам покритие на такива места като в някои станции на метрото. Освен това градските разговори са ти на север чак до Newmarket. Много зависи и от телефона и според мен от към reception най-добри са Моторола, :D
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Val написа:
Не знам какво става в тоя форум!!! :nenam:

Като става въпрос за "дълбоки" теми, кой от кой е по-философ и тънък познавач на Канада. Но, като става въпрос за прагматични неща, се оказва, че никой нищо не знае... :nenam:
Да,за съжаление си права, отбора на "знаещите" нещо хич го няма :cry:
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

От "отбора на знаещите" са останали една шепа хора, а за такива
специфични въпроси като Х има ли покритие и за шестата къща в
ляво на 13-та улица в Mississauga едва ли някой ще иска да се
изкаже неподготвен :wink:
speedy

Мнение от speedy »

yahoo написа:От "отбора на знаещите" са останали една шепа хора, а за такива
yahoo ти е отговорил най-добре. Покритието на специфични места е божа работа, или по-скоро въпрос на геометрия. Аз имам тефефонна който пише Clearnet от 5 години, тоест от преди Telus да ги купи. Така че на практика не са отскоро в Онтарио.

Въпросът е какво те кара да мислиш за смяна - явно покритието на Rogers na местата където ти ходиш не е проблем. Каква е тогава причината - планове, поддръжка?

Най-неприятното нещо при смяна на фирмата е, че ще трябва да смениш и номера си.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

speedy написа:
Аз имам тефефонна който пише Clearnet от 5 години, тоест от преди Telus да ги купи. Така че на практика не са отскоро в Онтарио.
prav si zabravih za Clearnet :)
smiatam, che Rogers sa si OK kato obslujvane i pokritie :beer:
Аватар
Val

Мнение от Val »

yahoo написа:От "отбора на знаещите" са останали една шепа хора, а за такива
Eee, yahoo, няма нужда да се заяждаш сега.... :D Аз не съм искала да се заяждам с теб за автомобилните застраховки.

Що се отнася до въпроса ми, мисля, че е ясно, че не питам за покритие на определени места и къщи. Питам за впечатленията на хората като цяло. Иначе картите на покритие ги има в интернет, но ме интересува на практика какво мислят хората, които са използвали двата провайдера, или поне Telus.

На въпроса на speedy какво ме кара да мисля за смяна:

Ами, Telus предлагат доста атрактивен family plan, много по-добър от този, който ни беше с Rogers. 2500 минути между family members в допълнение към основните минути, каквито ние нямахме в нашия план отпреди 2 години. Но, като се обадихме в Rogers да се изключваме, се оказа, че и те са добавили това в плановете си, но не уведомяват старите си клиенти. :twisted: :twisted:

На всичкото отгоре на уеб сайта им това е написано с дребни буквички отдолу, като че ли е някакъв disadvantage, та не сме го забелязали по-рано, за да настояваме да го включат и в нашия план. Дори не знам кога са го добавили.

Но, както и да е, не знам колко време сме се прецаквали, но вече всичко е okay, дори на Rogers новите family планове се оказаха по-добри от съответните на Telus (поне за 4-членно семейство). Особено, като се има предвид, че Telus предлагат значително по-ниски намаления (или 0$ цена) за телефоните си само за 3-годишен план, което е смешно.

Обаче, това е една друга поука. :oops: :oops: Е, всъщност, поуката да се четат дребните буквички е стара, но бих добавила към нея: ако имате Rogers план, проверявайте често уеб сайта им... :oops:

Все пак, любопитно ми е да чуя отзиви за Telus....
sasho
Обратна връзка:

Мнение от sasho »

Zdrasti ,Val bqh pisal za Bell znachi promociqta koto varvi do kraq na june e 100 min prez denq bezplatni ot 7 vecherta do 7 sutrinta bezplatni familly plan do 4 choveka pomejdu im bezplaten po vsqko vreme na denq i noshta davat tel.zarqdno bez pari nqmash taksa vkluchvane i parvite tri meseca sa bezplatni sled tova po 35$ na mesec.Na ostanalite chlenove na familiqta sa po 25$. Dogovora e dvugodishen.
Заключено