Торонто-плод и зеленчук бих направил вазможнолие ?
Торонто-плод и зеленчук бих направил вазможнолие ?
От сорта china тип дето ги има .Как мислите дали би се справил човек.Колко пари би мy трибвало като начало.
Ниaоакои ако има идеа да пише или се е пробвал.
Аиде с здраве.....
Ниaоакои ако има идеа да пише или се е пробвал.
Аиде с здраве.....
- hadministratora
- Хабсурден
Re: Торонто-плод и зеленчук бих направил вазможнолие ?
Не искам да те обезкуражам, но смяташ ли че ще можеш да се справиш конкуренцията на братята китайци?
А от къде мислиш да зареждаш стока?
А от къде мислиш да зареждаш стока?
С митам да си сложа китаече продавач а мислиа че те не е произвеждат стоката в задниа си двор. обикновенно нестата идват от калифорниа
а и има и доста арабски магазини по спирките на метрото и те се варват. Лично сам виждиал шефа на един китаиски е канадец с китаиски работници
а и има и доста арабски магазини по спирките на метрото и те се варват. Лично сам виждиал шефа на един китаиски е канадец с китаиски работници
Ниама предприемачески дyх маи в форума.Нали yж америка е била основа на това, предприемаческиа дyх. Regards
- hadministratora
- Хабсурден
Аз съм чувал тъкмо обратното.ivaka33 написа:...мислиа че те не е произвеждат стоката в задниа си двор...
А колкото до предприемаческия дух и америката - ние тук не сме американци, а българи, канадци или и двете

Успех в начинанието!
- John Smith
Ако искаш да си купиш работа по 18+ часа на ден - може. Ако разчиташ да направиш пари - трудно. Пазарът е зает отдавна от сериозни играчи, които няма как да подбиеш нито с цени, нито с услуги. Повечето такива магазинчета са на режим оцеляване. Много от тях не плащат наем, защото сградата е на някого, който живее отгоре и работи долу. Ако плащат и наем, бизнесът е заминал. Ако разчитат на наемна работна ръка - също. Аз лично никога не пазарувам храна в такива места. Няма с какво да ме привлекат. Аз самият съм проучвал закупуването на магазин от веригата Hasty Market. Конкретният искаше $200K инвестиция + около $50K стоки за няма и $6K чиста печалба средно месечно след наем, заплати, загуби от продукция, лицензи, такси по операции и т.н. още 2 листа разходи, плюс 1001 главоболия по работа с хора, доставчици, сложно отчитане и какво ли още не. Благодаря, но $6K могат да се изкарат по много други по-лесни начини. Ако пък магазинът е на добро място и има печалба $10K+ за собственика, цената отива над $350K + наемът скача двойно, до 5-цифрени суми. Всеки да си прави сметката. В безплатното списание Business Exchange има стотици оферти за оцеляващи бизнеси - магазини, заведения, хим. чистене, noname бензиностанции, сервизчета, ателиета и още какво ли не. Каквото си струва, то не излиза там. Там се предлагат предимно неща, от които някой иска да се измъкне. За тези, които разполагат със 7-цифрени суми за инвестиране, които не започват с 1, има McDonalds, TimHortons/Wendy's, KFC, ЕSSO, Petro Canada и т.н. бизнеси, само където се чака с години да излезе нещо, след като е платен солиден гаранционен депозит, минати са условията за кандидатстване и има одобрение от съответната верига. Там вече може да се говори за $20K+ за собственика месечно.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Мисля, че като учител по български имаш по-голям шанс.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Ти, сега - направо чорбаджия! Не щеш да тръгнеш отдолу. А имаш ли пари за трошене, като съпругите на бизнесмените в БГ. Дребният бизнес в Канада е в много неизгодно положение. Готов ли си да караш с по-малка заплата от тази на работниците си Н години. Или да си на планирана загуба за същия период, ако банката е зад тебе? Глупости, нали? Е, горните двама ти го казаха по-ясно. Ама, и аз да се разпиша. 

Embrace your climate change!
Павел написа:Мисля, че като учител по български имаш по-голям шанс.

-
- Напуснал форума
Преди известно време и аз се бях запалил за разни бизнеси с един приятел-говорим за купуване на нещо готово.Бяхме се хвърлили на едро-бензиностанция на Петро-Канада,400 000 пари даваш и почваш да жънеш от следващия ден.Стария собсвеник се оттегляше в заслужена почивка,а децата му си имаха професии и не искаха въобще да се занимават.
Бяхме проучили банки и парите ги докарвахме що-годе,дядката ни съдействаше от-до,печалби,разходи,данъци,заплати.Докато не се свързаме с един чичка-собсвеник на 3 такива.
Човека си каза ясно-аз се захванах с това защото не исках да имам шеф на главата си,но се оказа,че всеки клиент ми е началник.Дълги години след това още изрязвах купоните за намаленя по магазините,а почивните ми дни бяха само добро пожелание.
Закъснееш ли с вноска към банката-прошка няма,а ако някой работник се обади и каже,че не може да дойде на работа ти си длъжен да му простиш.
Неговия съвет беше-намерете си една прилична работа и си гледайте рахата,а при положение,че я имате ми е трудно да ви разбера логиката.
Бяхме проучили банки и парите ги докарвахме що-годе,дядката ни съдействаше от-до,печалби,разходи,данъци,заплати.Докато не се свързаме с един чичка-собсвеник на 3 такива.
Човека си каза ясно-аз се захванах с това защото не исках да имам шеф на главата си,но се оказа,че всеки клиент ми е началник.Дълги години след това още изрязвах купоните за намаленя по магазините,а почивните ми дни бяха само добро пожелание.
Закъснееш ли с вноска към банката-прошка няма,а ако някой работник се обади и каже,че не може да дойде на работа ти си длъжен да му простиш.
Неговия съвет беше-намерете си една прилична работа и си гледайте рахата,а при положение,че я имате ми е трудно да ви разбера логиката.
И тоя чичка щото имал 3 ви спря ? 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Мухи, познавам хора, които са собственици на такива магазини или на ресторанти. John Smith е напълно прав - на практика си купуваш работно място, обикновено за доста солена сума, без почивни дни. Имам и един познат с малък хотел от една от големите северноамерикански вериги. Инвестицията му беше около един милион долара, но чисто годишно му остават някъде към 100К. Няма почивен ден, няма празници, бач 24/7.
Има една дума: "You don't own a restaurant, the restaurant owns you". Мисля важи и за другите начинания, за които стана дума по-горе.
Питай пакито, той ще ти каже
Има една дума: "You don't own a restaurant, the restaurant owns you". Мисля важи и за другите начинания, за които стана дума по-горе.
Питай пакито, той ще ти каже

Тука май влизаме в територията на свободните съчиненияpetar krastev написа:Докато не се свързаме с един чичка-собсвеник на 3 такива.

- John Smith
Бизнесът "тук" не е като бизнеса "там". Тук пазарът е наситен с всякакви услуги и за да прави някой гарантирано пари, той трябва да вложи гарантирано много пари. Малко са бизнесите, които връщат $150-200K/година и струват под 1mln инвестиция. А ако ще трябва да си купувам бизнес, който ще връща $70K, изисквайки аз да съм там през по-голямата част от времето, то няма особен смисъл, поне за мен. Затова го нарекох "купване на работа", като тази работа се започва от ниво -$200K или повече. Ако пък бизнесът не върви, може да си остане на "-" въобще. За един човек, който не познава местните доставчици, местните изисквания на пазара, местните правила в съответния бизнес и т.н. особености, колкото и да е инициативен, има голяма вероятност да загуби пари. Едно поне е сигурно - пречки да се пробва няма никакви. В Канада всеки може да прави каквото поиска (в рамките на закона или местните разпоредби, естествено) и обикновено документите за дейността се изкарват без пречки.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Колегата отгоре пак се изказа неподготвен,истината в Канада е че всичко е МОНОПОЛ, и не можеш лесно да изплуваш,ето ви един пример ,2007 направихме компания изкарахме 6 месеца и разбрахме че всичко тук е реклама,а тя е много скъпа ,ако бяхме продължили щеше да ни коства за около 3 години 3 000 000 долара ,а резултата не беше сигурен
Едно е важното което разбрах ,КАНАДЕЦА НЕ ОБИЧА НОВИТЕ НЕЩА ,лъскавото и новото го плаши и не ходи там
Едно е важното което разбрах ,КАНАДЕЦА НЕ ОБИЧА НОВИТЕ НЕЩА ,лъскавото и новото го плаши и не ходи там
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев