Помощ при изчисляване на точките

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Rambler
Обратна връзка:

Re: Помощ при изчисляване на точките

Мнение от Rambler »

Ако е възможно и аз да попитам, че с тези таблици и онлайн тестове се обърках тотално на един излиза "подходящ" на друг излиза "стой си в България".
Аз мисля да съм водещия кандидат средно специално (поне така се водеше) икономист - счетоводител (1997) след това имам сертификат от обучение 1 година за Компютърни системи ( поддръжка, ремонт, Уеб, мрежи). От 2000 имам фирма и до ден днешен се осигурявам в нея ( дейността е разнородна, имам малък магазин за офис материали (Книжарница), няколко договора с по големи фирми за гаранционен сервиз на офис техниката закупена от тях).
Съпругата ми е и тя със средно специално /Специално уредо строене/ (1999) няма ден стаж по специалността от 5 години работи като маникюрист и фризьор, като 2 са майчинство. Нямаме задължения към банки и т.н.
След направените онлайн тестове на повечето излиза, че слабото звено ми е френския ( като отбелязвам 6 и става дума за минимума ), но като чета тук във форума всички с висше, магистър, и т.н. се притесняват дали събират точките а аз съм се наперил с това килийно образование да пускам първия пакет документи. Та въпроса ми е дали изобщо да се напъвам да пускам документи, дали тези сертификати ще ми помогнат за събиране на нужните точки и има ли значение, че имам собствена фирма, може ли това да ми навреди или помогне по някакъв начин? Изучаваме го усилено Френския за да мога да си вдигна нивото и ако имаме късмет да стигнем до интервюто да мога там да компенсирам. Благодаря на целия форум че ви има, много полезна информация получих от написаното по много и най различни теми. БЛАГОДАРЯ
12.02.2011 - Първи урок по Френски

http://immigration2quebec.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
desitta7

Мнение от desitta7 »

emili_vn написа:63
Благодаря ти emili_vn
5kov

Мнение от 5kov »

Здравейте,след като си изчетох доста неща от Wiki-то и други подобни теми от форума,получих отговори на доста въпроси,които ме вълнуваха,относно процедурата.Благодарен съм на авторите и на хората,които пишат във форума.Естествено и аз не съм от малкото изключения,на които всичко им е станало ясно.И аз се препънах малко в изчисленията на точките.Сигурно интелекта ми куца.Но бих се радвал да получа съвети от хора и не се срамувам да си го кажа.Водещия кандидат е с висше образование степен бакалавър-10т.Туризъм е специалността.Не я на намирам в листата,така че за област на образование-0т.Стаж има над 48м-8т.Възраст 37г-12т.Френски средни нива 7-8 т ли означава това от 16т възможни?Английски-много добър-ползва се редовно в работата-5т.?Пребиваване и роднини в Квебек-0т.Придружаващия кандидат-Средно професионално-2т.Професията е корабен ел.техник,от 2,5г работи като ел.техник.Не мога да намеря има ли го листата и дали могат да се вземат допълнително точки за област на образование?Възраст 38г-2т.Френски средни познания 3-4т от 6т как е?Договор за работа-0т.Като ги смятам се въртим около границата от 50т.За това всяка точица ни е важна,ако ни дадете съвет ще сме ви много благодарни!!!
„Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.” Уинстън Чърчил
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

А деца имате ли? Френски 7-8 носи 12 точки, англиски 9-12 носи 6 точки, а 7-8 -4 точки. Ниво 7/8 по европейската рамка е Б2, а 5-6 - Б1, нива 9-10 е ниво С1, нива 11-12 - С2.

Иначе: Възраст - 12+2, образование - 10+2, стаж - 8, френски - 12 + 4, английски - 6, фин.независимост - 1. Общо 57 точки, което е прага за селекция.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
5kov

Мнение от 5kov »

Деца имаме-две.За голямото2т,за малкото 4т.Благодаря за отговора.
„Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.” Уинстън Чърчил
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Значи стават 63 т., което пък е прага за получаване на сертификат.
Точките за език съм ги смятала - за водещия 7/8 или Б2, а за придружаващия - 5/6 или Б1. Вие си преценете. Ако на водещия пишете 5/6, то тогава сте 4 т. надолу.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Daniela Todorova

Мнение от Daniela Todorova »

Здравейте! Мога ли и аз да се включа в темата за точките, 4е и аз взех да се лутам.
Водещ, мъж на 33г. -Има завършено средно- специално образование-"
Корабни машини и механизми ", преди повече от 5г. със стаж по тази специалност 4г., но не през последните 5г. След това има завършен бакалавър "Икономика на търговията" преди повече от 5г. със стаж по специалността през последните 5г. като търговски представител. В момента работи като "Гаранционен администратор". Език -френски 5-6,английски 7-8
Аз-придружаващ, на 30г., Магистър "Право", стаж по специалността, френски -4-5, английски 7-8. Имаме 2 деца-едно на 6г., друго на 2г.
Правих онлайн теста и тук попълвах табличката и ми излиза, че събираме минимума от точки. Правилно ли съм изчислила? Може би водещия би било по -добре да пишем повече френски и да заляга над езика :)
naskoAH

Мнение от naskoAH »

Здравейте всички !
Аз също искам да ми дадете съвет - кой от нас да бъде водещ кандидат .
На 39г съм и имам завършено образование бакалавър - статистика и иконометрия - 97година . Последната ми работа е регионален мениджър в дистрибуторска фирма (на тази длъжност съм повече от 5 години ). В длъжностната ми характериска пише :
1. Следи и анализира развитието на продуктите на фирмата на пазара в поверения му район и реализираните продажбени резултати .
2. Наблюдава , организира и анализира продажбените резултати.
3. Наблюдава и отчита развитието на конкуренцията в избраната целева категория .
Незнам това брои ли се за трудов стаж по специалността . И друго - по трудов договор се водя Търговски представител - това проблем ли е след като имам длъжностна характеристика , която е подпечатана от фирмата и описва точно какво работя и какви ми са задълженията. Мога ли да броя 12т. ако аз съм водещ кандидат .
Съпругата ми е на 29г - бакалавър електроинженер - работи по специалността си , но има прекъсване от около 1г и 10 месеца за майчинство от последните и пет години трудов стаж . За тях знам , че не се проят по точковата им система .
Интересува ме кой е по - добре да е водещия и ако ми помогне някой с точките ще съм много благодарен . Другата информация за нас е : Женени сме с две деца под 12год. Съпругата ми учи в момента френски , а аз английски но сме още в началото . Смятаме , аз да докарам английския поне до В1 до края на Август (ходя на интензивни курсове) , а тя поне до това ниво за същото време (тя е на индивидуална подготовка).

Предварително благодаря за отговорите
DCS-Виена-18.05.2011
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал
kitaetza2001

Мнение от kitaetza2001 »

Здравейте!Моля ви за помощ относно изчислявянето на точки,за да разберем имаме ли шанс изобщо да ни извикат на интервю.При нас положението е следното:Женени сме и имаме 3 деца,На 14,6 и 1 години.Водещ кандидат е съпругът ми. Той е на 33 години.Завършил е през 1996 год. средно специално образование /техникум-4 год./ със специалност строитилство и архитектура и квалификация строителен техник.През последните 5 години има стаж като строителен техник без прекъсване.Аз съм на 35 години.Завършила съм през1993 год.средно образование /СОУ/ 3 год. и имам удостоверение за професионална квалификация като помощник-възпитател в детска градина /тогава това беше УПК и се учеше последната година в гимназията/.През последните 5 год. имам 1 г. и 3 м. стаж като продавач консултант /в този период имам и 3 год. по майчинство но мисля, че те не се зачитат/.И двамата имаме средно ниво на френски.Финансово независими сме.
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

naskoAH написа:Здравейте всички !
Аз също искам да ми дадете съвет - кой от нас да бъде водещ кандидат .
На 39г съм и имам завършено образование бакалавър - статистика и иконометрия - 97година . Последната ми работа е регионален мениджър в дистрибуторска фирма (на тази длъжност съм повече от 5 години ). В длъжностната ми характериска пише :
1. Следи и анализира развитието на продуктите на фирмата на пазара в поверения му район и реализираните продажбени резултати .
2. Наблюдава , организира и анализира продажбените резултати.
3. Наблюдава и отчита развитието на конкуренцията в избраната целева категория .
Незнам това брои ли се за трудов стаж по специалността . И друго - по трудов договор се водя Търговски представител - това проблем ли е след като имам длъжностна характеристика , която е подпечатана от фирмата и описва точно какво работя и какви ми са задълженията. Мога ли да броя 12т. ако аз съм водещ кандидат .
Съпругата ми е на 29г - бакалавър електроинженер - работи по специалността си , но има прекъсване от около 1г и 10 месеца за майчинство от последните и пет години трудов стаж . За тях знам , че не се проят по точковата им система .
Интересува ме кой е по - добре да е водещия и ако ми помогне някой с точките ще съм много благодарен . Другата информация за нас е : Женени сме с две деца под 12год. Съпругата ми учи в момента френски , а аз английски но сме още в началото . Смятаме , аз да докарам английския поне до В1 до края на Август (ходя на интензивни курсове) , а тя поне до това ниво за същото време (тя е на индивидуална подготовка).

Предварително благодаря за отговорите
Според мен по-добре да е жена ти, защото въпреки, че твоето образование е от привилигированите е завършено преди повече от 10г. и нямаш стаж по него.
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

kitaetza2001 написа:Здравейте!Моля ви за помощ относно изчислявянето на точки,за да разберем имаме ли шанс изобщо да ни извикат на интервю.При нас положението е следното:Женени сме и имаме 3 деца,На 14,6 и 1 години.Водещ кандидат е съпругът ми. Той е на 33 години.Завършил е през 1996 год. средно специално образование /техникум-4 год./ със специалност строитилство и архитектура и квалификация строителен техник.През последните 5 години има стаж като строителен техник без прекъсване.Аз съм на 35 години.Завършила съм през1993 год.средно образование /СОУ/ 3 год. и имам удостоверение за професионална квалификация като помощник-възпитател в детска градина /тогава това беше УПК и се учеше последната година в гимназията/.През последните 5 год. имам 1 г. и 3 м. стаж като продавач консултант /в този период имам и 3 год. по майчинство но мисля, че те не се зачитат/.И двамата имаме средно ниво на френски.Финансово независими сме.
За английския нищо не пишеш, но без английски при тези данни - той водещ, ниво 7/7 френски, което е В2.1 и за теб 5/5, което е В1.1 ще съберете 60 сигурни точки, т.е ще ви поканят на интервю. Ако той има средно ниво английски - Б1.1, то за френския ще му стигне същото ниво.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
kitaetza2001

Мнение от kitaetza2001 »

emili_vn благодаря за отговора.Сега съм по-спокойна за точките,защото по наши изчисления стигахме 57/58 точки и мислехме ,че движейки се на ръба нямаме никакъв шанс за интервю.А с английския сме зле-начинаещи.Ще наблягаме на френския и дано да успеем.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ще успеете - важното е да имате желание и да преследвате целта си. Естествено трябва да положите и малко повече усилия, но те ще бъдат възнаградени.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Публикувай отговор