Съединението прави силата!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
John Smith

Re: Съединението прави силата!

Мнение от John Smith »

seeker написа:Да, аз искам да питам две неща:
Аз искам да те питам само едно нещо:
Това конкурс за ДЪРВО ли е или за нещо друго?

Ако е конкурс за дърво, то от представените българското на мен лично не ми харесва най-много, т.е. съвсем нормално е да гласувам за това, което ми харесва. Пък ти гласувай по какъвто признак искаш, по регион на растене, познанство с организатора, приятелство с уеб-дизайнера, красота на шрифта, цвят на страницата и каквото там се сетиш. Съединяването на стадо овце, на които някой им казва какво да правят, не прави никаква сила. Прави единствено глупост.
Marto написа:Тъпня отвсякъде.
Абсолютно. И тези снимки 300х400 пиксела след увеличението са просто невероятни.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
seeker

Мнение от seeker »

Коментарии много, само никой не ми отговори на въпроса. Да считам ли, че не смятате дъщерята за ваша? :rofl:
speedy

Мнение от speedy »

Моята дъщеря не учавства в конкурси за дървета.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

seeker написа:Коментарии много, само никой не ми отговори на въпроса. Да считам ли, че не смятате дъщерята за ваша?
Защото въпросът ти няма връзка с темата. Има зададен критерий за оценка и той в случая е вида на едно дърво. Ти гласувай по какъвто искаш, аз смятам да цъкна дървото, което най-много ми харесва. Имаш ли някакъв проблем с разбирането на това ми действие?

За да си доволен - ще помогна на дъщеря ми първо по зададените условия, защото критерият за оценка в случая ще е роднинска връзка. Ако трябваше да гласувам в конкурс за красота и дъщерята на съседа е 2 пъти по-хубава видимо, логичното действие ще е да гласувам за нея.
mama mia

Мнение от mama mia »

Здравейте отново!
Виждам, че се е разразил безсмислен спор, за което много съжалявам.Сега да ви отговоря на въпроса-да ,конкурса е за дърво,българско ,с история и дълбоки корени.На хората ,на които не са им известни тези думи ще кажа,че не ги задължавам да влизат и четат темата,нито да се ядосват,че трябвало да гласуват видиш ли за нещо си там българско,само защото е българско.Гласувайте за това което ви харесва! Така става ли?
Бъдете здрави,това е най-важното!
Съединението прави силата!
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

mama mia написа:Здравейте отново!
На хората ,на които не са им известни тези думи ще кажа,че не ги задължавам да влизат и четат темата,нито да се ядосват,че трябвало да гласуват видиш ли за нещо си там българско,само защото е българско.Гласувайте за това което ви харесва! Така става ли?
Тогава озаглавявай темата си с подходящи а не с подвеждащи заглавия.. Ако беше написала "Гласувайте за едно Дърво" а не гръмкото патриотично-революционно "Съединението Прави Силата" Може би нямаше да "ти чета темата" .. :) Въпреки че като се замисля .. "Гласувайте за едно дърво" е доста заинтригуващо заглавие..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
seeker

Мнение от seeker »

Не, нямаше спор. Имаше само изясняване на позиции. Аз също не задължавам никой в нищо. Всеки е свободен в своя избор.
Беше ми интересен критерият за избор на дърво. Ето го и моят критерии: Всички дървета са хубави, аз не мога да дам предимство на едно пред другите по външен вид. Дърво ли е - хубаво нещо е! Едно от тях обаче чувствам по-близко и по-мило от другите и затова гласувам за него.
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Защото си любител на примерите с "близки връзки", ако всички дървета са еднакво хубави, както и всички растения, както и всички цветя, защо тогава хората купуват червени рози на любимата си, а не магарешки бодили? Купи букет магарешки бодили на любимата си и й обясни, че са родни, български, затова си ги взел. Имам усещането, че ще ти се наложи да ги опиташ и на вкус. Тъкмо ще кажеш дали българските бодили са по-вкусни от канадските. ;)
Странджата

Мнение от Странджата »

. :) Въпреки че като се замисля .. "Гласувайте за едно дърво" е доста заинтригуващо заглавие..[/quote]
E,рано е още,като наближат президентските избори...
seeker

Мнение от seeker »

John Smith, защо си мислиш, че знаеш как ще постъпя? Сигурен ли си, че ще постъпя както постъпват "хората"? И какво против имаш магарешките бодили? :rofl:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Странджата написа:. :) Въпреки че като се замисля .. "Гласувайте за едно дърво" е доста заинтригуващо заглавие..
E,рано е още,като наближат президентските избори...
Ами рано, едно дърво печелеше изборите 20-30 години подред с 99.99%, сега пазача на дървото ги е спечелил :D
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

seeker написа:John Smith, защо си мислиш, че знаеш как ще постъпя? Сигурен ли си, че ще постъпя както постъпват "хората"? И какво против имаш магарешките бодили? :rofl:
Само предполагам, че пак ще сбъркаш с критерия за оценка, съответно ще хапнеш бодилите. :lol:
seeker

Мнение от seeker »

John Smith, явно съм ти като прочетен вестник. Как само ме хвана, че обичам магарешки бодили. Опитах се да го скрия, но...не! Ти ме разкри! Така де, всички, които обичат България са магарета.

Само, че ти за мен не си много ясен - пишеш перфектно на български, държиш и другите да знаят добре български, а не харесваш нещата, които имат връзка с България. Как се получават тези противоречия?
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

seeker написа:пишеш перфектно на български, държиш и другите да знаят добре български, а не харесваш нещата, които имат връзка с България. Как се получават тези противоречия?
Досиетата Х (The X-Files) >> http://www.youtube.com/watch?v=JDZBgHBHQT8" :D
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

seeker написа:Само, че ти за мен не си много ясен - пишеш перфектно на български, държиш и другите да знаят добре български, а не харесваш нещата, които имат връзка с България. Как се получават тези противоречия?
Никакво противоречие няма. Както написах в съседната тема http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 6&start=15" , опитвам се да запазвам стойностните български неща и да изхвърлям чалгата. В случая виждам някакъв вид чалга в мисленето. Ако ние българите гласувахме за това, което ние самите смятаме за правилно, а не за това, което някой друг ни каже да е правилно, щяхме да сме по-напред с материала. В случая смятам, че качествата "честност" и "откровеност" трябва да изместят "количествените натрупвания", съответно аз гласувах за това, което ми харесва. Без да чета кое дърво къде се намира, харесах си едно (доколкото може да се направи по малката снимка) и то получи глас. Нещо грешно ли съм направил? Възможно е да съм някой следващ принципи идеалист и изчезващ вид, не знам.
Публикувай отговор