roumensp написа:miteto написа:Е вие убихте всички детско в мен, ВС имала по-хубав климат от Калифорния, така ли излиза в крайна сметка

Точно така, поне за мен, защото "хубав климат" <> "горещ климат". Отиди в южна Калифорния лятото, когато са пожарите и сам си решавай дали ти харесва.
Предполагам че и растителността споделя моето мнение.

В BC е зелено почти през цялата година, докато в южна Калифорния дърветата са си рядкост по принцип и има доста хълмове дето са кафяви и голи, без пукнато дърво.
Лично на мен повече ми харесва климата в района на Сан Франциско отколкото тоя в южна Калифорния - зимата е мека, лятото не е горещо, няма суша и кафяви пейзажи.
Е има зеленинка - по тропическо е някак си и растителността и тя
Според уикипедия - Лос Анхелис и надолу Сан Диего са със субтропикал климат
Сан Франциско и Северна Калифорния - средиземноморски
Общо взето климата на Северна Калифорния е много близък с Гръцкия си мисля
Абе не е лошо надолу в южна Калифорния - Малибу - Бевърли Хилс - Ориндж Каунти и другите подобни местенца са с цени на къщи по 4-5милиончета и нагоре
Какво повече му трябва на човек - къща на океана на южно калифорнийското крайбрежие
Всъщност като се замисля и това не е рая -
рая е може би човек да си има няколко милиончета - и да отиде там където е Ивандаман -
в Коста Рика примерно - ще има да си купи сигурно половин град с все 100 слугинчета д си ги сменя в спалнята и 100човека охрана и ще си живее царски

Доста и американци приятели имам които точно за това си говорят всеки път като ги видя и им е мечта - да хванат да отидат в 3д уърд кънтри и да си живеят живота - един иска Филипините другия иска Тайланд
аз лично бих си избрал Виетнам
един колега беше там на командировка и каза - че жените като видят бял човек - налитат на рояци и всяка вечер с по 3 различни жени е бил и снимки показа за доказателство