магистратура
-
магистратура
Здравейте,
Искам да попитам дали някой знае кога е по-добре да си подадем документи за емиграция, в нашия случай, когато си получим магистърската степен или може преди това ? Дали тя ще не даде повече точки ?
Искам да попитам дали някой знае кога е по-добре да си подадем документи за емиграция, в нашия случай, когато си получим магистърската степен или може преди това ? Дали тя ще не даде повече точки ?
Re: магистратура
Разбира се, че ще получиш повече точки, ако завършиш магистърската си степен. Ще получиш максималния брой точки, 25!danielka_dobreva написа:Здравейте,
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Нещо което спокойно можеше да се прочете на официалния сайт на CIC.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
-
Благодаря за информацията 

-
Някой знае ли дали има значение дали съм завършила редовно или задочно ?
- roumensp
Няма разлика.danielka_dobreva написа:Някой знае ли дали има значение дали съм завършила редовно или задочно ?
Разликата е, че няма да ти признаят дипломата в Канада, ако мислиш да я ползваш за доучване. Или евалюация.
- roumensp
Аз имам две дипломи за висше, втората е от задочно обучение и е евалюирана като Master's degree. В моя случай на самата диплома никъде не пише "редовно" или "задочно", но на дипломи от други университети може и да пише, не знам. Но дори и да пише, пак не виждам причина за дискриминация. Ти познаваш ли някой, сблъскал се с подобен проблем ?Godis написа:Разликата е, че няма да ти признаят дипломата в Канада, ако мислиш да я ползваш за доучване. Или евалюация.
Не става дума за дискриминация. Със задочно не може да събереш кредити, които представляват часове лекции. Доколкото си спомням, задочниците не ходят на лекции.
Или не ми е ясен механизма за признаване на дипломи.
Предполагам на дипломите наистина няма защо да пише редовно или задочно, но пък нали ти искат хорариум ?
Или не ми е ясен механизма за признаване на дипломи.
Предполагам на дипломите наистина няма защо да пише редовно или задочно, но пък нали ти искат хорариум ?
По мое време ходихме на лекции ама нямахме упражнения...Godis написа: Доколкото си спомням, задочниците не ходят на лекции.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
- roumensp
И при мен имаше лекции. Разликата е, че бяха опционални - ако искаш ходиш, ако искаш не, не пишеха отсъствия. И имам академична справка с брой часове / хорариум. Но има една малка подробност - аз не бях точно задочно, а платено за такива дето вече имат едно висше, и бях по специална програма, съобразена с първото ми висше. Сега, ако някой ми каже, че това не е задочно, няма да споря, защото може би ще е прав, не знам ...ivanko13 написа:По мое време ходихме на лекции ама нямахме упражнения...Godis написа: Доколкото си спомням, задочниците не ходят на лекции.