Въпрос за NOC

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
tot2311

Re: Въпрос за NOC

Мнение от tot2311 »

Еми като гледам два варианта имаш.Или ако можеш се свързваш със старите ти американски шефове и нещо да измислите по оригинални договори или представяш това което в момента имаш и обясняваш защо него си представил.Предполагам трудов договор от кораба имаш.
ba_2000

Мнение от ba_2000 »

Да от кораба си имам оригинал.
Те и американските ми шефове нямат оригинал, защото те подписват и пускат по факса и аз подписвам копието. Ще пробвам със спонсор организацията в САЩ, те могат и да ми издадат някакво потвърждение макар,че това си беше преди 7-8 години.
Мерси за отделеното време и вниманието
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

ba_2000, копия от договорите са нужни само за доказване на трудовия стаж до колкото си спомням.
Ако въпросният стаж от САЩ, кораби и т.н. не ти носи точки (което е доста вероятно) не би трябвало да е нужно да пращаш документи за него.
tot2311

Мнение от tot2311 »

Ами в ръководството за Букурещ при мене пишеше че трябва да представиш всички трудови договори независимо носят ли ти или не точки.Незнам доколко ще очакват наистина всички трудови договори.
ba_2000

Мнение от ba_2000 »

tot2311 написа:Ами в ръководството за Букурещ при мене пишеше че трябва да представиш всички трудови договори независимо носят ли ти или не точки.Незнам доколко ще очакват наистина всички трудови договори.
Именно, аз инструкциите ги четох сигурно 20 пъти, да не се мина някъде и си е точно така, искат всички договори. А понеже и жената не може да намери два договора от преди десет години (нейната работа също не е в класификатора) и се притеснявам,че на този дето гледа документите може да му дойдат в повече „въпросителните и белите петна в пазела” и да ме викат по интервюта и дълга, бавна и широка да стане.
А то в същност всичко си е било легално само че великите хартийки с оригинални подпис и печат ги няма.
tot2311

Мнение от tot2311 »

Ами невярвам затова да се зядат.Примерно и аз имах стар договор който няма никакъв шанс да го осигуре,като той не е по специалноста, само че понеже тогава учих в университета не съм споменал че съм работил и през това време и затова и не съм пращал договор.Лошо би било ако си описал че си работил някъде и неможеш да представиш доказателство,но ако наистина няма начин просто в писмо заедно с документите им обясни случая и не мислия че ще е проблем след като така или иначе не ти носи точки.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Не че искам да се заяждам, но току що прехвърлих инструкциите (признавам си - набързо) и не видях да пише ВСИЧКИ.
Точният текст, който намерих е:
WORK EXPERIENCE
For you and your spouse or common-law partner:
•notarized employment contracts from your present and past employers, accompanied by an English or French translation
•original and up-to-date letters of reference from your past and current employers. Letters must be written on company letterhead and show the company’s full address, telephone and fax numbers, and be stamped with the company’s official seal.
На различно място ли гледам или...?
ba_2000

Мнение от ba_2000 »

hadministratora написа:Не че искам да се заяждам, но току що прехвърлих инструкциите (признавам си - набързо) и не видях да пише ВСИЧКИ.
Точният текст, който намерих е:
WORK EXPERIENCE
For you and your spouse or common-law partner:
•notarized employment contracts from your present and past employers, accompanied by an English or French translation
•original and up-to-date letters of reference from your past and current employers. Letters must be written on company letterhead and show the company’s full address, telephone and fax numbers, and be stamped with the company’s official seal.
На различно място ли гледам или...?

Първо искам да кажа,че самия факт,че си „отрязал” от личното си време да разсъждаваш върху проблема на друг човек поражда само положително отношение към теб Хадминистратор и всички останали.Така че дори и да се „заяждаш” в случая, а аз не го приемам така, ти си човек който е минал по пътя по който аз съм тръгнал и очевидно можеш да дадеш съвет и насоки.

По въпроса, да това е текста и аз недвусмислено тълкувам извадката” notarized employment contracts from your present and past employers” ,дори и без думата всички, че трябва да представя всички договори без значение кога съм работил .Иначе все си мисля,че щеше да има забележка или вмъкнато в текста примерно - Представете само договорите от NOC позициите които се заемали.

Ще се радвам, да споделиш как ти тълкуваш текста и да дадеш съвет, как би процедирал,ако ти липсваха част от договорите където си работел.

Още веднъж най искрено Благодаря
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Съжалявам, но нямате късмет...
Написах доста дълъг отговор, но се загуби по трасето и няма възможност да го възпроизведа.....
smt

Мнение от smt »

Във формите е писано много ясно по този въпрос. Отвори формата 'Schedule 3', 11-ти въпрос от формата. Там пише следното: 'List only occupations that fall in Skill Type 0 or Skill Levels A or B of the NOC'. Интересуват ги само тези професии другите не влизат изобщо в класацията! Успех!
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
ba_2000

Мнение от ba_2000 »

Благодаря SMT,

Да в подробния инструктаж за попълването на 'Schedule 3' (стр.30), 11-ти въпрос, най отдолу са сложили Note:'List only occupations that fall in Skill Type 0 or Skill Levels A or B of the NOC', та даже и последното са го повторили във формата.
Именно този е един от чудесните примери, че те като искат нещо изрично го пишат по сто пъти,та да няма начин да го пропуснеш.Слагат Note или удебелен шрифт etc.
Но в чекиста на посолството имайки в предвид и че е съвсем отделен документ от Schedule 3, просто пише :notarized employment contracts from your present and past employers.
Тогава ако искаха само професиите от NOC, щяха да пишат едно Note…….., поне така си мисля.

Някой може ли да сподели от личен опит, подал ли е или не договорите извън NOC с пакета документи?
smt

Мнение от smt »

ba_2000 написа:Благодаря SMT,

Да в подробния инструктаж за попълването на 'Schedule 3' (стр.30), 11-ти въпрос, най отдолу са сложили Note:'List only occupations that fall in Skill Type 0 or Skill Levels A or B of the NOC', та даже и последното са го повторили във формата.
Именно този е един от чудесните примери, че те като искат нещо изрично го пишат по сто пъти,та да няма начин да го пропуснеш.Слагат Note или удебелен шрифт etc.
Но в чекиста на посолството имайки в предвид и че е съвсем отделен документ от Schedule 3, просто пише :notarized employment contracts from your present and past employers.
Тогава ако искаха само професиите от NOC, щяха да пишат едно Note…….., поне така си мисля.

Някой може ли да сподели от личен опит, подал ли е или не договорите извън NOC с пакета документи?
Ти можеш да опишеш професиите си извън този списък, но няма да получиш никакви точки за целта. Просто напразно ще си правиш труда да доказваш стаж и описваш подробно задълженията си.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

ba_2000 написа:...Но в чеклиста на посолството имайки в предвид и че е съвсем отделен документ...
Преди всичко това не е официален документ! Той е просто един чеклист, който да ти помогне да си провериш дали имаш всичко необходимо.
ba_2000 написа:...пише :notarized employment contracts from your present and past employers...
Разбира се, че така ще пише - за мнозина настоящия работодател няма да е достатъчен и ще трябва да ползват и предишни. Повярвай ми - ако искаха от всички, там щеше да пише с главни, удебелени и подчертани букви ALL.
smt написа:Ти можеш да опишеш професиите си извън този списък, но няма да получиш никакви точки за целта. Просто напразно ще си правиш труда да доказваш стаж и описваш подробно задълженията си.
Подкрепям с две ръце :y: :y:
smt

Мнение от smt »

Съгласна съм с всичко, което е написал hadministratora! :) :y:
ba_2000

Мнение от ba_2000 »

Добре, значи в такъв случай в Schedule 1 background точка 11 (какво си правил след 18 г) си пишем с жена ми хронологията с различните работи и работодатели, но прилагам само моя договор по NOC и това е ?

Ясно е че 4 от 5 работи които съм сменил не ми носят точки,ама основното ми притеснение е да не излезе че крия нещо от тях и да ме замотаят искайки тези договори в последствие т.е сменил съм 5 работи описвам ги в горепосочената декларация,ама в крайна сметка прикачам само договора по NOC и останалия ми трудов стаж си остава един вид недоказан,без да им давам никакъв нотариално заверен документ. . Жена ми пък е сменила 5 работи също и нищо не им изпращам,защото няма професия която да и носи точки ?

Това което пишете е чудесно и ме устройва напълно.Разбира се че не ми се занимава да губя пари и време да превеждам „ безмислени „ документи, но пак казвам притеснявам се,че някак 10 години от живота ми след 18, остава в техните очи недоказан.
Публикувай отговор