Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Iris

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от Iris »

GAL73 написа:Здравейте всички,
много сме щастливи- акюзето пристигна :rofl:
подадени документи на 08.01.2011
акюзе изпратено на 26.01.2011
D
:clap:

Ако не е нетактично, може ли да попитам дали сте с търсени професии и дали сте пратили и документ за владеене на френски език?
The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
ivanpeychev

Мнение от ivanpeychev »

Да споделя и нашият опит, за статистиката :)
Подадени документи до Виена: 12.10.2010
Изтегляне на сумата от Кредитна карта: 31.01.2011
Отговор че досието ни е отворено и се разглежда: 07.02.2011
Ако това ще успокои тези които чакат отговор от Виена аз лично писах 3 пъти до Лиза и до официалният мейл но не ми отговориха въобще. А и да ви кажа малко е песимистично от моя страна но според мен друга сесия на дали ще има за тази година. Въпреки нашето желание да има не една и две а ако може 3 сесии изглежда че в глобален мащап нещата не стият много добре за нас, имам в предвид че много се е засилил потокът от имигранти от северно африканските държави които са френско говорящи като Алжир, Мароко , Тунис, гледах официалната статистика за 2010 и резултатите никак не са обнадеждаващи така че критериите ще се затягат все повече за интервютата. Като прибавим това че до 09.2010 са попълнили квотата за миналата година става ясно защо миналата година нямаше зимна сесия. Така че успех на всички и дано до средата на годината броиката на одобрените не е подостигнала 50 000 защото в този случай ще си чакаме чак до 2012 :)
Така че успех на всички!
PS: имам и аз един въпрос трябва ли и двамата със съпругата ми да се явяваме на TCFQ или само аз трябва да представя документ? Официално такъв не ми е поискан но както изглежда това ще им е оправданието да поразредят кандидатите така че явно без него няма да минем но да знам да си дава ли зор съпругата или само аз да се потя :)
Виена: 12.10.2010
Accuse: 07.02.2011
Интервю : 09.03.2012
Сертификати: 09.03.2012
Sydney NE: 02.04.2012
Медицински: 14.08.2012
Покани за визи: 13.11.2012
Визи: 23.11.2012
Montreal: 24.03.2013
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

ivanpeychev

Благодаря за информацията друже беше полезно да я прочетем.Сега и моето мнение.Не може да се говори за завишаване на критериите поради една много простата причина,а тя е,че от 2006г те даже са занижени.Вече не ти искат банкова гаранция,а и точките за минималния праг спрямо периода преди 2006г са занижени с 4т.Второ Африка си има отделна квота от тази за Европа.Значи критериите са си едни и същи от близо 5г насам.Или минаваш прага от 63т и заминаваш или не.Самите служители и да искат няма как да ти занижат точките по кандидатурата.Напротив те самите всячески те подтикват пращайки писма да им предоставиш пълната информация което е само в твоя полза.Ще си позволя да ти дам един съвет относно теста който искаш да покриеш.Ако не са ти искали такъв не се хаби.Опита покава,че никой не е взел сертификат за селекция само с тест,ако освен такъв изрично не му е бил поискан от емиграционния офицер разглеждащ кандидатурата му.Много хора тук се опитаха да минат по този начин,но уви...не успяха.Много хора им бе изискан такъв сертификат,но после бяха извикани на интервю.Това е положението за добро или лошо.Горе главата няма място за отчайване.И междудругото има хора подали документи януари 2011г и вече са с акюзета не,че е много важно де,но има такива като теб от октомври и още чакат.Започвам да си мисля,че всичко зависи от момента в който пускаш документите и най-вече от това при кой служител ще попаднат.Има служители които са по-малко натоварени и други с повече работа,както и по-мързеливи и по-работливи.Разбира се горенаписаното е лично мнение,но основано както на личния ми опит така и на опита на съфорумците и на приятели които отдавна вече са в Канада.
От мен успех!
Petia7

Мнение от Petia7 »

Получих отгвор от Виена: Madame, Monsieur,Veuillez noter que les delais d’ouverture d’un dossier sont
actuellement plus longs.Nous vous prions de bien vouloir patienter.Toute communication ou demande d’information retarde le traitement de votre demande.Nous vous prions d'agreer, Madame, Monsieur, l'expression de nos
meilleurs sentiments. Изглежда тези, които сме подали документите октомври 2010 ще почакаме повечко, но все пак поне има някаква надежда. Може би thriller има право, не сме ги подали в подходящия момент или сме попаднали на "много ангажирани " служители. Заредете се с повече търпение и наблягайте на френския, аз нещо не се справям много добре с него - много е труден, а пък на мъжът ми нещо не му се отдава много. Вие как сте с френския?
Аватар
highflyer

Мнение от highflyer »

ivanpeychev написа:Да споделя и нашият опит, за статистиката :)
Подадени документи до Виена: 12.10.2010
Изтегляне на сумата от Кредитна карта: 31.01.2011
Уоу, това ме притесни вече, защото сме подали документи Януари 2011, а картата ми е валидна до 31 март 2011... Стискаме палци да ни разгледат навреме!
thriller написа:И междудругото има хора подали документи януари 2011г и вече са с акюзета не,че е много важно де,но има такива като теб от октомври и още чакат.Започвам да си мисля,че всичко зависи от момента в който пускаш документите и най-вече от това при кой служител ще попаднат.Има служители които са по-малко натоварени и други с повече работа,както и по-мързеливи и по-работливи.Разбира се горенаписаното е лично мнение,но основано както на личния ми опит така и на опита на съфорумците и на приятели които отдавна вече са в Канада.
От мен успех!
Наистина ли има такива?? Късметлии :)
18.01.2011 DCS Vienne
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

Petia7

Как сме с френския ли :D Аристотел е казал следното ,,аз знам,че нищо не знам,ама вие и това не знаете,, :rofl: та вече и аз не знам кво знам особено на френски.Е нормално е да се подценяваме понякога по принцип високомерието е по-големия враг на човека ;)
darena72

Мнение от darena72 »

като се има предвид че след 15-тина дни започват и интервютата......представям си какво чакане ще падне да ти разгледат документите :sweat:
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

darena72

О да и не само това!Ами много маймунки станахме на клона и нещата се бавят.Убеден съм,че ако сравняваме периода от 2001-2008 година да речем и от 2008г до сега кандидатурите от БГ са се увеличили може би двойно.Много народ се изнася от милата ни татковина и тепърва този процес ще търпи развитие в посока извън БГ ;) и така ако не увеличат квотата за БГ кандидатурите ще се бавят във времето това е логично.Стискайте зъби и учете франсето то е нашия билет за по-добър живот.
Petia7

Мнение от Petia7 »

Получих ме и ние най-накрая accusee :) Успех на всички чакащи, дано и Вие да го получите в близките дни :e:
dimman

Мнение от dimman »

аиде пишете ни и нас днес получихме така чаканото акюзе. :party: :party:
документи до Виена 12,11,2010г
акюзе 21,02,2011г
интервю 08,03,2012г
баркодове 11,07,2012г
мед.формуляри 17,09,2012г
направени мед. 24,09,2012г
визи 10.04.2013г
darena72

Мнение от darena72 »

еееее..... най-после започнаха да разглеждат и ноемврийските документи......... :) :) :)
perlichka

Мнение от perlichka »

Здравейте, ние подадохме документи в средата на ноември, една седмица след това получихме и обратна разписка- не са ни изтеглили сумата от кредитната карта още, не сме получили и информационно писмо - посочили сме пощенска кутия. Започваме да се притесняваме сериозно. Бях подготвила два - три реда запитване по мейла, но не ги изпратих, защото останах с убеждението, че не са редовни в отговорите си ? Има ли и друг с толкова дълго забавяне ?
13.11.2010 г. - изпратени документи
01.04.2013 г. - интервю
19.11.2013 г. - документи в Сидни
11.04.2014 г. - медицински изследвания
02.04.2015 г. - втори медицински изследвания
16.06.2015 г. - покана за визи
25.06.2015 г. - визи
dimman

Мнение от dimman »

perlichka написа:Здравейте, ние подадохме документи в средата на ноември, една седмица след това получихме и обратна разписка- не са ни изтеглили сумата от кредитната карта още, не сме получили и информационно писмо - посочили сме пощенска кутия. Започваме да се притесняваме сериозно. Бях подготвила два - три реда запитване по мейла, но не ги изпратих, защото останах с убеждението, че не са редовни в отговорите си ? Има ли и друг с толкова дълго забавяне ?
кото гледам по едно и също време сме подавали документи ние лично сме им пратили 5 или 6 меила не се притесняваите да им пишете.
документи до Виена 12,11,2010г
акюзе 21,02,2011г
интервю 08,03,2012г
баркодове 11,07,2012г
мед.формуляри 17,09,2012г
направени мед. 24,09,2012г
визи 10.04.2013г
siso_krasi

Мнение от siso_krasi »

thriller написа:darena72

О да и не само това!Ами много маймунки станахме на клона и нещата се бавят.Убеден съм,че ако сравняваме периода от 2001-2008 година да речем и от 2008г до сега кандидатурите от БГ са се увеличили може би двойно.Много народ се изнася от милата ни татковина и тепърва този процес ще търпи развитие в посока извън БГ ;) и така ако не увеличат квотата за БГ кандидатурите ще се бавят във времето това е логично.Стискайте зъби и учете франсето то е нашия билет за по-добър живот.

Смея да не се съглася с това мнение. Всички действия от страна на имиграционните говорят в противоречие с това твърдение. Само фактът, че няма информационни сесии в Бг, карат "лампичките" да примигат. Другото е поголовното раздаване на серитфикати по време на текущата сесия на интервюта. В сравнение с последната "сеч" през май 2010г, съм на мнение, че има отлив на кандидатури от България. :?:
Виена - 30.05.2011г.
Акюзе - 13.02.2012г.
Искане за изпращане на допълн. документи, включително за език - 15.08.2012г.
ttonybul

Мнение от ttonybul »

Здравейте всички и от мен,
Ние сме изпратили документите на 11.11.2010г., но все още нямаме никакъв отговор :( . Исках да попитам, понеже изпратих документите по DHL, възможно ли е това да е някакъв проблем според вас?!
Не съм пращал имейл до тях за да ги питам, тъй като от всичко което чета тук, няма голям смисъл от тези имейли... Някой може ли да ме посъветва как да процедирам или процедурата е единствено "чакане"...
Благодаря предварително на всички, които напишат нещо :-)
11.11.2010 - Документи до Виена
21.03.2011 - Акюзе
13.03.2012 - Интервю - успешно
11.06.2012 - Баркодове
07.08.2012 - Медицински прегледи
Заключено