Доколкото съм чувАл, между Канада и Филипините има между-държавно споразумение за "оборотни" детегледачки. Продължителността на договорите е 6 месеца мах. Такова споразумение няма между Канада и България ...miteto написа:... Сума ти агенции в Канада вкарват филипинки по тази програма. Затова им се плаща - правят първоначален "скрийнинг" и после се занимават с документацията. ...
Въпрос за програмата Au Pair - доказване на трудов стаж
- ZanzibarHero
Re: Въпрос за програмата Au Pair - доказване на трудов стаж
Отгоре на всичко повечето филипинки се оказва, че като дойдат не гледат деца, а старци. Всичко е далавера и мафия по тази програма.
Нека някой от пишещите тук да каже, познава ли лично българка дошла като детегледачка, или дали познавт българин който си е уредил каквато и да е работа от Бг.
Ако Деси няма нищо против като опИта, да влезе отново в този форум и да каже, дали е станал номера или не.
Нека някой от пишещите тук да каже, познава ли лично българка дошла като детегледачка, или дали познавт българин който си е уредил каквато и да е работа от Бг.
Ако Деси няма нищо против като опИта, да влезе отново в този форум и да каже, дали е станал номера или не.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- roumensp
Преди 11 години аз си уредих работа като програмист в Щатите директно от БГ и ми платиха абсолютно всичко, до дупка, вкл. самолетни билети, хотели, таксита, коли под наем и т.н.Павел написа:Нека някой от пишещите тук да каже, познава ли лично българка дошла като детегледачка, или дали познавт българин който си е уредил каквато и да е работа от Бг.
Случая който дискутираме е пооооочти същия като твоя, само дето става на въпрос за бейбиситър, не програмист, за Канада, не Щатите и за сега, не преди 11 години.
Ти си заминал за Щатите защото тогава имаше глад за компютърни специалисти като цяло и много работодателите уреждаха H-1(b) визи на чужденци. Тогава, за разлика от сега, дори нямаше квота. Аз лично съм вадил 4 такива визи на българи, трима от които си доведоха и жените като придружители (без право на работа.) Адвокатите обикновено взимаха от порядъка на $500/1500 на виза, отделно около $250 фийта за INS. След H-1 сравнително лесно ставаше спонсориране за лейбър сертификат, аджасмент ъф статъс... зелена карта. Времената бяха други, държавата беще друга, специалистите бяха други - след 95 година спряха спонсориране за зелена карта за доместик хелп - Лейбър департмента излезе със списък от търсени професии. В началото на 90-те можеше да спонсорираш чужденец като домашен готвач. Като те попитат защо точно, примерно, българин трябва да ти готви, им казваш, че ядеш само българска кухня и номера минаваше, колкото и абсурдно да звучи.
Ти си заминал за Щатите защото тогава имаше глад за компютърни специалисти като цяло и много работодателите уреждаха H-1(b) визи на чужденци. Тогава, за разлика от сега, дори нямаше квота. Аз лично съм вадил 4 такива визи на българи, трима от които си доведоха и жените като придружители (без право на работа.) Адвокатите обикновено взимаха от порядъка на $500/1500 на виза, отделно около $250 фийта за INS. След H-1 сравнително лесно ставаше спонсориране за лейбър сертификат, аджасмент ъф статъс... зелена карта. Времената бяха други, държавата беще друга, специалистите бяха други - след 95 година спряха спонсориране за зелена карта за доместик хелп - Лейбър департмента излезе със списък от търсени професии. В началото на 90-те можеше да спонсорираш чужденец като домашен готвач. Като те попитат защо точно, примерно, българин трябва да ти готви, им казваш, че ядеш само българска кухня и номера минаваше, колкото и абсурдно да звучи.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Една приятелка се пробва да покани майка си като детегледачка, но й отказаха защото няма стаж с деца през последната година. Иначе майка й е учителка в училище,но от 5 години не е работила като такава.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Павка , аз познавам - нали съм писъл поне 10 пъти по това кое и как и т.н. Познавам и дружките на тая българка, около 3-4 дами и те дошли в Канада като такива.Павел написа:Отгоре на всичко повечето филипинки се оказва, че като дойдат не гледат деца, а старци. Всичко е далавера и мафия по тази програма.
Може да стане номера -трудно е но не и невъзможно.
Последно промяна от bp_de на Пон Фев 07, 2011 5:29 am, променено общо 1 път.
- roumensp
Така е, ама ти питаше за изобщо / по принцип, без да конкретизираш.Павел написа:Случая който дискутираме е пооооочти същия като твоя, само дето става на въпрос за бейбиситър, не програмист, за Канада, не Щатите и за сега, не преди 11 години.

Но ако се върнем на темата - аз не мисля, че е абсолютно невъзможно българка да дойде като детегледачка.
Съвсем груба сметка от това което си спомням .
Au Pair - за да изкарат виза се искаше договор -колко ще се плаща на Au Pair. Някъде беше около 1200 КАД на месец по памет бруто. Семеиството обаче отдържаше около 300КАД за акомодаишън и т.н , така че от джоба им излизат около 900.
Ами в по голям град кат се имат предвид цени на детска градина за толкова пари да имаш детегледачка и чиатачка и т.н си е далвера според мене,естествено за тоз които може да си го позволи- то е ясно все пак че не всяко семеиство има Au Pair.
Au Pair - за да изкарат виза се искаше договор -колко ще се плаща на Au Pair. Някъде беше около 1200 КАД на месец по памет бруто. Семеиството обаче отдържаше около 300КАД за акомодаишън и т.н , така че от джоба им излизат около 900.
Ами в по голям град кат се имат предвид цени на детска градина за толкова пари да имаш детегледачка и чиатачка и т.н си е далвера според мене,естествено за тоз които може да си го позволи- то е ясно все пак че не всяко семеиство има Au Pair.
Заплащането зависи и от това в коя провинция си. Ето тук са ориентировъчни ставки: Regional Wages, Working Conditions and Advertisement Requirements for the Live-In Caregiver Program (LCP). Предполагам че под тях не можеш да паднеш. Ако имаш две деца и подходящи условия е по-добре да имаш live-in caregiver. Въпросът е да намериш човек на който може да довериш децата си.
Под live-in caregiver не се разбира само детегледачка.
Под live-in caregiver не се разбира само детегледачка.
Live-in caregivers are individuals who are qualified to provide care for children, elderly persons or persons with disabilities in private homes without supervision. Live-in caregivers must live in the private home where they work in Canada.
Защо не пробваш да си намериш семейство в Англия? Става за отрицателно време намирането на семейство по интернет, има много сайтове за целта. Като отидеш там кандидатстваш за Au pair карта в Хоум Офиса с която работиш 1 година. След изтичането и кандидатстваш за син сертификат и можеш вече да си търсиш работа във всеки сектор. Според мен това е много добра възможност за хора между 18-30 години! Ако, имаш въпроси можеш да четеш в bghelp.co.uk Успех!
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!