ОРДЕН на инженерите 98-ELEC-A2 Control
Re: ОРДЕН на инженерите 98-ELEC-A2 Control
много ви благодаря за отговорите!!!!
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011
До Мими Гювенделата
Бих желал да се свържа с теб, нуждая се от материалите и най-вече от решени задачи,
писал съм ти лично съобщение.
Благодаря
Бих желал да се свържа с теб, нуждая се от материалите и най-вече от решени задачи,
писал съм ти лично съобщение.
Благодаря
- Мими Гювенделата
dimdd2207
виж си лс писах ти, чакам да ми се обадиш.
виж си лс писах ти, чакам да ми се обадиш.
And all the best women are married
All the handsome men are gay
You feel deprived
You feel deprived
- Мими Гювенделата
1. За даден изпит задачите са ЕДНИ И СЪЩИ ЗА ВСИЧКИ!, независимо дали са на френски или на английски. Когато подаваш документи за "влизане" в ордеНа си избираш област в която предпочиташ да държиш контролни изпити. (примерно аз съм инж. автоматизация и избрах електро) след което ти пращат диплянка с възможните изпити и съответно са ти назначили 1, 2 и т.н. изпита от тази област. Ти си избираш на кои от предложените изпити да се явиш, важно е да са толкова на брой, колкото са ти предписали. В дипляката е обяснено върху какво ще е всеки от изпитите и каква литература ти е необходима.zorbat написа:Може ли един въпрос - тоест 2
1. За ордена на инженерите изпита един и същ ли е за всички? Мъжът ми е комп. инженер - има ли различни изпити които трбва да държи? Някъде бях чела че изпитите са математиките+физика + статистика.
2. Може ли да се с тане член на ордена без Квебекска диплома?
В моя случай задачите бяха абсолютно еднакви и на двата езика (по време на изпита помолих ако е възможно въпреки че бях избрал англ. да ми предоставят копие на френски да сравня нещо и квестора го направи. Ако някой ви каже нещо различно не му вярвайте.)
2. Може аз така и станах, само че първо си взех изпитите.

П.С. В сайта на ордеНа всичко е много добре обяснено.
Последно промяна от Мими Гювенделата на Пон Яну 31, 2011 7:15 pm, променено общо 1 път.
You feel deprived
You feel deprived
- Мими Гювенделата
Признават и от БГ, на мен всичко ми признаха, тук съм учил само инженерна икономика.alkaponbg написа:zorbat написа:Може ли един въпрос - тоест 2
1. За ордена на инженерите изпита един и същ ли е за всички? Мъжът ми е комп. инженер - има ли различни изпити които трбва да държи? Някъде бях чела че изпитите са математиките+физика + статистика.
Изпита е един и същ за тези които държат изпит в една и съща специалност и един и същи предмет, но това за математика физика и статистика са глупости, държат се по 1-2 изпита в областа която е завършил инженера+ евентулано икономика ако не се признае такава от БГ. След като се разгледа досието в ордера, се решава колко изпита трябва да се държат, в общия случай зависи от годините признат опит в БГ
Може, особенно ако е учил в САЩ, реномиран европейски ВУЗ или Канада извън Квебек, но от БГ не съм чувал да признават, така че си се подготвяш сам или минаваш през подготвителния сертификат в Политехническия 1г
You feel deprived
You feel deprived
Признали са ти инженерния стаж, дипломата по принцип не, това че не са назначили технически изпити не означава че дипломата е призната, няма ВУЗ който да е признат в БГ, поне по времето когато аз кандидатствах.
Между другото, някой да има този учебник на френски:
"Introduction aux bases de donnees" 7 или 8 издание на C.J.Date
или pdf копие?
Между другото, някой да има този учебник на френски:
"Introduction aux bases de donnees" 7 или 8 издание на C.J.Date
или pdf копие?
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано

- Мими Гювенделата
Дрън, дрън та пляс.alkaponbg написа:Признали са ти инженерния стаж, дипломата по принцип не, това че не са назначили технически изпити не означава че дипломата е призната, няма ВУЗ който да е признат в БГ, поне по времето когато аз кандидатствах.
Ако искаш да ти пратя документ с който точно това се доказва.
Дипломите от всички държавни ВУЗ се признават, защото програмите им са подчинени на международни изисквания. Затова и от тези ВУЗ-ве не изискват обяснение (резюме) на курсовете по дадена програма.
Порови се малко и ще разбереш, че съм прав.
На мен не ми се спори напразно.
You feel deprived
You feel deprived
Ми хубаво, няма да спорим, и аз имам лист от ордера в който са написани всички страни и университетите от които дипломата се признава...няма дори България, какво остава за университет.
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...

- Мими Гювенделата
Този документ и аз го имам, но там не пише че не признават дипломите от БГ. Прочети го добре, както и многото други документи и статии в сайта на ордена.alkaponbg написа:Ми хубаво, няма да спорим, и аз имам лист от ордера в който са написани всички страни и университетите от които дипломата се признава...няма дори България, какво остава за университет.
Ако не ти признават дипломата едва ли ще те допуснат да продължиш процедурата.
Аз съм до тук, спирам да споря.

П.С.
"ordre" (същ.,м.р.,ед.ч.,3 л.) преведено от френски означава на български:
поръчка, нареждане, подреденост, уредност, ...
Произнася се на български ОРДЕР (като чуждица)
"ordre" (същ.,ед.ч.,3 л.) преведено от френски означава на български:
орден (организация), профрсионално сдружение, корпорация, колегия, ...
Произнася се на български ОРДЕН (като чуждица)
You feel deprived
You feel deprived
- klisurov
- Обратна връзка:
Тук се опитвам да дам ифо, като описвам своя път.zorbat написа:Може ли един въпрос - тоест 2
Ако все още се интересуваш и считаш, че бих могъл да съм ти полезен, на линия съм.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko