webmastera написа:Аз винаги съм се чудел за какъв тип хора Уинипег би бил добро място за живеене:
1) За деца: със сигурност не, тук те ще прекарат може би най-скучното детство, откъснати от света, ще пораснат в слушане на кънтри и без идея за истинския свят, да не говорим за ниското качество на образованието.
2) За юнуши: със сигурност не, тук те ще си изгубят младините в скука и напиване до смърт, защото друго няма какво да се прави. От друга страна можеби ще станат невероятни спортисти (понеже спорта все пак е нещо с което човек все пак може да се занимава докато е откъснат от цивилизацията) с тъпа физиономия и без понятие за света. А не е изключено и да се самоубият според статистиката за самоубийства в тази провинция.
3) За хора в началото на кариерата: трудно е да се каже дали този тип хора биха били най-прецакани, имайки в предвид че всички в Уинипег са looser-и (говоря от опит, многогодишен). Уинипег дава възможност на тези хора да започнат работа на заплата която е малко над половината от това което взимат колегите им в съседно Онтарио. Това е в случай, че са невероятни късметлий и си намерят работа по спецялността, макар най-чест в Уинипег това да означава "човек за всичко". Заблудата за цените на апартаментите също е очевидна стига човек да отвори kajiji страницата на Уинипег и примерно на Мисисага.
4) За мързеливци и неудачници: този тип хора представляват основната част от населението на Уинипег. На пръв поглед такъв тип човек би се чувствал като у дома си в Уинипег, без да работи и живеейки на социални. Но защо в Уинипег, а не в Монреал където помощите са повече?
5) За опитни професионалисти: в Уинипег вероятно лесно биха си намерили работа, тъй като никой психически здрав професионалист не би се забил в тази дупка. Само че, заплатата ще е наполовина от Онтарио, Албърта или BC. Това не е проблем, колкото и да са парите те няма къде да се харчат в Уинипег защото хората тук търсят евтинкото. Освен за самолетни билети, понеже за цената на билет от Торонто до Лондон човек може, ако следи промоцийките, да си купи билет от Уинипег до Торонто...
6) За пенсионери: ако вече не им се живее става, при -30 градуса няма да искарат дълго.
Аз мисля, че като цяло българите не сме глупави хора и може би за това не много от нас се установяват в Уинипег. Всеки който още не е бил в този "град" бих го посъветвал да преусмисли решението си и да не си губи времето да идва в Уинипег. Няма причина да се забиеш тук. И премиер да си в Уинипег е все едно да си продавач в китайски магазин в Торонто. Това е дъното на цивилизацията.
Абсолютно съм съгласна с теб. Целия ми живот се прееба, когато дойдох тук, но може и да е за добро. Образованието наистина е слабо, но който иска може на по-горно ниво да учи, няма проблеми. Има Advance в почти всичко, така че няма проблем за това. За забавление... ако не си го направиш сам УМИРАШ от скука. Но пък ние сме Българи и да ни е скучно не ни пасва, затова от време на време се събираме и си говорим. Update-ваме малко информация и се забавляваме. Ако сте заинтерасовани, посетете тази страничка
http://www.facebook.com/groups/100444010026055/" във Фейсбук. Благодаря!