БЪЛГАРСКА ОБЩНОСТ В МАНИТОБА?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Paradisa

Re: БЪЛГАРСКА ОБЩНОСТ В МАНИТОБА?

Мнение от Paradisa »

Българската общност в Уинипег се умножи с още 1 родна душица..Здравейте побратими и посестрими :handshake:
Голям студ, голямо нещо...ейй..
Първи впечатления - ако не съм с мъжа ми тук..ще е мнооого трудно адаптирането. Тепърва разучавам къде какво..Определено Канадците тук нещо не са на кеф..дали заради студа..или незнам. :doh: ..
Добре, че сме в центъра, и може пеша да ходим тук- таме. :rock: ..но вече 2-ри ден си кротувам у дома на топло :| ..ами това..да мине зимата и мисля, че живота няма да е кой знае колко зле тук :angel: . Всяко начало е трудно. Успех на новодошлите като мен и ще се радвам да разбера за българите тук. Успех и стойте на топло! :handshake:
Документи до Виена (спонсорска процедура) : 08.08.2009
Permanent resident виза : 28.10.2010
Кацнала на Канадска почва : 14.01.2011

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
Paradisa

Мнение от Paradisa »

ivanko13 написа:Един приятел беше за два месеца в Уинипег и разправяше само хубави неща за българите там... Събирали са се в ресторант държан от българско семейство... Мисля ,че жената е бивша спортистка... За повече информация трябва да питам моя човек....
Здрасти Иванко..може ли повече инфо за българите в Уинипег и името на този ресторант, ако не е проблем ;) . Аз съм новодошла тук - 4-ти ден :)
Мерси :handshake: лек и топъл ден

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
arci

Мнение от arci »

Значи отиваш на тьрсене в форума,пишеш думичката "Уинипег" и се появяват няколко страници за Уинипег :) ,ето тази например може да ти е от полза

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=16238" .

Късмет. :)
Paradisa

Мнение от Paradisa »

arci написа:Значи отиваш на тьрсене в форума,пишеш думичката "Уинипег" и се появяват няколко страници за Уинипег :) ,ето тази например може да ти е от полза

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=16238" .

Късмет. :)
Много благодаря! :beers:

Paradisa

Мнение от Paradisa »

За информация на всички новодошли в Уинипег и търсещи БГ компания - това кафе Театро, където някога са се събирали българи, вече е преобразувано в японски суши бар- ресторант :( днес отидохме до там и няма и спомен от Театро кафенце..Някой знае ли къде се събират българите сега, ако има още такива? :worried:
Мерси!

peppe

Мнение от peppe »

аз прекарах в Уинипег една година и 4 месеца и впечатленията ми никак не са хубави, зимата е продължителна и мнооого студена, а лятото има толкова много комари, че след 7 следобяд не можеш да стоиш навън без да си се намазал от главата до петите със съответните защитни продукти....това е така заради двете реки в града.
Иначе българи има много, за съжаление бг кафето вече не работи- собствениците му даже вече с българи много, много не общуват, вероятно ще стане така и с нас след 20 години в Канада :)
Пролетта отидете на Форкс, много е хубаво там и има бира с картофки :)
Ние ходихме на гости за една седмица този месец точно в най-голямия студ и си припомних защо толкова много бързах да се махна от там, но признавам и че и намерих много прекрасни приятели там..... надявам се да се намерите ;)
успех
Paradisa

Мнение от Paradisa »

Здрасти Пепе,
Зимата е гадна, но зима..няма да се оплакваме. успех[/quote]
Последно промяна от Paradisa на Съб Яну 07, 2012 1:36 am, променено общо 2 пъти.

peppe

Мнение от peppe »

Мерси :) и на вас успех :y:
Paradisa

Мнение от Paradisa »

Бавно и славно нещата полека започват да се подреждат... :)
peppe написа:Мерси :) и на вас успех :y:

emittto

Мнение от emittto »

За сега няма, за съжаление, но ние се събираме много често. Ако те интересуват Българи в Уинипег, посети тази страничка http://www.facebook.com/groups/100444010026055/" във Фейсбук. Ако нямаш регистрация, направи си и отгоре в Търсене напиши Bulgarians in Winnipeg и се добави в групата. Там казваме кога и къде се събираме. Има много хора от Пловдив и ще се запознаеш и с други. :handshake: Ще се радвам да се запознаем.
emittto

Мнение от emittto »

Paradisa написа:Българската общност в Уинипег се умножи с още 1 родна душица..Здравейте побратими и посестрими :handshake:
Голям студ, голямо нещо...ейй..
Първи впечатления - ако не съм с мъжа ми тук..ще е мнооого трудно адаптирането. Тепърва разучавам къде какво..Определено Канадците тук нещо не са на кеф..дали заради студа..или незнам. :doh: ..
Добре, че сме в центъра, и може пеша да ходим тук- таме. :rock: ..но вече 2-ри ден си кротувам у дома на топло :| ..ами това..да мине зимата и мисля, че живота няма да е кой знае колко зле тук :angel: . Всяко начало е трудно. Успех на новодошлите като мен и ще се радвам да разбера за българите тук. Успех и стойте на топло! :handshake:
Миличка, и ние дойдохме през зимата и през цялото време вутр седяхме. Няма да се притесняваш, след 2 години вече ще си свикнала и със студеното време и със студените хора. Ако искаш да общуваш с повече Българи посети тази страница http://www.facebook.com/groups/100444010026055/" във Фейсбук.
emittto

Мнение от emittto »

ivanko13 написа:Един приятел беше за два месеца в Уинипег и разправяше само хубави неща за българите там... Събирали са се в ресторант държан от българско семейство... Мисля ,че жената е бивша спортистка... За повече информация трябва да питам моя човек....
Наистина имаше такова нещо, но Българина го продаде и сега е magazin за суши. Но ние така или иначе се събираме по по-голями празници и т.н. Направили сме си страничка във Фейсбук ако искате влизайте и се добавяйте ако живеете в Уйнипег. Страничката е: http://www.facebook.com/groups/100444010026055/" Благодаря Ви.
emittto

Мнение от emittto »

webmastera написа:Аз винаги съм се чудел за какъв тип хора Уинипег би бил добро място за живеене:

1) За деца: със сигурност не, тук те ще прекарат може би най-скучното детство, откъснати от света, ще пораснат в слушане на кънтри и без идея за истинския свят, да не говорим за ниското качество на образованието.
2) За юнуши: със сигурност не, тук те ще си изгубят младините в скука и напиване до смърт, защото друго няма какво да се прави. От друга страна можеби ще станат невероятни спортисти (понеже спорта все пак е нещо с което човек все пак може да се занимава докато е откъснат от цивилизацията) с тъпа физиономия и без понятие за света. А не е изключено и да се самоубият според статистиката за самоубийства в тази провинция.
3) За хора в началото на кариерата: трудно е да се каже дали този тип хора биха били най-прецакани, имайки в предвид че всички в Уинипег са looser-и (говоря от опит, многогодишен). Уинипег дава възможност на тези хора да започнат работа на заплата която е малко над половината от това което взимат колегите им в съседно Онтарио. Това е в случай, че са невероятни късметлий и си намерят работа по спецялността, макар най-чест в Уинипег това да означава "човек за всичко". Заблудата за цените на апартаментите също е очевидна стига човек да отвори kajiji страницата на Уинипег и примерно на Мисисага.
4) За мързеливци и неудачници: този тип хора представляват основната част от населението на Уинипег. На пръв поглед такъв тип човек би се чувствал като у дома си в Уинипег, без да работи и живеейки на социални. Но защо в Уинипег, а не в Монреал където помощите са повече?
5) За опитни професионалисти: в Уинипег вероятно лесно биха си намерили работа, тъй като никой психически здрав професионалист не би се забил в тази дупка. Само че, заплатата ще е наполовина от Онтарио, Албърта или BC. Това не е проблем, колкото и да са парите те няма къде да се харчат в Уинипег защото хората тук търсят евтинкото. Освен за самолетни билети, понеже за цената на билет от Торонто до Лондон човек може, ако следи промоцийките, да си купи билет от Уинипег до Торонто...
6) За пенсионери: ако вече не им се живее става, при -30 градуса няма да искарат дълго.

Аз мисля, че като цяло българите не сме глупави хора и може би за това не много от нас се установяват в Уинипег. Всеки който още не е бил в този "град" бих го посъветвал да преусмисли решението си и да не си губи времето да идва в Уинипег. Няма причина да се забиеш тук. И премиер да си в Уинипег е все едно да си продавач в китайски магазин в Торонто. Това е дъното на цивилизацията.
Абсолютно съм съгласна с теб. Целия ми живот се прееба, когато дойдох тук, но може и да е за добро. Образованието наистина е слабо, но който иска може на по-горно ниво да учи, няма проблеми. Има Advance в почти всичко, така че няма проблем за това. За забавление... ако не си го направиш сам УМИРАШ от скука. Но пък ние сме Българи и да ни е скучно не ни пасва, затова от време на време се събираме и си говорим. Update-ваме малко информация и се забавляваме. Ако сте заинтерасовани, посетете тази страничка http://www.facebook.com/groups/100444010026055/" във Фейсбук. Благодаря!
emittto

Мнение от emittto »

ivandaman написа:Само веднъж съм бил в Уинипег на гости на един познат. Останах два дни и ми се стори много приятно, чисто и подредено.. Но това беше в началото на Август и времето беше супер..

@уебмастер..
Може ли да те попитам какво правиш там щом е толкова гадно? Не поставям под въпрос думите ти, но според теб в Канада има по-добри алтернативи с които ти очевидно си запознат..

Питам от любопитство само... не се заяждам или нещо...

<><><><><><><><><><><><><>

@Парадиса Не се плаши.. Щом отиването ти в Уинипег е част от някаква по-дългосрочна стратегия гледай на престоя ти там като "житейски опит" :) и докато сте там гледайте да си търсите развлечения... Винаги трябва да се търси начин да се извлече нещо позитивно от трудните ситуации.. Все пак сте в Канада а не Сибир. Търсете си развлечения, ходете на фитнес, уплътнете времето си със неща които ви доставят удоволствие.. бъдете ПОЗИТИВНИ.

Плюс това понякога е много здравословно за една двойка да започне отново на непознато място.. често такова начинание може да има доста позитивен терапефтичен ефект.. а и временото заменяне на един космополитен стресиращ град (където е ежедневна лудница) с нещо по-спокойно понякога е едно необходимо "зло"..
Ще Ви разкажа един виц - Един човек умрял и отишъл в Рая. Поседял два дена - лукс, спокойствие, екстра. Решил, обаче, че му е скучно и помолил Господ да отиде и да види в Ада как е. Господ го пратил. Човека отишъл в Ада, купони, танци, мацки, секс, много му харесало. Когато се върнал в Рая помолил Господ да отиде за седмица. Отишъл - танци, пари, ядене на корем, мацки... Абе супер направо. След това решил, че иска да остане в Ада и когато се върнал в Рая казал на Господ, че иска да остане в Ада завинаги. - Добре- казал Господ- но билета е еднопосочен! Отишъл човека в Ада и Дяволите веднага го сложили в казана. - Ей, какво правите?! Къде са купоните, мацките...?! - Не бъркай туризма с имиграцията!- отговорили Дяволите.
Публикувай отговор