Здравейте,
Завърших Магистърска програма в САЩ със специалност финанси, но след това останах без статут доста време.В момента съм в БГ и възнамерявам да започна Федерална процедура.Првият ми въпрос е свързан с това, дали този нелегален престой в САЩ ще повлия негативно и какво би могло да стане?
Вторият ми въпрос кадае следното: Трудовият ми стаж е натрупан в САЩ, в ресторант.Там съм работил като сервитьор/менаджер. При Федералната процедура, емиграцинните ще ме попитат ли с какъв статут съм бил като съм работил в САЩ.Тъй като при работата в заведения не се подписва трудов договор, аз какъв документ трябва да преставя за да удостоверя този стаж? Възможно е да успея да получа препоръка от ресторанта, но в нея няма да е описана дейността която съм извършвал,а ще е посочен единствено периода на трудова дейност. Последното би ли отговорило на изискванията за професия и как се извършва проверка, ако трудовият стаж е реализиран в САЩ?
След като се върнах в БГ, кандидатсвах отново за виза за САЩ, но получих отказ и 10-годишна забрана! Това би ли оказало влияние нърху възмжността ми за емиграция в Канада?
Прдварително Ви благодаря за отговорите и съветите!
Въпрос за Федералната процедура
- John Smith
Re: Въпрос за Федералната процедура
Според мен, ако имиграционните не те питат конкретно, не е желателно да споменаваш никакви периоди на нелегален престой или забрани за влизане в каквато и да било страна, особено в съседната САЩ. Най-добрият вариант на представяне на нещата е, че си учил в САЩ, което да докажеш с документ, а след това си се върнал в България и си работил по специалността, което е пак желателно да докажеш с документ. Вторият може да не е особено истински, канадците не могат да го проверят. Потърси някой познат с фирма да ти направи стаж по специалността.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Тая тема май се мъдри на две места, явно модераторите карат ски или похъркват.
"...• been refused refugee status in, or an immigrant
or permanent resident visa or visitor or temporary
resident visa to, Canada or any other country, or
have been refused a Certificat de sélection du
Québec (CSQ) to Quebec?
• been refused admission to, or ordered to leave,
Canada or any other country?..."
Отгоре на това, като живял повече от 6 м в САЩ, трябва да прати до ФБР отпечатъци и да каже кога и къде е живял в САЩ.
Ако Иван Драганов излъже, че е живял от-до в Каспичан на улица Три уши, вероятността канадците да си напрявят труда да проверят тази информация е почти нулева, обаче ако Пламен излъже за престоя си в САЩ, вероятността това да се провери е много по-голяма, с много по-малко усилия и ресурс – все пак става на въпрос за обмен на информация м/у САЩ и Канада.
След като има 10 годишна забрана, червения флаг по компютрите на INS (или там както го прекръстиха) вече е развят.
Престояването на, в случая, американска виза няма да му попречи изобщо – лично познавам няколко човека с по 5-10 години престояни американски визи, които успешно емигрираха в Канада. Престояването на позволения престой, отказването на виза или достъп до дадена ДРУГА държава, стига да не е заради криминално/и престъпление/я, не е повод да се откаже канадска емигрантска виза. Обаче лъженето в апликацията със сигурност е!
Пламен просто трябва да обясни защо му е отказана АМЕРИКАНСКА виза и защо има забрана. Ако CIC не са удовлетворени от отговора, могат да му поискат допълнителни обяснения, което само ще забави процеса с около месец-два и ако не се издъни в обясненията, проблем не би трябвало да има.
От любопитство бих искал да попитам Пламен, не се ли е поинтересувал преди да поиска нова американска виза, че след като е престоял първата си, предполагам F1 виза, ще получи 10 годишен бан? Как в посолството разбраха, че е престоял повече от 1 година – сам ли си е казал или са го засекли по форма I-94?
10-годишната забрана от кога важи – от когато е напуснал САЩ или от датата на отказа за втората виза?
Това обаче означава, че трябва да излъже в Schedule 1 Background declaration:John Smith написа:Според мен, ако имиграционните не те питат конкретно, не е желателно да споменаваш никакви периоди на нелегален престой или забрани за влизане в каквато и да било страна, особено в съседната САЩ.
"...• been refused refugee status in, or an immigrant
or permanent resident visa or visitor or temporary
resident visa to, Canada or any other country, or
have been refused a Certificat de sélection du
Québec (CSQ) to Quebec?
• been refused admission to, or ordered to leave,
Canada or any other country?..."
Отгоре на това, като живял повече от 6 м в САЩ, трябва да прати до ФБР отпечатъци и да каже кога и къде е живял в САЩ.
Ако Иван Драганов излъже, че е живял от-до в Каспичан на улица Три уши, вероятността канадците да си напрявят труда да проверят тази информация е почти нулева, обаче ако Пламен излъже за престоя си в САЩ, вероятността това да се провери е много по-голяма, с много по-малко усилия и ресурс – все пак става на въпрос за обмен на информация м/у САЩ и Канада.
След като има 10 годишна забрана, червения флаг по компютрите на INS (или там както го прекръстиха) вече е развят.
Престояването на, в случая, американска виза няма да му попречи изобщо – лично познавам няколко човека с по 5-10 години престояни американски визи, които успешно емигрираха в Канада. Престояването на позволения престой, отказването на виза или достъп до дадена ДРУГА държава, стига да не е заради криминално/и престъпление/я, не е повод да се откаже канадска емигрантска виза. Обаче лъженето в апликацията със сигурност е!
Пламен просто трябва да обясни защо му е отказана АМЕРИКАНСКА виза и защо има забрана. Ако CIC не са удовлетворени от отговора, могат да му поискат допълнителни обяснения, което само ще забави процеса с около месец-два и ако не се издъни в обясненията, проблем не би трябвало да има.
От любопитство бих искал да попитам Пламен, не се ли е поинтересувал преди да поиска нова американска виза, че след като е престоял първата си, предполагам F1 виза, ще получи 10 годишен бан? Как в посолството разбраха, че е престоял повече от 1 година – сам ли си е казал или са го засекли по форма I-94?
10-годишната забрана от кога важи – от когато е напуснал САЩ или от датата на отказа за втората виза?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- John Smith
Да, лош въпрос. В този случай предложението ти остава единствен разумен вариант.Павел написа:Това обаче означава, че трябва да излъже в Schedule 1 Background declaration:
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Наскоро показваха, един алжирец на който му взеха резиденството , защото бил изльгал, че никога не е бил осьждан. Жена му бременна се трьшка и рева пред телевизора, но властите бяха безмилостни.
Уважаеми сънародници,ако сте имали престой във USA,внимавайте много как ще отговорите на подобен въпрос!Канадската и Щатската имиграция ,са на "един" компютър.