Въпрос относно осигурителен стаж!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
bibabyba

Въпрос относно осигурителен стаж!

Мнение от bibabyba »

Имам питане,относно документа,който се вади от НОИ.
За жалост имам пропуски в здравните си осигуровки,въпроса ми е дали трябва да покрия всички задължения или е достатъчно само да си възтановя здравно-осигурителните права.
И ако само ги възтановя,дали от посолството няма да "погледнат с лошо око" на това!?!?
Благодаря предварително!
Аватар
azzura

Re: Въпрос относно осигурителен стаж!

Мнение от azzura »

Здравните осигуровки какво общо имат с осигурителния стаж? От кога до кога не са ти платени здравните?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
bibabyba

Мнение от bibabyba »

ОК,нещо не се рабрахме май!?!?!
Накратко казано,неплатените здравни осигуровки,могат ли да попречат с нещо при подаване на документите или те гледат само соц. осигуровки?
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ако не са внесени осигуровките (всички - независимо социални или здравни) могат да не признаят трудовия или осигурителен стаж, посочен съответно в трудовата и осигурителната книжки. Ако е подадена декларация обр. 1 за лицето, но не са платени осигуровките, може и да минете (но не съм много убедена дали освен декларациите, не проверяват и дали са внесени вноските). Вярно, че здравните осигуровки нямат общо с осигуряването за старост, злополука и т.н., но не се знае как ще реагират в НОИ. Единствения вариант, за да сте сигурни е да попитате тях.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
bibabyba

Мнение от bibabyba »

Проблемът е следният:
Четири години работех в една фирма, за която беше ясно и от двете страни, че няма да ми плащат осигуровки. Аз обаче за този период не плащах и здравни осигуровки и в момента в НОИ ми седи като задължение около 400 лв. Въпросът е дали това по някакъв начин ще възпрепятства заминаването ми в Канада и ще се заяждат ли от НОИ, ако им поискам бележка за осигурителният стаж? Трябва ли да ги платя, преди да подготвя документите за Виена? Някой имал ли е подобен казус?
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Щом не са ти плащали осигуровки няма да ти излезе като стаж.От НОИ няма какво да търсиш, те дават информация,която им е предостаена от работодателите.Въобще някакъв договор имала ли си с тази фирма? Проблеми можеш да имаш от тази гледна точка, че даже и да си вписала този стаж в молбата за имиграция - не можеш ли да го докажеш - няма да ти го признаят.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор