Въпрос за Федералната процедура

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
plamenn

Въпрос за Федералната процедура

Мнение от plamenn »

Здравейте,

Завърших Магистърска програма в САЩ със специалност финанси, но след това останах без статут доста време.В момента съм в БГ и възнамерявам да започна Федерална процедура.Првият ми въпрос е свързан с това, дали този нелегален престой в САЩ ще повлия негативно и какво би могло да стане?

Вторият ми въпрос кадае следното: Трудовият ми стаж е натрупан в САЩ, в ресторант.Там съм работил като сервитьор/менаджер. При Федералната процедура, емиграцинните ще ме попитат ли с какъв статут съм бил като съм работил в САЩ.Тъй като при работата в заведения не се подписва трудов договор, аз какъв документ трябва да преставя за да удостоверя този стаж? Възможно е да успея да получа препоръка от ресторанта, но в нея няма да е описана дейността която съм извършвал,а ще е посочен единствено периода на трудова дейност. Последното би ли отговорило на изискванията за професия и как се извършва проверка, ако трудовият стаж е реализиран в САЩ?

След като се върнах в БГ, кандидатсвах отново за виза за САЩ, но получих отказ и 10-годишна забрана! Това би ли оказало влияние нърху възмжността ми за емиграция в Канада?

Прдварително Ви благодаря за отговорите и съветите!
becks

Re: Въпрос за Федералната процедура

Мнение от becks »

Без да претендирам за точиност ето няколко отговора на въпросите ти:

Завърших Магистърска програма в САЩ със специалност финанси, но след това останах без статут доста време.В момента съм в БГ и възнамерявам да започна Федерална процедура.Првият ми въпрос е свързан с това, дали този нелегален престой в САЩ ще повлия негативно и какво би могло да стане? - Едва ли някой може да ти отговори. Със сигурност ще ти искат американско свидетелство за съдимост

Вторият ми въпрос кадае следното: Трудовият ми стаж е натрупан в САЩ, в ресторант.Там съм работил като сервитьор/менаджер. При Федералната процедура, емиграцинните ще ме попитат ли с какъв статут съм бил като съм работил в САЩ. - Мисля, че не Тъй като при работата в заведения не се подписва трудов договор, аз какъв документ трябва да преставя за да удостоверя този стаж? - както се доказва трудов опит в САЩ - препоръки, фишове от заплати, данъчни дeкларации ... Възможно е да успея да получа препоръка от ресторанта, но в нея няма да е описана дейността която съм извършвал, - ще трябва да покажеш някакъв документ, където да пише че си работил точно това. а ще е посочен единствено периода на трудова дейност. Последното би ли отговорило на изискванията за професия и как се извършва проверка, ако трудовият стаж е реализиран в САЩ?

Прочети детайлно инструкциите на cic.gc.ca
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
smt

Re: Въпрос за Федералната процедура

Мнение от smt »

Това, че имаш 10 годишна забрана за влизане в САЩ ника не е добре!!! Според мен няма да погледнат добре на това, можеш да се обзаложиш! А, другото за професията без препоръка или длъжностна характеристика не мисля, че ще ти приемат документа. Трябва много добре да обясниш в препоръката какви са ти били задълженията, които да са подпечатани и подписани от шефа на ресторанта, длъжности които да съвпадат с тези от НОС-кода в сайта за емиграция. Помисли добре, чети в офисиалниа сайт на Канада. Още с първите документи има въпрос дали ви е отказвана виза, за къде и подробно да обясниш причината за това. Чети!
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Публикувай отговор