Лични данни - престъпления
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Лични данни - престъпления
Ablood, всеки си има свои лични представи за понятието "приятел".
Най-малкото те да са такива, които не съвпадат с твоите.
Та ако за теб "приятел" означава "на когото бих поверил живота си", то други използват същото понятие за хора, с които са били няколко пъти заедно на маса и са си свършили една-две дребни услуги.
Най-малкото те да са такива, които не съвпадат с твоите.
Та ако за теб "приятел" означава "на когото бих поверил живота си", то други използват същото понятие за хора, с които са били няколко пъти заедно на маса и са си свършили една-две дребни услуги.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Какви са тия приятели дето не ви знаят рождения ден,телефона и адерса ? 

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Social Insurance Number/SIN
Как могат да се сдобият с него:
Искат ви го по телефона под предлог проучване.Попълвате формуляр.
Неудачникът които работи като поддръжка в сградата в която живеете или консиержа използват резервният
комплект ключове за да ви прерови документите и след това ги продава измамници или на агенция за
намиране на работа. Агенцията ги преоддава на нелегални имигранти.Един SIN мове да бъде продаден
неограничен брои пъти.
Какво могат да направят с него:
Всичко,да вземат заем, да наемат жилище, да си поръчат услуги, да си купят вещи на разсрочено плащане
и да избягат с тях и т.н.Като вие трябва да платите след това. Канада е така устроена че Оsama Bin
Laden може да работи легално поне една година със SIN на Stephen Harper. Когато номера се проверява в
държавната администрация,всьщност не се прави сравнение с база данни, а се проверява формулата на
самия номер. Чак на края на годината когато в Canada Revenue Agency пристигнат данъчните декларации
информацията се привързва към един SIN и потърпевшият трябва да доказва че не е работил в конкретната
фирма.Ако не може да го докаже дължи данъци.
При измама можеш да си смениш номера на SIN, но пак всяка година трябва да доказваш че не ти си
работил със стария.
Превенция: SIN се дава само на държавни служители или работодатели, никои друг няма право да ви пита
за него.Държи се на сигурно място.
За допълнителна информация:
http://en.wikipedia.org/wiki/Social_Insurance_Number"
http://www.hackcanada.com/canadian/other/sin.html"
Ако има потърпевши от такива измами добре би било да драснат някои ред.
Успех
Как могат да се сдобият с него:
Искат ви го по телефона под предлог проучване.Попълвате формуляр.
Неудачникът които работи като поддръжка в сградата в която живеете или консиержа използват резервният
комплект ключове за да ви прерови документите и след това ги продава измамници или на агенция за
намиране на работа. Агенцията ги преоддава на нелегални имигранти.Един SIN мове да бъде продаден
неограничен брои пъти.
Какво могат да направят с него:
Всичко,да вземат заем, да наемат жилище, да си поръчат услуги, да си купят вещи на разсрочено плащане
и да избягат с тях и т.н.Като вие трябва да платите след това. Канада е така устроена че Оsama Bin
Laden може да работи легално поне една година със SIN на Stephen Harper. Когато номера се проверява в
държавната администрация,всьщност не се прави сравнение с база данни, а се проверява формулата на
самия номер. Чак на края на годината когато в Canada Revenue Agency пристигнат данъчните декларации
информацията се привързва към един SIN и потърпевшият трябва да доказва че не е работил в конкретната
фирма.Ако не може да го докаже дължи данъци.
При измама можеш да си смениш номера на SIN, но пак всяка година трябва да доказваш че не ти си
работил със стария.
Превенция: SIN се дава само на държавни служители или работодатели, никои друг няма право да ви пита
за него.Държи се на сигурно място.
За допълнителна информация:
http://en.wikipedia.org/wiki/Social_Insurance_Number"
http://www.hackcanada.com/canadian/other/sin.html"
Ако има потърпевши от такива измами добре би било да драснат някои ред.
Успех
А да, пита ли ви някои за SIN номера със сигурност е измамник. Директно го разкараите! 

- ablood
- Обратна връзка:
Ninja, дрънкаш глупости.
Социалните ни номера ги има в компютрите на:
Legislated uses of the SIN (or legislation that regulates its use) include:
* Canada Pension Plan, Old Age Security and Employment Insurance contributions or claims (the original purposes for the SIN);
* Income Tax identification;
* banks, trust companies, caisse populaires and stock brokers when they sell you financial products (GICs or Canada Savings Bonds) or services (bank accounts) that generate interest. They declare your interest to Canada Revenue Agency (CRA) for income tax purposes;
* various Veterans Affairs benefit programs;
* Canada Student Loans or Canada Student Financial Assistance;
* Canada Education Savings Grants;
* Gasoline and Aviation Gasoline Excise Tax Applications;
* Canadian Wheat Board Act;
* Labour Adjustment Benefits Act;
* Tax Rebate Discounting Regulations;
* Race Track Supervision Regulations;
* Garnishment Regulations (Family Orders and Agreements Enforcement Assistance Act);
* Canada Elections Act;
* Canadian Labour Standards Regulations (Canada Labour Code);
* Farm Income Protection.
Programs Authorized to use the SIN:
* Immigration Adjustment Assistance Program;
* Income and Health Care Programs;
* Income Tax Appeals and Adverse Decisions;
* Labour Adjustment Review Board;
* National Dose Registry for Occupational Exposures to Radiation;
* Rural and Native Housing Program;
* Social Assistance and Economic Development Program
... и още доста неофициални организации. Това са десетки хиляди компютри, лесни за хакване или директен достъп. Немалко недоволни, или уволнени служители си тръгват със SIN-овете на цялата провинция, които продават.
Ако ти трябват данните на конкретен човек, просто му претършуваш рециклажа, и готово. Боклучкиите са също добър източник на лични данни. Както и счетоводителите, техните секретарки, чистачки...
Предпазливостта е полезна, но параноята...
Социалните ни номера ги има в компютрите на:
Legislated uses of the SIN (or legislation that regulates its use) include:
* Canada Pension Plan, Old Age Security and Employment Insurance contributions or claims (the original purposes for the SIN);
* Income Tax identification;
* banks, trust companies, caisse populaires and stock brokers when they sell you financial products (GICs or Canada Savings Bonds) or services (bank accounts) that generate interest. They declare your interest to Canada Revenue Agency (CRA) for income tax purposes;
* various Veterans Affairs benefit programs;
* Canada Student Loans or Canada Student Financial Assistance;
* Canada Education Savings Grants;
* Gasoline and Aviation Gasoline Excise Tax Applications;
* Canadian Wheat Board Act;
* Labour Adjustment Benefits Act;
* Tax Rebate Discounting Regulations;
* Race Track Supervision Regulations;
* Garnishment Regulations (Family Orders and Agreements Enforcement Assistance Act);
* Canada Elections Act;
* Canadian Labour Standards Regulations (Canada Labour Code);
* Farm Income Protection.
Programs Authorized to use the SIN:
* Immigration Adjustment Assistance Program;
* Income and Health Care Programs;
* Income Tax Appeals and Adverse Decisions;
* Labour Adjustment Review Board;
* National Dose Registry for Occupational Exposures to Radiation;
* Rural and Native Housing Program;
* Social Assistance and Economic Development Program
... и още доста неофициални организации. Това са десетки хиляди компютри, лесни за хакване или директен достъп. Немалко недоволни, или уволнени служители си тръгват със SIN-овете на цялата провинция, които продават.
Ако ти трябват данните на конкретен човек, просто му претършуваш рециклажа, и готово. Боклучкиите са също добър източник на лични данни. Както и счетоводителите, техните секретарки, чистачки...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Стават тези неща вече май навсякъде
:
http://www.identitytheftfaq.ca/
http://www.plovdiv-online.com/bulgariia ... slite.html

http://www.identitytheftfaq.ca/
http://www.plovdiv-online.com/bulgariia ... slite.html
- MrGeek
- Путлер Капут
Ти сигурно си хаквал тия толкова лесни за хакване системи, та затова си така убеден може би? Колко СИН номера си успял да набавиш от чистачката и секретарката? За счетоводителките няма да те питам - те сигурно ти изпращат СИН номерата в редовен бюлетин, барабар с данните за банковите им сметки.ablood написа:Това са десетки хиляди компютри, лесни за хакване или директен достъп. Немалко недоволни, или уволнени служители си тръгват със SIN-овете на цялата провинция, които продават.
Мдам, защо ми се струва, че някак си далеч по-достоверно звучеше в онази тема за запушената тоалетна.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
- optics
- Модератор
добър въпрос.IRA написа:Какви са тия приятели дето не ви знаят рождения ден,телефона и адерса ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Абе аз не знам рожденния ден на баща си и майка си, ти за приятелите питаш. За адреси също , знам примерно като се кача в колата и как да отида у Пешо на гости, ама ако искам да му изпратя картичка отде да знам на коя улица и кой номер...?
Обаче никога нема да седна да ги разпитвам... тия работи с картички пожелания, рожденни дни и подобни ми идват малко като занимания за меки китки.
Обаче никога нема да седна да ги разпитвам... тия работи с картички пожелания, рожденни дни и подобни ми идват малко като занимания за меки китки.
Dead Eyes See No Future
- ablood
- Обратна връзка:
И аз съм същия. Помня само моя адрес и рожденните дати на жената и децата. Рожденните дни на приятелите и родителите ми са мъка. Редовно ги пропускам. За адреси да не говорим.
Гиик, не съм хаквал дистанционно компютри защото не мога и защото не ми трябва. Това, че аз не мога не значи, че SIN-а ти е в безопасност. На който му трябва ще плати на който може и всичко ще се уреди с милиони SIN-ове. Последния олигофрен ще вземе да ги иска директно от жетрвите една по една, или ще плаща на някого за това. И щом е такъв олигофрен едва ли ще успее да извлече някаква полза от това.
Гиик, не съм хаквал дистанционно компютри защото не мога и защото не ми трябва. Това, че аз не мога не значи, че SIN-а ти е в безопасност. На който му трябва ще плати на който може и всичко ще се уреди с милиони SIN-ове. Последния олигофрен ще вземе да ги иска директно от жетрвите една по една, или ще плаща на някого за това. И щом е такъв олигофрен едва ли ще успее да извлече някаква полза от това.
-
- Обратна връзка:
Аблъд, хората не казват, че е невъзможно да се сдобиеш с едиколкоси син номера. Казват да не го даваш като ти звъни някой по телефона.
- ablood
- Обратна връзка:
Напротив. Друго казват съфорумниците.mwanza написа:Аблъд, хората не казват, че е невъзможно да се сдобиеш с едиколкоси син номера. Казват да не го даваш като ти звъни някой по телефона.
- klisurov
- Обратна връзка:
Сетих се за времето, когато се занимавах с изграждането на мрежата на банкоматите на една от големите банки в БГ. Та банката се отделяше от БОРИКА и си изграждаше собствена мрежа от АТМ-и. Това беше моята задача: Да намеря оптималната свързаност за всеки един АТМ. Част от АТМ-ите се намираха на входа на клон или офис и най-оптимално беше да се ползва свързаността на ИТ-то - мои бивши колеги, с които съм работил повече от две години. По тази причина, бях донякъде запознат със сигурността на информацията в банката, но колегите, както и външните консултанти не бяха.ablood написа:... който може и всичко ще се уреди с милиони ...
Та "бомбата" я хвърли именно една от тези консултантски фирми: Заяви, че е в състояние да направи списък с ПИН на клиентите ни - ако не на всички, то поне на една част от тях. Шефа беше в потрес, а аз в ужас, как ... да обясня, че това е невъзможно! Такъв списък никой, по никакъв начин и при никакви условия не може да направи в тази банка! дори и аз, дори и при най-голямо желание от моя страна, дори при положение, че знаех как функционира система ... точно защото знаех, как функционира системата ... всъщност, можех, но трябваше да "подкупя" колеги, които да ми дадат актуалните за деня ключове за криптиране. Но това беше единственият начин да "прихванеш" ПИН и да успееш да "разбиеш" криптирането. Да оставим на страна, че въпросните консултанти има достъп до мрежите на ИТ, но и до мрежите на картовия център, та нямаше начин да "подслушват" трафика.
Какво направих ли? - заявих, че в продължение на три дни ще ползвам поне по три пъти на ден кредитната си карта да тегля пари на посочени от тях АТМ-и на банката. Залога бе, да направят списък ... с моя ПИН
Какво стана ли? - продължих да работя в банката доста време след ти изцепка. Така и не се наложи да си сменям ПИН на тази карта.
Та така, има неща, които са толкова трудно реализируеми, че вероятността за изпълнението им клони към нула.
Но, както казваха в банката: Пазете се от тези с белите якички, тези с пищовите са лесни.
Пазете си личната информация - колкото по-малко лични данни предоставяте за себе си, толкова по-добре за вас самите.
Един от преподавателите тук твърди, че са получили фактура за мобилен телефон години след смъртта на брат му.
Според него, тарикатите взели имената и рождената дата от ... надгробния камък.
Доколко това е реализируемо, не се наемам да коментирам ... ама както казах, колкото по-малко информация предоставяте за себе си, толкова по-добре за вас!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
- ablood
- Обратна връзка:
Нали не се опитваш да внушиш, че СИН-овете са защитени подобно на ПИН-овете?
- klisurov
- Обратна връзка:
Не бих могъл да внуша комуто и да е, каквото и да е в това отношение, т.к. нямам никаква представа по този въпрос.ablood написа:Нали не се опитваш да внушиш, че СИН-овете са защитени подобно на ПИН-овете?
Още повече, че след внимателен прочит на написаното от мен би се забелязало, че написах: В тази банка.
Нямам навика да се изказвам компетентно по въпроси, които не познавам в детайли.
Като на пример: Въпреки че, повече от 15 години се занимавам с компютри и компютърни мрежи, нямам никаква идея как се хаква чужд компютър от разстояние. Компютърната сигурност не е част от моята компетентност. Интернет пространството е твърде публично за мен и не съм се занимавал с гарантиране на сигурността на участниците в него.
Същото е и относно генериране и съхранение на SIN - никаква идея!
Но съм сигурен, че ако някой сам го предостави, и най-добрата система за сигурност не би могла да предотврати използването му. Поне за PIN и CVV е така.
Не случайно написах: колкото по-малко информация предоставяте за себе си, толкова по-добре за вас!.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Koko
Koko