Български ресторант в Монреал

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Rainmaker

Re: реклама

Мнение от Rainmaker »

MechoPuh написа: Ima i lukanka i vintse i drugi raboti (samo shkembe nema)
ako ti triabva recepta za shkembe svirkai :beer:
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Rainmaker написа:
MechoPuh написа: Ima i lukanka i vintse i drugi raboti (samo shkembe nema)
ako ti triabva recepta za shkembe svirkai :beer:
Sviiirrrrr, sviiirrrr...oshte li da svirkam...oh zabolia me glavata ot svirkane :lol:
Ama dai opisanieto kato "Shkembe tchorba for dummies" ili "Kak napravih shkembe chorba za 4 chasa- stapka po stapka"....
Shtoto jenata nema da se hvane da ia pravi...sha trebe az...a az sam tsar samo na BBQ-to (ili meshanata skara po nashenski). Ako stane hubava chorba ti si sledvashtia deto shte ia opita :idea:
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Ами аз пропуснах да дам рецепта за истинска шкембе чорба, за
да не конкурирам бг-ресторанта, че нали за него беше думата :wink:
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

yahoo написа:Ами аз пропуснах да дам рецепта за истинска шкембе чорба, за
Dobre de, razbrah nameka...i ti shte opitash... :wink: demek i ti si pokanen...ama parvo da stane i da e godna za konsumatsia :wink:
Аватар
Gio70
Обратна връзка:

У дома

Мнение от Gio70 »

Да, идеятя за домашно парти също е приемлива. Аз съм навит. Ще кажеш кога и къде и какво трябва да се носи. Аз работя вкъщи и когато си поискам и нямам никакви проблеми с времето (с малки изключения). Или, ако искаш, купи всичко и раздели сумата на гостите всеки да ти даде нещо. Както прецениш.
Gio
gio7v@hotmail.com
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

MechoPuh написа: Sviiirrrrr, sviiirrrr...oshte li da svirkam...oh zabolia me glavata ot svirkane :lol:
Ama dai opisanieto kato "Shkembe tchorba for dummies" ili "Kak napravih shkembe chorba za 4 chasa- stapka po stapka"....
Shtoto jenata nema da se hvane da ia pravi...sha trebe az...a az sam tsar samo na BBQ-to (ili meshanata skara po nashenski). Ako stane hubava chorba ti si sledvashtia deto shte ia opita :idea:
e dokato pristigne svirkaneto do moita gora :)

ta po vuprosa vzimash shkembe kilogram kilogram i neshto nariazva se na drebno, ako e zamrazeno moje da se nareje i sled svariavaneto
slagash okolo 2 L voda v edna goliama tendjera i go varish
s tendjera pod naliagane vareneto produljava 1.5 chasa, a s normalna 3.5 do 4 chasa
kato moje bi e dobra ideia da pratish jena si na pazar v tova vreme :)
sled svariavaneto, ako vodata e tvurde mnogo moje da izleesh malko, dobaviash 2 chaeni chashi priasno mliako, malko sol, cher piper(moje da se polzvat i drugi podpravki no tezi sa minimalno neobhodimite)
slagash v edin tigan 3 4 lujici olio i pravish zaprujka s cherven piper (ne lut) i ia izlivash v tendjerata pri shkembeto.
sled tova go slagash pak na ogunia da zavri leko i e gotovo

mejduvremenno dokato chakash da se svari vzimash niakolko glavi chesun obelvash gi i gi nasturgvash s rende slagash chesuna v kupichka s ocet postaviash go na masata.
sled kato sipesh shkembeto v chinia dobiavash chesnov ocet, sol i lut cherven piper na vkus i konsumirash s povechko hliab i bira(moje i rakia ili i dvete) :beer:
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

yahoo написа:Ами аз пропуснах да дам рецепта за истинска шкембе чорба, за
dai i tvoita, moje da e po-dobra :beer:

a moderatorite mai shte e dobre da hvurliat temata ili pone chast ot neia v Polezni Vruzki
LaRue

Re: Istinata

Мнение от LaRue »

Gio70 написа: .............Za tova imam nujda ot miasto, kudeto da se chuvstvam dobre, sred svoi hora, obgraden ot vnimanie i vkusni mandji. Edinstvenoto miasto v momenta v Montreal e restaurantut na Tania, koiato si govori s men na bulgarski i to dosta stylen bulgarski. Glezi me i s razni vkusotii, koito mi prigotviat specialno..........
Gio
Gio70, извинявай за просташкия въпрос, но възможно ли е тази леличка да те е харесала и да е решила да ти направи и други глезотийки?
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Gio70
Обратна връзка:

Без думи

Мнение от Gio70 »

Ха...хахаха. Да, тази дама определено има слабост към мен. Но отговорът е НЕ. Всъшност, аз не знам дали тя ме уважава повече от другите си клиенти. Може би не. Но аз лично не мога да се оплача от нищо.

Най-голямата глезотийка, която направи беше при посещението на Лили след концерта й тук миналия юни. Таня беше приготвила маса ала фуршет със сьомга, хайвери, сирена, меса, шампанско, плодове и какво ли не. Но мисля, че това беше по-скоро заради Лили, а не заради мене. Беше дала максимума от себе си, което аз оцених.
Gio
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Rainmaker написа:dai i tvoita, moje da e po-dobra :beer:
Шкембе чорба (българска кухня - версия Yahoo)

Продукти:
2 свински шкембета
2 литра вода
500 мл прясно мляко
100 мл олио + 50 гр. масло
1 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
1 глава чесън
сол, оцет, черен пипер, лют червен пипер

Приготвяне:
Почистваме шкембето и предварително го измиваме. Ако шкембето е запарено
го накисваме в оцет за половин час, след което измиваме с вода.
В херметическа тенджера се слага вряла вода. За да се запазят хранителните
качества на шкембето, поставяме го, както е цяло в горещата вода.
Вари се 50-60 минути на 3/4 мощност на котлона. За нормална тенджера - 3-4 часа.
Като се свари шкембето се изважда от водата и се реже на малки парченца.
В нормална тенджера сипваме 2/3 от водата където е вряло шкембето, останалото
запазваме. Слагаме нарязаното шкембе в тенджерата. Запържва се олио около
100-150 мл, 1-2 суп.лъжици брашно и се слага червен пипер 1-2 суп. лъжици.
Към края се добавя и маслото. Трябва да се внимава да не почернее червения пипер,
затова се дръпва от котлона и тогава се слага. След това се добавя към шкембето.
Добавя се и прясното мляко. Гъстотата трябва да е като супа. Ако не е се добавя
от остатъка от бульона или се долива вода. Слага се сол и черен пипер на вкус.
Вари се още 10 минути.
Сервира се със счукан чесън смесен с оцет и отделно смлян лют червен пипер.

За по-претенциозни хора за които шкембето е "селска работа" могат да пробват
същата рецепта, но вместо 2 шкембета да сложат едно и да добавят 2 свински езика.
Езиците се нарязват след сваряване на малки парчета. Става страхотна супа.
LaRue

Re: Без думи

Мнение от LaRue »

Gio70 написа:Ха...хахаха. Да, тази дама определено има слабост към мен. Но отговорът е НЕ. Всъшност, аз не знам дали тя ме уважава повече от другите си клиенти. Може би не. Но аз лично не мога да се оплача от нищо.
Май се опитваш да заобиколиш въпроса? Притегли нещата от тази им страна / не е задължително да ги споделяш.
Преди много, много години бях подобна ситуация и не виждам нищо лошо ......... / спомени, спомени/ :D :D :D
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Заключено