Спри да дрънкаш глупости, че дразниш!!!myhata II написа:Точно по комунизма всички започнаха да учат и работят в големите градове и селото опустя
Та ти не си бил роден още по времето на КОМУНИЗМА! Какво знаеш за него?!

Спри да дрънкаш глупости, че дразниш!!!myhata II написа:Точно по комунизма всички започнаха да учат и работят в големите градове и селото опустя
Другото е просто вътрешна нужда да опонира, особено на казаното от определени потребители. Дори и ако заради това трябва да противоречи на самия себе си.myhata II написа:Първото което е аз, и много хора тука не си позволяваме да дерзаем по теми като за комунизма и капитализма ,има къде,къде по народни теми, като за Яденето и Пиенето например !!
Абе знаеш ли, преди доста време бях писал нещо за това, как за българина държавата и законът са нещо чуждо, натрапено отвън или отгоре. Мисля, че поводът да го напиша бяха мнения, че канадците спазват законите единствено защото ги е страх от наказанието ако ги гепят. Естествено, една от причините да има наказателни кодекси е да се възпират хората с наказания достатъчно големи да наклонят везните при cost-benefit анализа (втор-ата/ичната причина е самото наказание), но на всеки живял в "Западно" общество и попил поне мъничко би трябвало да му е ясно, че не е само това. Тук хората имат съзнанието, че са stakeholders (не знам как е на български) в държавата, че от тях зависи в какво общество ще живеят и че самото желание да живеят цивилизовано е много по-голям коректив отколкото някакъв си там страх от чичко полицай.MrGeek написа:Проблемът на България е липсата на гражданско общество. Затова манипулациите не са особено трудни при наличието на подобни организирани структури (или агентури, на кой както му харесва). Основната причина за тази липса на гражданско общество е заложеното в народопсихологията на българина да не му пука за това какво става в обществото и какви са проблемите на ближния, щом него лично не го засягат. Така в частност се получава и този ефект с негласуването, както и ефекта на липса на търсене на отговорност от сгазилите лука отговорни индивиди. Последното също така е пряко следствие и на една друга особена черта на българина, изразяваща се във виждането на шопа относно закона като "врата у поле". По този начин изключително голям процент от населяващите държавата с готовност биха се отдали на същото това газене на въпросния зеленчук, стига да им се отдаде подходяща възможност.
Както пееше Тодор Колев: "Накъдето погледнат очите ми - всичко краде и краде".
На всичкото отгоре, помня и отзивите на читателите около статиите за протестите в Гърция в българската преса и как за много от тях инфантилните гамени по улиците на Атина бяха самият образец на "гражданско общество".But four centuries of Ottoman occupation gave to Greece an abiding disrespect for its government, a sense that the state was an adversary. Istanbul's western, Christian, and European colony kept its language, its sense of nationalism, and its religion largely through a strong sense of tribal solidarity—and often by moving up into the inaccessible mountain refuges to escape Muslim tax-collectors and recruiters.
За съжаление, Марто, много си прав.Marto написа:Никаква надежда не виждам...
Aз в тяхна чест още довечера ще плюскам кифтета. Да не съм дошъл тука да постя?MrGeek написа:Иначе надежда може и да има, но май само за мухите, щото ядене и пиене винаги ще се намира.
MrGeek написа:За съжаление, Марто, много си прав.Marto написа:Никаква надежда не виждам...![]()
Иначе надежда може и да има, но май само за мухите, щото ядене и пиене винаги ще се намира.
То само ти да мислеше така, ще се намери обяснение - след айсе години под шапката друго освен апология на байганьовщината не може да се очаква. Ма то неколко милиона за съжаление не са достигнали дори равнището на подобни изгладени мозъци и кумира им е Боко Тиквата.Linko написа:Това нищо не е, Мух. Знам много добре как обърнаха нещата в родният ми град Разлог само за една седмица.
Само така, така се прави -брутално и нагло. Единствено по този начин се печелят избори в България още от Бай Ганьово време.
Който си мисли, че някога е било по друг начин, значи е голям наивник.
Бой по кратуните на Доганчовци, Костовци, Станишевци и т.н.та да те уважават.
Кучетата нека си лаят, кервана си върви. Нали тка, Мухи?
Туй добре, ама не си продължил.MrGeek написа:Проблемът на България е липсата на гражданско общество. Затова манипулациите не са особено трудни при наличието на подобни организирани структури (или агентури, на кой както му харесва). Основната причина за тази липса на гражданско общество е заложеното в народопсихологията на българина да не му пука за това какво става в обществото и какви са проблемите на ближния, щом него лично не го засягат.
Ей това е! Как да му обясниш, че некой не може да се чувства добре в общество на глупаци?Linko написа:Ами сред общество на глупци един умник значи трябва да се чувства добре. Защото може да ги лъже, залъгва, лъготи, манипулира, маргинализира и т.н.
Пита се в задачката ти, Ivan1007, от кои си?
След като си се махнал от едно общество на глупаци и си се насадил на друго.