Български ресторант в Монреал

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Silistra

Мнение от Silistra »

Извинявай 1561 ! :oops:
Ако правиш само това което вече можеш, ще останеш завинаги това което си!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Silistra написа:
IvHaydu написа:Сигурно Rainmaker е прав, трябва да изчакам няколко години...

Искам да кажа, че като човек, напуснал България преди по-малко от месец, тя не ми липсва особено... Сигурно и при останалите е било така... Но наистина забелязвам едно идеализиране на България и българското, не че е лошо, но не е и съвсем така...
Човек лесно свъква на по-хубавото и забравя някои негативни неща, а помни само позитивните...
С течение на времето сигурно тези неща ще избледнеят и ще останат красотите - природни и духовни, на страната ни...
:D
Много добре казано , винаги си спомняме за софрите и за евтината ракия ама бьрзо забрявяме за мизериятя , странно нещо е човека....
На мен лично нищо не ми липсва от БГ , само роднините .
Иване ти си по принцип локумджия човек , обичаш да коментираш всяка тема , та от 1500 коментари е нормално да има и критика.
Айде успехи в Канада !
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Мъчно ми е за роднини и приятели, така е...
А и обичам да си бъбрим, тук става в писмен вид... Не ме мързи да пиша и да отделям от времето си по 1-2 часа дневно, сигурно съм бил полезен на някои хора. Както и много хора са ми били полезни на мен - кой с информация, кой с добра дума, кой с шега...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
agentka007

Мнение от agentka007 »

Rainmaker написа:ne sum doshul v canada da si podtiskam jelaniata, a za da gi osushtestviavam.
i go pravia vkluchitelno chevermeto, shkembeto, i lukankite.
tova ne pravi choveka po-malko ili poveche podhodiasht za canada
faktorite suvsem drugi
Както казва крилатата фраза от един още по-крилат :wink: БГ филм: СТИГА С ТИЯ СЕЛЯНИИ БЕ, ТАТЕ!

Чревоугодник :evil: Как ви дават визи на такива :shock: Който пълни чушки и луканки, няма място тука! Допуска се само чеверме, защото може да мине за барбекю 8)
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Rainmaker написа:
IvHaydu написа: Аз не рева, но както казахме, това си е индивидуално... :wink:
ne sum doshul v canada da si podtiskam jelaniata, a za da gi osushtestviavam.
i go pravia vkluchitelno chevermeto, shkembeto, i lukankite.
tova ne pravi choveka po-malko ili poveche podhodiasht za canada
faktorite suvsem drugi
ne znam kak reshi che kato mi haresva da hodia na bg restorant se oplakvam ot neshto. mai neshto se gubi logikata ti.

zashto mislish che koncentrata na drugo miasto e po-evtin. tolkova e sredno $5 za 27 grama alkohol :)
ako si doshul da jiveesh tuk priemash cenite, i ne se oplakvash koe kolko struva :beer:
Ще споделиш ли как стоят нещата за шкембето и луканките?
Хич не би било лошо човек да си ги хапва и тук, стига да не са на ресторантски цени...
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
todor73

Мнение от todor73 »

Както казва крилатата фраза от един още по-крилат БГ филм: СТИГА С ТИЯ СЕЛЯНИИ БЕ, ТАТЕ!

agentke ai sia i ti, to imashe edna oste po krilata fraza, ta adasha kazvashe
e vsichki sme ot selo.
aide nema nujda ! :D :beer: :beer: :beer:
Аватар
Gio70
Обратна връзка:

Istinata

Мнение от Gio70 »

Ima niakoi izkazvania tuk, koito sa kraino nekompetentni ili prosto nedobrojelatelni. Sled kato niakoi hora taka se napraviha na patrioti dnes na shestvieto, tuk pishat samo negativni neshta za drugi bulgari ili Bulgaria kato cialo. Za men niakude ima problem. Az moga da kaja samo za sebe si, zashtoto jiveia veche 10 godini tuk i mi e trudno da zaobicham tazi strana. Predi jiveeh vuv France i deistvitelno mi haresvashe. Za dve godini se integrirah totalno v obshtestvoto i kulturata v Paris. No te mi otkazaha togava frenski dokumenti i otidoh v Delegation generale du Quebec a Paris. Tam imah edin dosta dulug razgovor sus slujitelia, v koito toi me uveri, che Quebec bil kato vtora France i niamalo da sujaliavam, ako zamina. Dadoha mi dokument za postoianno jiveesht i pristignah v Montreal. Otnachalo ne biah tolkova otchaian, no s godinite zapochnah da se susipvam ot nostalgia ne specialno kum Bulgaria, no kum Evropa kato cialo. Zashtoto kulturite tam sa dosta po-blizki ili suvmestimi, otkolkoto s amerikanskata (koiato e vsushnost lipsa na kultura). Taka, che si priznavam, che ne moga da se integriram v kanadskoto obshtestvo i nikoga niama da uspeia. Vsichkite mi priateli tuk sa ot razlichni evropeiski strani i niamam nito edin mesten priatel ot 10 godini. No tova e moje bi personalno. Az ne obicham nito hockey, nito baseball, nito kafiavite tuhlichki, nito kartonenite baraki, nito bezvkusnata hrana i celia im bezvkusen nachin na jivot. Obache obicham dollara i tova e neshtoto, koeto me durji tuk (v sluchai, che niakoi si zadava tozi vupros). Izpolzvam obache tezi dollari ne za drugo, a za putuvane iz Evropa po 3 messetza godishno. Razbira se, vsiako puteshestvie minava prez Sofia, kudeto sa mi roditelite i priatelite ot mnogo godini.

Az sum izrastnal po kruchmite i bez tiah ne moga. U nas pochti ne se gotveshe, kogato biah maluk. Dori za semeini praznici nashte poruchvaha cheverme v niakoi ot dobrite sofiiski restauranti. V Montreal jiveia v appartament i niamam nito uslovia, nito vreme da si gotvia. Za tova imam nujda ot miasto, kudeto da se chuvstvam dobre, sred svoi hora, obgraden ot vnimanie i vkusni mandji. Edinstvenoto miasto v momenta v Montreal e restaurantut na Tania, koiato si govori s men na bulgarski i to dosta stylen bulgarski. Glezi me i s razni vkusotii, koito mi prigotviat specialno. Cenata, koiato plashtam za tova e nishtojna v sravnenie s tova, koeto bih platil za sushtoto v drug restaurant v Montreal. Kakto moje bi ste vidiali v websita, makar che e na frenski, rakiata e 4.75CAD za 50 grama, a ne za 28. Polovinka vino e 10.50CAD. Purjolite obiknoveno klientut kazva kolko iska da mu gi pechat. Moita molba e da ne vzimate pod vnimanie gornite mnenia na hora, koito ne znaiat kakvo iskat i da probvate sami. Az vi garantiram, che shte ste dovolni. Uslovieto e da imate pozitivno mislene. Ima i drugi hora, koito iskat da si jiveiat po bulgarski ili evropeiski, kudeto i da se namirat. Tania na tiah razchita.

Ediniat gotvach e ot restaurant Hushovete vuv Varna, drugiat e ot restaurant Puldin v Plovdiv. Za hora, koito poznavat Bulgaria, mislia che tezi dve imena sa izvestni. Servitiorut Marian ne e professionalist, no puk e mnogo sladuk i sus strahotno chuvstvo za humor. Kogato chovek tursi dobroto v neshto, moje da go nameri. No triabva da iska.
Gio
Joy

Мнение от Joy »

Gio,като пишеш за негативизъм,сигурно имаш впредвид себе си.Аз съм изключително позитивен човек и за разлика от теб,тук си ми харесва и не бленувам за Европа. За това,пък,съм разглезена на добри заведения в България и на добро (що-годе) обслужване...При всичките недостатъци на обслужването там,не мога да си спомня случай,когато 2 часа да съм си чакала кафето,при условие,че в заведението освен нас има още 2 човека само...Спомням си,че накрая се наложи да отида на бара сама да си го взема...
Имам няколко човека свидетели как аз говорех с Таня на български,а тя ми отговаряше на английски.Не си измислям подобни неща.
Приятелите,които ни заведоха (с цел да ми покажат бълг.заведение),милион пъти съжалиха.Те пък са достатъчно разглезени на Монреалски такива.След подобно обслужване и подобна сметка дори и те бяха шокирани.
Мога само да ти кажа,че и в най-долнопробното китайско заведение,и цените,и храната,и обслужването е стократно по-добро.
Да,останах с впечатление,че клиентите на Таня са изключително стари емигранти,които ходят да си четат вестника на чашка кафе и да обменят някоя клюка. Предполагам,че отдавна тези хора са забравили какво е българско заведение...За един току-що пристигнал,отвратителното отношение и безобразния сервиз е ОЧЕВАДЕН!
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Madammmm...ne znam men li me goni paranoiata ili Gio e porednia chovechets tragnal da si pravi evtina reklama...3 postinga obshto, dva ot koito reklama na zavedenieto na vaprosnata Tania...

Ne znam za Vas, no men lichno podoben podhod ne mi e priaten - koito iska reklama - da si plashta kakto si mu e reda, ako ne drugo pone da dade malko pari na Plamen, che da mojem vsichki da se radvame na po-dobar chat primerno (kato stana vapros...Plamene, nimash li niakoia bankova smetka za volni pojertvovania? Mislia si che dosta hora biha pratili niakoi drug dolar da podpomognat dobroto ti delo...moje da ne sa mnogo, ama nali kapka po kapka...)

Vij ako 'saforumets sas staj' preporacha niakoie zavedenie - druga rabota...ama kato mi se poiavi niakoi taka iznevidelitsa s idei koia kniga da si kupia i v koi restorant da ida...

Haide sas zdrave!
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

JOY написа:Имам няколко човека свидетели как аз говорех с Таня на български,а тя ми отговаряше на английски.Не си измислям подобни неща.
I az bih podkrepil Joy. Napalno e prava. A i tova idiotsko ime za BG restorant..." le petit Caveau"...леле BG imeto. Tozi restorant e vsichko drugo no ne i BG-i. Po skoro podobie...ili che sadarjatelkata niakoga e imala neshto BG-sko (sled kato ia e sram da govori BG-i znachi mai veche niama nishto BG-sko v neia).
A hranata...mani, mani...ako izkluchim shkembeto drugoto e otvrat. Az si pravia po-gotini kebapcheta.
Vaobshte nevijdam kakvo ima da mu obsajdame na tova "malko kakvo..."Za mene toia restorant e dosta pod nivoto na okolnite kapancheta za barzo hranene. Vapreki che sam hodil 2-3 pati ne bih povtoril. Moje da mu vikat BG restorant no za mene ne e.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

IvHaydu написа: Ще споделиш ли как стоят нещата за шкембето и луканките?
za surdene ne sum se razsurdil, spored men niama i za kakvo
vseki si ima mnenie
prosto 3 dni niamah vreme da sedna na PCto

shkembe surovo prodavat v dosta magazini - sus sigurnost v niakoi arabski ili kitaiski v mtl go ima.
slaga se v tendjera(nai-dobre e sus voda) i se gotvi...
kato v obiknovenna tendjera otnema pone 3 chasa i mirishe malko (no ne kato v bg zashtoto e po-chisto). oshte po-dobre e v tendjera pod naliagane stava za chas i 15 min.
lukankite - namirash si mashinka za melene na meso (moje da ti pratiat i ot bg ako tuk sa ti skupi), sled tova niakoi po evtin magazin za meso, te ti go meliat tam. slaga se 50% svinsko i 50% teleshko + podpravki pulni se v cherva kato predvaritelno e dobre omeseno i ostaveno da prestoi pone 30 min. sled tova se sushi v hladilnika 2 sedmici( raztochva se 3 4 puti) i :beer:
konsumira se nariazana
cenata izliza kum $5 $6 na kg.
a v mtl prodavat i gotova v burzata zakuska na bobi koiato e sreshtu bg restoranta. $15 za kg

:beer:
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

agentka007 написа: Както казва крилатата фраза от един още по-крилат :wink: БГ филм: СТИГА С ТИЯ СЕЛЯНИИ БЕ, ТАТЕ!

Чревоугодник :evil: Как ви дават визи на такива :shock: Който пълни чушки и луканки, няма място тука! Допуска се само чеверме, защото може да мине за барбекю 8)
ti oshte li gi sunuvash tia pulneni chushki :)
dobre che me podseti za filma shte go izgledam pak tezi dni
Аватар
Gio70
Обратна връзка:

Обичай ме днес

Мнение от Gio70 »

Джой,

Съжалявам, че въобще написах нещо. Но реших, че като е придружено с кратко представяне на бекграунда, ще може този, който чете да усети по-добре позицията ми в контекста. Ще трябва явно да си говорим направо. Това, което исках да кажа е, че също съм видял и съм свикнал на добри заведения и съм посетил хиляди такива в Европа и почти всички в България. А да не говориме за Монтреал, където съм бил навсякъде в централната зона. Мога да направя сравнение, но не го правя. Аз не отивам при Таня, за да се чувствам като при Максим или Фуке на Шан-з-Елизе. Аз отивам там да видя някой българин и да си поговоря на роден език. Даже и не търся сервиз или някакви екстри. Аз търся лично отношение и намирам това, което ми е нужно. И съм го намирал и в предишните български заведения, които за съжаление затвориха. Това трябваше да ти кажат твоите приятели преди да те заведат там. Или може би трябваше да те заведат на Конската опашка, което щеше да ти е по-интересно като новодошла. Там ти гарантирам, че ще получиш най-качествената храна в Монтреал и най-добрия сервиз, но безлично. Мога да ти изброя десетки грешки, които намирам по скъпите заведения по Сен-Лоран и не еднократно. Но продължавам да ходя, защото те сменят сервитьорите еземесечно и все можеш да попаднеш и на добър. Там ще видиш какво значи да искат да ти вземат парите и то без финес, директно, нагло. Но лошия сервиз е типичен за северна Америка, а не изключение и с годините просто реших да не се възмущавам, а да си тръгна в подходящ момент. Съжалявам, че трябва да спорим за неуспорими неща. Даже и аз бях набеден в негативизъм, като няма по-толерантен човек от мене. Къде видя нещо негативно в мене? Кажи, за да си взема бележка. Аз не съм дори собственик на ресторанта. Аз исках просто да поканя хората, които влизат тук да дойдат, да има обмен, да се виждаме. Даже и не очаквах, че ще има отговор на постинга ми.

Но сега ме заинтригува, защото след като не ходиш при Таня, значи има друго алтернативно място, където човек може да се почуства сигурен и освободен. Имам предвид да се посещава постоянно от българи, да можеш да ядеш или да пиеш едно кафе или едно питие, ако не си гладен и пак да те гледат с уважение. Да не те гонят като свърши работното време, ако ти се стои още и т.н. Кое или кои са тези места? Аз не вярвам българите да си стоят вкъщи, особено пък ти Джой, която идваш направо от живота. Ако искаш направи една реклама тук, за да знаем.

Джой, не зная с точност защо затвориха предишните български заведения, но при всички случаи една от главните причини е ниската посещаемост. Хората не са склонни да правят компромиси, да помагат да не се затриват малкото места, където да се виждаме. Има го и страхът някой сънародник случайно да не забогатее. А според мене липсата на претенции в такива места е положителен елемент. Хора като Таня винаги биха те изслушали, ако имаш някаква забележка или съвет да дадеш. Това няма да й помогне да оправи нещата, ако го пишеш само тук. Иначе има и много като тази от Опасен Чар, която нашия приятел цитира тук по-горе - снобски настроени. "Там ходят хора от нисък сой и ние не ходим..." Знам такива цели компании от сноби и е много жалко. Невъзможността да контактуваш с всякакви хора е признак за нисък интелект, а не за висока стойност. Не знам каква е твойта работа, но си представи някой така да седне тука да те плюе. Приятно ли ще ти бъде, дори да има от части право. Нали всеки се бори за нещо тук. Аз имам много малко клиенти българи, но за щастие всички са доволни. Това е. Дано размислиш малко над това, което казвам. Не се хващай за случая или за думата - гледай глобално на нещата.
Gio
Аватар
Gio70
Обратна връзка:

реклама

Мнение от Gio70 »

Е, не! Евтина реклама щеше да бъде, ако бях рекламирал мойта фирма. Но аз нямам никакви материални девиденти от ресторанта на Таня. А и не съм го казал в смисъл на реклама, а място за среща. Аз не знам защо винаги ми се тълкуват изказванията не както бих искал. Вече започвам да се питам дали добре се изразявам на български. Или ще бъда обвинен, че съм го забравил!? Ако някой отиде там при нея от този сайт и й предложи да й направи реклама, аз съм сигурен, че тя ще приеме.

Иначе имам два постинга, защото ми дадоха адреса на този сайт преди 3 дена. Виж ми датата на регистрацията. И не мога да говоря тук за по-сериозни неща, защото обичам да гледам в очите събеседниците си. Това е и идеята на първия ми постинг. И за това и снимката ми е истинска.
Gio
Последно промяна от Gio70 на Пон Май 31, 2004 12:48 pm, променено общо 1 път.
Joy

Мнение от Joy »

Прав си,Gio,много си прав!
За съжаление,няма алтернатива на българско заведение...Съвсем не съм разглезена на Монреалски кафета и ресторанти,дори мога да кажа че съм много неориентирана в това отношение,но до голяма степен заслуга за това има точно този мой първи опит...
Нямам ни най малко мислене от рода "някой сънародник да не забогатее",дори напротив.Просто ми се иска удоволствието да е взаимно.
На теб ти харесва-имаш нужда да се храниш навън-прекрасно! Както се казва-за всеки влак и пътник.Моите очаквания малко се разминаха с действителността...Какво пък-аз не тръгнах насам в очакване за постоянен купон-задоволявам се и с кафета и заведения от по-нисък ранг,съответно с доста по-ниски цени,когато си търся място просто да похапна навън...
Сигурна съм,че в Монреал българите,които ще предпочетат по-скъпото,но в българска компания не са малко.
MechoPuh

Re: реклама

Мнение от MechoPuh »

Gio70 написа:Иначе имам два постинга, защото ми дадоха адреса на този сайт преди 3 дена. Виж ми датата на регистрацията. И не мога да говоря тук за по-сериозни неща, защото обичам да гледам в очите събеседниците си. Това е и идеята на първия ми постинг. И за това и снимката ми е истинска.
Gio
Ei, Gio, spoko be brato. Nashta Joy si e takava. Kazva kakvoto misli (Daje i da ne misli :shock: ) :wink:
nema da se puashish. pishi si kvoto ti e na sartse i tia shte pravi taka i neshtata shte si varviat. Tuka tolkova skrita i iavna reklama se e pravila i se pravi che ne e za prikazvane...Spored mene ako niakoi e oprial do reklama v toia forum znachi iazak za biznesa mu :P
Nema da se karate, nema da se obijdate. Vseki si kazva mnenieto i tova e. A inache akoiskash moga da ti kaja edno miasto deto se sabirat BG-i na prikazka...u doma. Ima i lukanka i vintse i drugi raboti (samo shkembe nema)...a sega liatoto se sabirame i po dvorove i palanki...pak i edna sbirka na foruma mojem da spretnem...ei takavia mi ti raboti :wink:
Заключено