Въпрос за системен администратор
-
Въпрос за системен администратор
Здравейте, във форума съм нов, както и с желанието си да емигрирам в Канада. Малко, по-малко започнах да навлизам в изискванията за федералната процедура, както и как се попълват документите. Уви нещо ми е избягало от погледа, както и не мога да го разбера...... Става дума за квотите за работа. Тъй като там я няма моята професия, демек системен администратор, то имам ли реален шанс, за да си подам документите, или по-добре да не се занимавам. Благодаря предварително на всички отговорили ми.
P.S. Предполагам, че е добре да отбележа също така, че събирам 67 точки от теста!
P.S. Предполагам, че е добре да отбележа също така, че събирам 67 точки от теста!
- MrGeek
- Путлер Капут
Re: Въпрос за системен администратор
Не съм се интересувал скоро от федералната процедура, но мога да ти кажа каква е ситуацията в момента на пазара за този тип специалисти. Накратко - изключително трудна. След повече от две години криза, в момента за всяка подобна обявена позиция се явяват една камара системни администратори с богат местен опит. Затова предполагам професията не се намира (а и няма никаква логика да се намира) в този списък. Ако все пак успееш да минеш процедурата (което ти го пожелавам), добре е да си подготвен за тази ситуация. Просто за да се пребори човек на място с местните кандидати е необходим железен експириънс в много сериозна компания (за предпочитане международна). 

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
http://www.jobserve.ca
Industry: IT
Keywords: admin
---------------------------------
Намерени: 43 обяви.
Заплата: от 33к до 80к
-----------------------------------
Извод: Очилатко пак се изсра на метенето
Казано в превод, работа има, и то много. Това което го няма е лесното намиране на работа на хубава заплата. Примерно, ако за дадена позиция се дава 40-60к, а ти предложиш да им работиш за 30к, па дори и по малко в началото, докато набереш опит, доста, ама доста малко фирми биха ти отказали.
Имането на сертификати в тази област помага, при това МНОГО.
Ако имаш опит с некой ISP, доста лесно би си намерил работа тука при Rogers, Bell, и сие.
Има варианти дори и да почнеш без заплата, и след неколко месеца да те назначат (ако видят че ставаш разбира се)
Има варианти да се запишеш в спонсорирани от държавата програми за ускорено "обучение" по даден предмет, който в момента се търси, след което почти сигурно да си намериш работа (от съответната програма ти намират на практика, ако показеш способностти разбира се).
Въобще, вариантите са страшно много, и най важното, след 4-5г взимаш тескерето и се местиш в щатите
Industry: IT
Keywords: admin
---------------------------------
Намерени: 43 обяви.
Заплата: от 33к до 80к
-----------------------------------
Извод: Очилатко пак се изсра на метенето

Казано в превод, работа има, и то много. Това което го няма е лесното намиране на работа на хубава заплата. Примерно, ако за дадена позиция се дава 40-60к, а ти предложиш да им работиш за 30к, па дори и по малко в началото, докато набереш опит, доста, ама доста малко фирми биха ти отказали.
Имането на сертификати в тази област помага, при това МНОГО.
Ако имаш опит с некой ISP, доста лесно би си намерил работа тука при Rogers, Bell, и сие.
Има варианти дори и да почнеш без заплата, и след неколко месеца да те назначат (ако видят че ставаш разбира се)
Има варианти да се запишеш в спонсорирани от държавата програми за ускорено "обучение" по даден предмет, който в момента се търси, след което почти сигурно да си намериш работа (от съответната програма ти намират на практика, ако показеш способностти разбира се).
Въобще, вариантите са страшно много, и най важното, след 4-5г взимаш тескерето и се местиш в щатите

- John Smith
Този извод с лявата или с дясната гънка го извади?cocose написа:Извод: Очилатко пак се изсра на метенето
Очаквай към 2/3 от тези обяви да са невалидни още в момента на публикуването, а за тези 43 места, дори да ги има, ще чакат 430 местни, загубили работа от точно същите Rogers, Bell и т.н. Заплатата от 30K може да е OK в "града на социалните помощи", но не и в по-истинската Канада. Няма странно, че от там хората мечтаят да се изнасят. И като основен съвет към VasilBalinov - да не обръща внимание на мненията на полуграмотни хора.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
И специално за местните, те не биха се навили на 30к по простата причина че само помощите за безработица и социалните бих им докарали такъв приход, или пък ако се хванат в некоя пицария и т.н.......
За 30к би се хванал само некой отчаян имигрант, каквито всички имигранти са, особено в началото
За 30к би се хванал само некой отчаян имигрант, каквито всички имигранти са, особено в началото

За незнаещите/новопристигащите - разликата в заплатите в IT в "нашата" Канада сравнено с "тяхната" Канада е пренебрежимо малка.
Пък това за "мечтите"....направо го прескачам.
Пък това за "мечтите"....направо го прескачам.
- optics
- Модератор
На пица деливъри повече ли се докарва ?cocose написа: За 30к би се хванал само некой отчаян имигрант...
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Много малко (да не кажа николко) фирми не биха те наели при такава ситуация защото става много съмнително да ли струваш 40-60к след като си готов да работиш за далеч по-малко.cocose написа: заплата. Примерно, ако за дадена позиция се дава 40-60к, а ти предложиш да им работиш за 30к, па дори и по малко в началото, докато набереш опит, доста, ама доста малко фирми биха ти отказали.
Ето това е супер изхвърляне и ми е интересно да е подкрепено с цифри, иначе си е празнословене, както и всичко останало написано по темата от теб. Днес си говорих с един колега и тя ни каза, че пуснала обява за секретарка за клиниката си. Само за първия ден, за едно място получила 45 резюмета и това в прехвалените по-горе щати....смятай за какво става въпрос в ИТ сектора, където индийците и пакитата са хиляди.....най-вероятно за споменатите 43 места има поне 1600 резюмета........cocose написа:И специално за местните, те не биха се навили на 30к по простата причина че само помощите за безработица и социалните бих им докарали такъв приход, или пък ако се хванат в некоя пицария и т.н.......
И аз така мисля - не бих наел някой на половин заплата, защото първо е съмнително какво може, ако иска толкова по-малко и второ за какво ми е да го обучавам и да ми напусне след няколко месеца като понатрупа опит ?crusader написа:Много малко (да не кажа николко) фирми не биха те наели при такава ситуация защото става много съмнително да ли струваш 40-60к след като си готов да работиш за далеч по-малко.cocose написа: заплата. Примерно, ако за дадена позиция се дава 40-60к, а ти предложиш да им работиш за 30к, па дори и по малко в началото, докато набереш опит, доста, ама доста малко фирми биха ти отказали.
- MrGeek
- Путлер Капут
Добре, че Канада е демократична държава и никой не търси наказателна отговорност от говорещите откровени глупости. Иначе кокоса да са го затворили отдавна. Да оставим настрана и абсолютното невежество по отношение начините за търсене на работа, както и неразбирането на огромната разлика между System Administrator, Database Administrator и Service Desk Administrator.cocose написа:Бла-бла...
Абсолютно правилно. Никой новодошъл не трябва и да помисля да се предлага за ставка, която е на половината от средната за въпросната позиция. Достатъчно адекватна статистика по професии, градове и региони има в monster.ca. Ключовият момент винаги е експириънса и начина да го представиш адекватно както в резюмето, така и най-вече на самото интервю. При тези задължителни изисквания, да хвърлиш бомбата с половин ставка с надеждата да те погледнат с възторг е абсолютна глупост. Всеки нормален интервюиращ ще те зачертае директно, макар и да те изпрати с усмивка. Набирането на персонал от висококвалифицирани специалисти няма нищо общо с пазаруването на дийлове в супермаркета, както иска да ни убеди кокосовия ни приятел.crusader написа:Много малко (да не кажа николко) фирми не биха те наели при такава ситуация защото става много съмнително да ли струваш 40-60к след като си готов да работиш за далеч по-малко.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
- John Smith
Освен това е вид обезценяване на професията. Като започнат много да се хвърлят на по 30K, след време да не се чудят защо никой не дава повече.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
-
Благодаря на всички отговорили ми, както и за дадените примери. Нещото което не разбрах е за тези квоти, след като я няма моята професия там, задалжително ли е, че ще ми откажат виза или си струва да се пробва след като събирам 67 точки?
Лошо че не четеш.....на официалния саит си е обяснено.....VasilBalinov написа:Благодаря на всички отговорили ми, както и за дадените примери. Нещото което не разбрах е за тези квоти, след като я няма моята професия там, задалжително ли е, че ще ми откажат виза или си струва да се пробва след като събирам 67 точки?
То математиката с точките елеко невалиднащо има и друго условие ,те това не си ли го прочел -предполагам поне толкова може да четеш на англе....
Is my application eligible for processing?
For your application to be eligible for processing, you must include the results of your official language proficiency test, and either:
* have a valid offer of arranged employment,
OR
* be a skilled worker who has had one year of continuous full-time or equivalent part-time paid work experience in at least one of the following eligible occupations within the last ten years:
Грубо казано новите правила са-
Вече няма FIFO - от кюпа дет са подали си избират тия дет им трябват -другите чакат ...колко ...ми колкото си искат, демек докат някои от имигреишана реши че стават. От кюпа предимство имат тия дет са с професии от списъка, като пак има квоти - ако за дадена година има подали брои Х по професия Y ,тия детса над Х си слагат за следващата година.
Та така, ситуацията въобще не е розова ама е криза -особено пък 2009 какво беше... тргедия .
Ако се беше сетил по рано -в старите списъци на уж търсените професии - ми беше пълно с ИТ ,електоники,компютри и от сорта професии... ама се усетиха и направиха малко по реален списък ,макар че да речем че наистина трябват хора в медицинския бранш - дори и да ди пуснат като имигранти - 99% от тях са обречени -могат да си заковат дипломата на стената и т.н и да помислят как се носят пици и т.н .Но лично аз го определям като по реалистичен от предните - вече има и наистина професии кито наистина се търсят -заварчик , водопроводчик,изкопчия,кранист,готвач....Все пак от местните -тия дет имат легален статус там- малцина искат да ги работят тия професии и трябва от някъде да доидат хора да го бачкат това.
Поразгледаи е тука - http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ations.asp"
и прочети между редовете .Например за 1 година мераклии дет са мениджърчета има пре много ( друг е въпроса че дори тия дет минат през процедурата дали въобще ще работят това ) ,ама от 1000 броики има само 2 ма кранисти ,6 тима изкопчии ,20 заварчика,20 водопроводчика ,въобще тия професии дет са яка тръстика - няма навалица - колкото и да е заспал някои ,може да се сети че хем ще му плащат не особено много ,хем ще опъва каиша яко като през зимата само на едно малко парченце в Канада е топло ,другото е кучи сибирки студ.....
Успех
-
Мерси bp_de, твоят отговор беше най-изчерпателен! Въпреки, че съм чел това което си copy/paste-нал и знам за шансовете си, то аз лично исках да се уверя, че е така, от хора препатили по тази процедура. Именно заради това отворих темата. Въпреки песимизма, подкрепената ти с разсъждения теза, ми подсказва, че си мислил от Герамния да се местиш в Канада. Както и да, исках да чуя отговор от човек, който е бил в подобна ситуация и се е пробвал по тази процедура скоро и какво е било решението??