един въпрос???

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
dean

един въпрос???

Мнение от dean »

привет
имам въпрос относно влизане в канада с американска виза ( да се влвзе от USA) като турист има ли някaква възможност или е невъзможно (питам понеже някой някаде е казал че е въжможно :D )аз лично не вярвам ама...търсих из интернет ама не намерих нещо подобно.
Благодаря ..
Аватар
John Smith

Re: един въпрос???

Мнение от John Smith »

Това е правилното място, на коeто трябва да четеш - http://www.cbsa.gc.ca/"
В общи линии, влизането може да стане по същия начин, както и при обратния вариант - през оградата без да те видят. :)
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ако си легално пребиваващ с САЩ от поне 1 г. или със зелена карта, няма проблем да подадеш молба за временна (посетителска) виза в най-близкото бюро от тези:
- Buffalo;
- Detroit;
- Los Angeles;
- New York;
- Seattle;
- Washington, D.C
От 1-ви април 2005 г. всеки има право да подаде молба било от страната си по националност, било по постоянно пребиваване или пък от страната с легален престой от минимум 1 г.
Where to send your application:List of countries and corresponding Canadian visa offices
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
dean

Мнение от dean »

ами не е със зелена карта с туристическа виза е те зелените карти май безвизово влизат..
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Необходимостта от виза за влизане в Канада се определя по националността на кандидата, а не по статута му в дадената държава.
Статутът само дава право да се подаде молба за виза в определено бюро за визи в еди-коя си част на света.
Българските граждани трябва да имат визи, независимо дали притежават зелена, пембяна или каквато и да е друга карта, даваща им статут на постоянно пребиваващи в САЩ.
Чак като взеат американски паспорти, тогава няма да са им нужни визи.
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

За притежателите на Green Card не се изисква виза, явно.
http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp#exemptions"

Many people do not require a visa to visit Canada. These include:
...
persons lawfully admitted to the United States for permanent residence
who are in possession of their alien registration card (Green card) or can
provide other evidence of permanent residence;
...
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Да, така се оказва.
Трябва да се чете до края, и изключенията също. :)
Благодаря за поправката, Джон!
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Няма нищо невъзможно :), зависи как ще го погледне виза офицера. За колко време е американската виза ? Ако е за кратко извадете канадска виза от държавата в която живеете, ако е за по-дълго време може да пробвате от щатите.
Моя позната, българка, живее в Лондон и пътува служебно до щатите два-три пъти годишно. Поканих я да мине да види Ниагара, тя отиде до посолството в Лондон и и дадоха туристическа виза без проблем ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

E, той човека на dean няма проблем да кандидатства за туристическа виза за Канада в посолството, което отговаря за България. Но от САЩ, с туристическа виза, т.е. без легално пребиваване в САЩ >1 година, не изглежда да има начин да получи такава. Затова по-горе се пошегувах, че начинът остава само през оградата.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Въобще как може да се допуска че с виза за една държава се влиза в друга (от гражданин на трета) ?

И да ти имам информативния събджект...
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

dean написа:привет
имам въпрос относно влизане в канада с американска виза ( да се влвзе от USA) като турист има ли някaква възможност или е невъзможно (питам понеже някой някаде е казал че е въжможно :D )аз лично не вярвам ама...търсих из интернет ама не намерих нещо подобно.
Благодаря ..
Ако успеееш, директно в първото полицейско управление, и декларирай че си рефуджи :) След което гражданството ти е в кърпа вързано :clap:
Omega3

Мнение от Omega3 »

cocose написа:
dean написа:привет
Благодаря ..
Ако успеееш, директно в първото полицейско управление, и декларирай че си рефуджи :) След което гражданството ти е в кърпа вързано :clap:
Все по често вече отказват. Ако обаче се декларираш педал или циганин, шансовете са големи. Но и при тези случаи дочух, че властите са се отракали и назначават комисия от познавачи на горните две групи които определят дали си автентичен педал или циганин, или само менте. :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор