Geek, лошо е как не усещаш 4е индирекно персонално обиждаш много хора. Или пък това ти е целта ?MrGeek написа:...На кой идиот ще му трябва българска книжка в Канада ...

Geek, лошо е как не усещаш 4е индирекно персонално обиждаш много хора. Или пък това ти е целта ?MrGeek написа:...На кой идиот ще му трябва българска книжка в Канада ...
Хубаво, къде видя обида в простичкият факт, че българска шофьорска книжка е последното нещо, което е необходимо на постоянно пребиваващ в Канада? Кои са тези много хора, обидени персонално? Може би има някакъв дълбок смисъл в подновяването на този документ, когато субекта се намира и живее на другия край на света? Ако само аз съм този, който не може да открие никакъв смисъл във въпросното действие, моля да бъда извинен.english написа:Geek, лошо е как не усещаш 4е индирекно персонално обиждаш много хора. Или пък това ти е целта ?
Верно е, все сложни за техническо изпълнение в 21-ви век изисквания, при това с осигурена възможност за покриване на всички възможни разходи.english написа:Възможно е да приемат документи и в други градове, но им трябва лаптоп, камерата с кабела за снимките и евентуално интернет и ВПН ако програмата иска директна сигурна връзка.
MrGeek написа:Никой така и не коментира, че всичко е въпрос само и единствено на една адекватна организация и най-вече на истински професионализъм, т.е. по-скоро на тяхната липса в дейността на консулските служби към МВнР. Иначе можем да си говорим за ливанци и обидени до утре сутринта без особен ефект.
Хубаво, ама защо това нещо трябва да става в Канада на другия край на света? Тази книжка ти трябва единствено в България. Когато се прибереш, отиваш и си я подновяваш.english написа:Ама eто един пример : Българина Хикс има книжка със вси4ки категории в БГ, ама си живее в канада без да изклю4ва възможноста един ден рано или късно да се върне в БГ или Европа.
Ето в такъв (и не единствен) слу4ай този 4овек ще държи да си поднови БГ книжката
Мр. Гийк не обича да чете, а само да пише...MrGeek написа:Другарю, ти премери ли си температурата тази сутрин? Какви шофьорски книжки те гонят, като в темата се говори само и единствено за паспорти. На кой идиот ще му трябва българска книжка в Канада или пък от съответната канадска провинция в България? Ходи се скрий някъде, че вече съвсем стана за смях на кокошките.
iveta333 написа: Мерси Линко, утре ще си пробвам късмета, че на мъжа ми му изтича бг шофьорската книжка. А по този повод, ако изтече срока на бг шофьорската книжка, губят ли се правата и трябва ли отново да се явяваш на изпит?
И т.н.haimana написа: Вероятно услугите предлагани от консулството не се заключават само в преиздаване на шофьорски книжки, та вероятно затова и идва-да предостави каквито услуги може на място.
Честно казано, откакто ти чета постовете съм останал с убеждението, че Българските документи са последното нещо което те вълнува, но с това си мнение ме учудваш много (за пореден път).MrGeek написа:Друагрю жовани, някой като теб може да иска да си поднови и партийната книжка бе, ама мен това не ме вълнува. Престани вече да се правиш на клоун ами кажи нещо по единствения важен въпрос - липсата на адекватна организация и професионализъм при подновяването на български паспорти на живеещите в Канада български граждани. Както вече разбра, в България действат мобилни групи на МВР, които обслужват групи от над 80-90 желаещи. Какво пречи подобно нещо да се организира от консулските служби, при положение, че става въпрос за групи от няколко хиляди желаещи, готови да си платят прилично, покривайки всички възможни разходи на въпросната служба?
Външното ни министерство трябва да има "идея", а не консулът, той е само изпълнител. И ако мислиш, че много им пука за неудобствата на няколко хиляди канадски емигранти, се лъжеш.english написа:Вместо да си говорим тук, тези, закоито не е удобно сегашното положение най-добре да пишат направо на Външното ни министерство. Единствено така би могло да има промяна мисля аз.
Консула може да нема идея 4е портативен сетъп на станцията за документи е възможендруг е въпросът за какво взимат пари сътрудниците му
Знам, че няма да го прочетеш, щото чукча не читатель, но отново да ти цитирам какво ти бях написал преди време:jovani написа:Честно казано, откакто ти чета постовете съм останал с убеждението, че Българските документи са последното нещо което те вълнува, но с това си мнение ме учудваш много (за пореден път).
Сега ако имаш нещо наистина по темата, заповядай, иначе ако само аз съм този, който ти пречи можеш да се възползваш от горния съвет.MrGeek написа:Относно българското ми гражданство, държа да подчертая на вниманието ти, че никой не може да ми го отнеме, дори и любимата ти партийна върхушка, затова можеш ритуално да си продупчиш ванити плейта в знак на протест.
За паспорт говоря когато става дума за Букурещ. А в първия си пост говорих за Канада, за книжката и паспорта. Просто отговарях на два различни твои отговора. Единия беше към MrGeek, а другия към Pepon. Останах впечатление че първия случай говорим за Канада, а втория за България и затова така отговорих. Не чета всичко по темата, само последните няколко отговора над моя и отговарям на тях. Ако имало нещо друго по между съм го изпуснала. Писаниците по форума въобще не ги приемам лично.jovani написа:IRA написа: jovani, става по пощата. Всички оригинали на документите се пращат по куриер до Букурещ и от там ти връщат всичко по куриер. Аз съм ползвала Спиди.Само не разбрах за шофьорската ли книжка става с куриер до Букурещ или за паспорта?IRA написа: За канадските книжки не ти идват на крака, просто няма нужда, става по пощата. За паспорта също.
Посолството не би трябвало да имат правото да приемат "донейшъни" .
Или си пишете ей така, колкото да мине време?
Доколкото разбрахме от Марто шофьорски книжки не се издават от "Канадското Външно Министерство", и не могат да се получат на адрес извън Канада.
Сори Ира, нищо лично.
на мен MrGeek, на мен ... благодаря за точната дефиниция. Надявам се, че не съм длъжен да обяснявам за какво ми е.MrGeek написа:... На кой идиот ще му трябва българска книжка ...
Само да напомня, че има срок, след който подновяването на шофьорска книжка става след проверочен изпит. Аз поне не планирам следващите няколко години да ходя до БГ.IRA написа:... Моята тамън изтече, но ще я подновя като си ходя до България, хем там е по евтино...