Какво мислите по въпроса за петицията?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
mwanza
Обратна връзка:

Re: Какво мислите по въпроса за петицията?

Мнение от mwanza »

Ай стига с тоя социал вече. Проверете и ще видите ,че Кебек е на 4 то място по процент от хората дето взимат такива пари. Следван неотлъчно от Онтарио. Разлиликата в процентите е много малка и като финален резултат в Онтарио повече хора (като бройка) живеят на помощи. Освен това като ревете не забравяйте, че данъците тук (в Кебек) не са от най-ниските.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Mитовете надживяват всякакви статистики и каквито и да е доказателства.
Просто всички те - доказателствата, се обявяват за фалшиви или манипулирани и митът продължава да си живее.
Щото митовете ни дават преимуществото да живеем в един измислен свят, когато реалният нещо не ни е по вкуса.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Godis

Мнение от Godis »

Руменe, да пействаш всичко, или поне да четеш всичкo - Онтарио получава от федералните общо 18.750G за 2010-2011, Квебек получава 19.266G , сам сметни колко милиарда е разликата. 8G sa част от 19-те, но като сравняваш, сравнявай както трябва.

PS. това е от официалният сайт на федералните. Има структурни разбивки които са още по-интересни, но не съм супер-компетентен да ги коментирам. По принцип ми е се тая, щото аз пък сигурно храня някой социаладжия в Онтарио или Албърта, ама ме е яд като все ще се появи някой с поредната изцепка, справка унгарския салам.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Godis написа:Руменe, да пействаш всичко, или поне да четеш всичкo - Онтарио получава от федералните общо 18.750G за 2010-2011, Квебек получава 19.266G , сам сметни колко милиарда е разликата. 8G sa част от 19-те, но като сравняваш, сравнявай както трябва.

PS. това е от официалният сайт на федералните. Има структурни разбивки които са още по-интересни, но не съм супер-компетентен да ги коментирам. По принцип ми е се тая, щото аз пък сигурно храня някой социаладжия в Онтарио или Албърта, ама ме е яд като все ще се появи някой с поредната изцепка, справка унгарския салам.
Е, аз не съм адвокат на Онтарио, а на BC. :)
BC често я "порязват" и не знам защо, след като ние не сме "богати" ("богати" са Албърта), само цените са ни като за "богати": средна цена на къща във Ванкувър 3-пъти по-висока отколкото в Монреал, плащаме health isurance premiums, "социалът" е колкото да не умреш от глад, имаме една от най-ниските минимални заплати, и т.н.
Например Онтарио имат много по-хубави пътища от тия в BC, и по-висок GDP/човек от BC, защо тогава те ще получат equalization payments за 2010-2011, а ние не ...
А иначе федералните могат да разпределят парите както си искат, просто логиката им не ми е ясна понякога.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами в ВС-то гласоподавателите са по малко отколкото в Онтарио.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Godis

Мнение от Godis »

Румене, забрави...логиката е странна...
Както и да е.
Таман онзи ден коментирахме тук защо ли във Ванкувър са толкова високи цените на жилищата. Не може да е само заради температурите (даже не казвам "климат"). Някой в съседната тема беше пуснал графика за недвижимоти имоти, е, не може цените във Ван да > 2 пъти по-високи от тези на града на второ място....за мен това си е някакъв балон.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

IRA написа:Ами в ВС-то гласоподавателите са по малко отколкото в Онтарио.
Струва ми се, че уцели в десятката. :)
Godis написа:Румене, забрави...логиката е странна...
Както и да е.
Таман онзи ден коментирахме тук защо ли във Ванкувър са толкова високи цените на жилищата. Не може да е само заради температурите (даже не казвам "климат"). Някой в съседната тема беше пуснал графика за недвижимоти имоти, е, не може цените във Ван да > 2 пъти по-високи от тези на града на второ място....за мен това си е някакъв балон.
Аз пуснах графиката за 6-те големи канадски града и вече съм отговорял на тоя въпрос в друга тема, но може би най-простият отговор е, че търсенето определя предлагането. Като има достатъчно хора, готови да плащат тия пари - ще ги има и тия цени. Между другото, в предградията на Ванкувър (те се водят отделни градове, разбира се) има и съвсем нормални цени - например в "индийския" Съри има големи, нови и красиви къщи за около половин милион, единствения проблем е, че ще имаш индийци за съседи.
Та по въпроса за търсенето и предлагането - навремето BC Hydro вдигна цените на тока с оправданието, че след като изнасяли ток за Калифорния на 3-пъти по-висока цена не можело ние да продължаваме да го получаваме на същата ниска цена, демек пазарна икономика. :D
Климатът, красивата природа, пък и самият град наистина са определящи, но има и доста други по-дребни фактори - например един емигрант от Азия с повече пари със сигурност ще предпочете Ванкувър пред Торонто защото по-лесно ще може да си ходи до Азия. "Зли езици" говорят и за пари от марихуана (тука си я гледат по мазета и дворове). :D

Абе някои неща просто не се обясняват толкова лесно - например в "съседния" Сиатъл (където живях 6 години и където са Microsoft, Boeing, Amazon, wireless-подразделението на AT&T и т.н.) в момента цените на недвижимото имущество са доста по-нормални от тия във Ванкувър. Ванкувър и Сиатъл са доста подобни градове и защо стана така не е много ясно, само рецесията ли, която беше доста по-сериозна в Щатите е причината ?

А иначе според "легендите" West Coast (Сан Франциско, Сиатъл, Ванкувър) се води богат защото тия дето са имали късмет по време на "златната треска" са се заселвали тука. :D

Както винаги, темата пак изби в съвсем друга посока. :)
Hungarian Salami

Мнение от Hungarian Salami »

Ясно защо West Side е по-скъпо, най-вече заради т.нар. "sunshine tax" времето е хубаво в по-голямата част на годината и това реже заплатите и вдига цените на имотите. Vancouver е градът с най-хубав климат от всички градове тук и затова е такава брадва, дори по-голяма и от Южна Калифорния където мога да ви кажа е раят на земята *drool* San Diego *drool*. Мен като ме смръзне гъза в Таронта как ми се ще да си бия камшика някъде на по-топло, но тук е просто много благоприятен бизнес климата, а и аз нямам идея как е, пък всеки си е цар на негова територия.
Публикувай отговор