За да не стане объркване Ми6о76 и аз сме семейство.Да,явяваме се за втори път и стискаме палци на всички съфорумци

Там нали се оценява според Европейската езикова рамка (А1, А2, В1, В2, С1, С2).Nescafe написа:В тази връзка искам да попитам дали има случай в който само придружаващият да се е явил на TCFq и да вземе максимума от 6 точки?
Емиграционния офицер има право да не вземе под внимание сертификата съгласно процедурата и изобщо не е субективно. Представете си ситуацията - имате сертификат за защитено ниво на език отпреди 1 или 2 години. Откакто сте минали изпита сте се успокоили, че сте защитили нивото си и спирате да учите, слушате, четете или каквото и да е на съответния език. Съответно 1-2 години по-късно вие няма да сте на същото ниво - офицера ви задава въпроси и установява, че не покривате заявеното ниво, въпреки че притежавате валиден сертификат. Съвсем нормално е да не ви го признае и да не го вземе под внимание.Nescafe написа:Също така е крайно субективно дали емиграционният офицер на 100% ще зачете изпита,независимо,че това е официален изпит.
Тук си прав - в предния пост съм описала такъв вариант.Mi6o76 написа:Но относно твърдението,че емиграционните могат и да не зачетат нечий сертификат се позовавам на конкретни случаи.
Прав си, че не винаги можеш да получиш директно сертификат /най-малко защото освен да покриеш езиковото ниво има и други фактори и трябва да събереш съответните точки/, но изпита е една възможност това евентуално да се случи. Относно приоритета - не се разглеждат с приоритет, но когато им изпратиш допълнителен документ кандидатурата се преразглежда.Mi6o76 написа:Цитата,който си постнал тук е добър,но къде в него видя пряко доказателство,че ще получиш директно сертификат?или ,че именно кандидатурите на кандидати положили изпит се разглеждат с приоритет?
Винаги има известна доза субективизъм - все пак и офицера е човек, но по отношение на точките - зависи кое как го приравняват за целта на процедурата. Ще ти дам пример - аз имам ТСФ В1/В1, но точките на говоренето бяха 6 т., което според процедурата отговаря на А2. Втория път като се явих изкарах Б2 на говорене с 11 точки, което се равнява на В1 по техните таблици. Иначе изпита е с пожелателен характер, ако не е официално изискан от Виена. По принцип този изпит е добре да се полага от кандидатите, за да знаят докъде са стигнали с ежзика и с подготовката, защото в повечето случаи хората пишат повече точки за език, за да съберат необходимия минимум, а след това не могат да покрият нивото, поради лоша преценка на възможностите си или поради факта, че в един момент са решили, че са достигнали нужното ниво, пък то не е било така.Mi6o76 написа:Когато ние се явявахме и жена ми беше водеща имаше IELTS от същата година,който просто носеше,в случай че на интервюто и поискат доказателство за английският.Поискано и беше и при представянето му/точките от този изпит бяха 6.5/,знаеш ли колко и постави емиграционният за английски? Ами 4 точки и даде.Не ми се говори сега за това .Просто всичко е субективно.Лично за мен изпита е с пожелателен характер,не е задължителен!
А пък мен ако питате всеки сам решава в какво да налива пари и никой никого не задължава - освен кандидатите, които имат изискване от Виена за тест, другите сами са си решили да се явят.mufc написа:От една година насам си е точно така.Nescafe написа:Мен ,ако ме питаш,просто още една вратичка са намерили да се наливат средства по тази процедура.
Успех, MilenaTriMilenaTri написа:Някои утре сме на изпит. Не забравяйте да ни стискате палци.
Емили , как разбираш колко точки ти дават.След изпитите изпращаш сертификата и офицера ти връща информация за точките ли ?може би има детайли които не знам , затова и питам. А иначе си мисля ,че ако сертификата ти е нов ,т.е. от последните месеци трябва да ти дадат точките записани вЩе ти дам пример - аз имам ТСФ В1/В1, но точките на говоренето бяха 6 т., което според процедурата отговаря на А2. Втория път като се явих изкарах Б2 на говорене с 11 точки, което се равнява на В1 по техните таблици.