Търся мнения от и за Българи живеещи в Нова Скоша
-
Търся мнения от и за Българи живеещи в Нова Скоша
Здравейте всички вие които вече сте в Канада.-Аз съм все още в България,която не обещава нищо добро за бъдещето на дете ми и мен самия. По професия съм рехабилитатор и скоро получих предложение за легална емиграция по провинциална програма за Нова Скоша. Фирамата е адвокатска кантора с легален статут, която ми предложи договор за спа хотел във Сидни, Нова Скоша като масаж терапист. - Не ме притеснява това че ми търсят 5000 долара а това че не мога да ги познавам лично, но и факта , че съм сам в нтова начинание а наистина съм убеден в пътя си за емиграция и то точно за Канада. - Свикнал съм да се оправям сам и сигурно ще се справя, но все пак нещо в мен не е сигурно или по точно неизвестно.Основно това за което търся съдействие от ВАС е, бих ли могъл да се справя и сам?- Имате ли познати във НоваСкоша, Сидни и мога ли да получа мнения и подсказки за това дали съм на правият път?
-Сигурно изглеждам смешен във вашите очи, но това е крачка за мен с много неизвестни, а животът ми досега е бил такъв, че ми е поднасял по ясни за мен бъдещи крачки.-Казвам се Ясен и съм на 44 години, разделен съм и имам син на 12години.
-БЛАГОДАРЯ ВИ предварително за подкрепата и евентуалните отговори които ще получа!
-Сигурно изглеждам смешен във вашите очи, но това е крачка за мен с много неизвестни, а животът ми досега е бил такъв, че ми е поднасял по ясни за мен бъдещи крачки.-Казвам се Ясен и съм на 44 години, разделен съм и имам син на 12години.
-БЛАГОДАРЯ ВИ предварително за подкрепата и евентуалните отговори които ще получа!
Re: Търся мнения от и за Българи живеещи в Нова Скоша
Аз също имам един въпрос към теб... Адвокатската кантора каза ли ти ,че професията на масажиста в Канада е регулирана? Да не стане така ,че като имигрираш и да разбереш ,че ще трябва да учиш две години и после да полагаш изпит за сертификат...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
-
еми на мен ми разгледаха документите и казаха че отговарям на брой часове и други такива и директно се ризнава от тяхната масаж терапист асоциация нова скоша
- ти ме хвърляш в нови размисли!
- ти ме хвърляш в нови размисли!
Моите 5 цента, ако и да не съм сам, но реално по отношение на интеграцията бях "сам".
Имигрирах със семейство от общо 3-ма души. Започнах да работя с кацането, после учих за нещо, което не изисквапе реално учене, а просто присъствие в класната стая и/или книниката. Продължавах да работя през целото време или през нощта или сутрин рано или събота и неделя. Защо казвам, че бях "сам", защото жена ми не работеше през това време. Рабира се ми е помагала морално и с гледането на къщата/детето, но не е допринасяла финансово и въпреки това сме се справили. НЕйната задача беше да се подготвя за изпити и да влезе да учи, което тя изпълни много успешно.
Значи в кратко. Аз вярвам, че човек може да учи(особено нещо което вече е правил), да работи и да се справи финансово. Няма да е лесно, но е възможно. Да се гледа дете сам в тази ситуация няма да е по-лесно, но от друга стра а е голямо дете, поне по отношение на ходене до училище и стоене сам вкъщи. Не знам как може да се "изпусне" тиинейджър в тази възраст, ако родителя никога го няма вкъщи, но това е тове решение. Преди години един колега дойде в МОнреал с 12 годишна дъщеря и реши, че не си струва да "изпусне" детето през следващите 4-5 години, докато се бори да приравни. Разбира се трябва да отчетем факта, че тя имаше много по добра алтернатива в Бг като зъболекар.
Не знам дали помагам много, но тук можеш да намериш само информация, рашението винаги е трудно и лично. Успех.
Имигрирах със семейство от общо 3-ма души. Започнах да работя с кацането, после учих за нещо, което не изисквапе реално учене, а просто присъствие в класната стая и/или книниката. Продължавах да работя през целото време или през нощта или сутрин рано или събота и неделя. Защо казвам, че бях "сам", защото жена ми не работеше през това време. Рабира се ми е помагала морално и с гледането на къщата/детето, но не е допринасяла финансово и въпреки това сме се справили. НЕйната задача беше да се подготвя за изпити и да влезе да учи, което тя изпълни много успешно.
Значи в кратко. Аз вярвам, че човек може да учи(особено нещо което вече е правил), да работи и да се справи финансово. Няма да е лесно, но е възможно. Да се гледа дете сам в тази ситуация няма да е по-лесно, но от друга стра а е голямо дете, поне по отношение на ходене до училище и стоене сам вкъщи. Не знам как може да се "изпусне" тиинейджър в тази възраст, ако родителя никога го няма вкъщи, но това е тове решение. Преди години един колега дойде в МОнреал с 12 годишна дъщеря и реши, че не си струва да "изпусне" детето през следващите 4-5 години, докато се бори да приравни. Разбира се трябва да отчетем факта, че тя имаше много по добра алтернатива в Бг като зъболекар.
Не знам дали помагам много, но тук можеш да намериш само информация, рашението винаги е трудно и лично. Успех.
Никога не е късно човек да започне нов живот!JasenRizov написа:По професия съм рехабилитатор и скоро получих предложение за легална емиграция по провинциална програма за Нова Скоша. Фирамата е адвокатска кантора с легален статут, която ми предложи договор за спа хотел във Сидни, Нова Скоша като масаж терапист.

Адвокатите биха си заслужили парите, ако ти предлагат реален трудов договор, а не покана за интервю от работодател. Ще е добре, ако договорът е поне за 1 година и има гарантирано заплащане. АКо е само процент от извършената работа е зле, защото работата може да е малко и дори ти сам би искал да се махнеш от там, плащайки им неустойка, че прекъсваш договора им. (Все пак са адвокати, нали

Дано нивото ти на английски език е много добро и сам се справяш с детайлното разбиране на потенциалния трудов договор, официалните документи и сайтове.
Документи за легална имиграция може да си попълниш сам с помощ на специализираните статии във уики-то.
Ако имаш диплома за рехабилитатор (полувисшето) или НСА - кинезатерапия имаш големи шансове.
"на мен ми разгледаха документите и казаха че отговарям на брой часове и други такива и директно се признава от тяхната масаж терапист асоциация нова скоша"
Ами ако е така наистина - да ти издадат документ за членство в професионалната им организация.
Само това ти дава реални шансове за бързо намиране на работа.
Всичко друго е алабалистика за оправдаване на хонорара.
Защото както вече си чел - работодателите не се впечатляват от това "признаване/приравняване на дипломата (за имиграционни цели)", а само от реално членство в професионален ордер/организация.
Да не се окаже, че като идеш там ще те накарат да учиш няколко години и да държиш Х изпита за приравняване и получаване на местен лиценз, а до тогава не може да работиш по специалността си.
ЗА специалисти кинезитерапия от НСА съм чувала, че ги приемат на работа с по-ниска часова ставка в различни спортни центрове в САЩ, докато вземат местна диплома. За Канада нямам инфо.
Успех!
((ако искаш направи копи-пейст на отговора на адвокатите да го анализираме, защото от личен опит знам, колко тарикатски се пишат

The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
Iris написа:JasenRizov написа:
Ако имаш диплома за рехабилитатор (полувисшето) или НСА - кинезатерапия имаш големи шансове.
ЗА специалисти кинезитерапия от НСА съм чувала, че ги приемат на работа с по-ниска часова ставка в различни спортни центрове в САЩ, докато вземат местна диплома. За Канада нямам инфо.
Европейските кинезитерапевти са различни от тукашните... Например в НСА учат предмети които тук ги учат физиотерапевтите ама закостенелите мозъци в Канада не ги интересува тая работа... Дори и лекарите имигранти които искат да бачкат като масажисти си минават по реда в местен колеж....
В САЩ ги приемат защото имат много развит спорт и състезателите им са богаташи по-голямата част и местните им специалисти се занимават с тях а дженерал популацията я оставят на който ги докопа... В Канада спортът е гола вода защото на никой не му се дават пари за спонсорство и спортистите са бедни и трудно могат да си позволят дори и кондиционен спец, който да речем излиза 100 кинта на час... Сега в това число не включвам франчайзите - Раптърси, Блу Джейс, Лиифс, Кънейдианс ама те там даже кърпите им няма да те пуснат да събираш от пода...
Ако успееш да изкараш ,че всъщност си физиотерапевт то тогава може да ти се наложи да учиш само една година по специална бридж програма и можеш да се явиш на изпит за сертификата... Тогава вече става малко по-добре положението...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
И аз дам мойте 5 цента
Ако искаш сертифицат, за да имаш право да работиш в NS.
http://www.mtans.com/join/examinations.php"
Само с гледане на документите работата не става.
http://www.mtans.com/massage/studying.php"
Трябва да си член на тази организация:
http://www.mtans.com/about/index.php"

Ако искаш сертифицат, за да имаш право да работиш в NS.
http://www.mtans.com/join/examinations.php"
Само с гледане на документите работата не става.
http://www.mtans.com/massage/studying.php"
Трябва да си член на тази организация:
http://www.mtans.com/about/index.php"
Наръчник за явяване на изпита за правоспособност:
http://www.mtans.com/join/documents/Rev ... ok2010.pdf
Добре, че 22 месеца образование в кампуса имат добра алтернатива:
Massage Therapy Distance Education Diploma Program
Next start date - March 28, 2011
(Online/On-site Blended)
http://www.collegeofmassage.com/halifax/
For details click on the Program tab above or click here to contact our Admissions Director, Sheri Christie, BSc, RMT at (902) 832-3268, ext. 105
sheric@collegeofmassage.com
Canadian College of Massage & Hydrotherapy
1306 Bedford Highway
Halifax, Nova Scotia
B4A 1C8
Успех!!!
http://www.mtans.com/join/documents/Rev ... ok2010.pdf
Добре, че 22 месеца образование в кампуса имат добра алтернатива:
Massage Therapy Distance Education Diploma Program
Next start date - March 28, 2011
(Online/On-site Blended)
http://www.collegeofmassage.com/halifax/
For details click on the Program tab above or click here to contact our Admissions Director, Sheri Christie, BSc, RMT at (902) 832-3268, ext. 105
sheric@collegeofmassage.com
Canadian College of Massage & Hydrotherapy
1306 Bedford Highway
Halifax, Nova Scotia
B4A 1C8
Успех!!!

The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
-
Здравейте отново и всички вие , които взехте присърце моята дилема. -Всъщност аз не смятам да имам проблем със членството си във канадската масаж терапист асоцицация, но знае ли човек. Член съм на две американски международни асоциации и се надявам това да помогне за приравняване на диплома ми за рехабилитация. -Дилемата за мен остава, като това че ще съм сам.-Английският ми не е от най-лошите, но все пак в момента говоря предимно български
. - Притеснява ме и факта, че започвам със старт на договор за две години и 15 долара на час което не ми е ясно ще ми стига ли и как ще се грижа и за възрастна майка в България и един буен юноша. - Благодаря на всички ви и се надявам все пак да се намери подкрепа в морално отношение поне от някой българин в нова скоша . Просто една морална подкрепа.
- Съвети ми трябвата разбира се и моля ви продължавайте да ми пишете - много съм ви благодарен за това - трябва да изчиствам съществуващи казуси там коиту все още не разбирам.

- Съвети ми трябвата разбира се и моля ви продължавайте да ми пишете - много съм ви благодарен за това - трябва да изчиствам съществуващи казуси там коиту все още не разбирам.
Не знам доколко е същото, но ако аз членувам в ADA (American Dental Association), което е платено членство, това по никакъв начин не ми дава право да практикувам нито в Щатите, нито в Канада. Двете неща нямат нищо общо.JasenRizov написа:Здравейте отново и всички вие , които взехте присърце моята дилема. -Всъщност аз не смятам да имам проблем със членството си във канадската масаж терапист асоцицация, но знае ли човек. Член съм на две американски международни асоциации и се надявам това да помогне за приравняване на диплома ми за рехабилитация.
- optics
- Модератор
Имаш предвид - разликата между организации дето си член А) срещу пари и Б) срещу изпити (дипломи)? Да. Едното не помага на другото. Всеки си иска неговото.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
JasenRizov
Това, че сте член ан някакви други организации не означава нищо.
Трябва ви много добър английски, за да се явите на Нова Скошиа изпита за регистриран масажен терапевт. И за да ви допуснат на този изпит се искат определени учебни предмети и часове практика.
А това направо ме накара да се чудя дали да се засмея или да плача:
"Притеснява ме и факта, че започвам със старт на договор за две години и 15 долара на час което не ми е ясно ще ми стига ли и как ще се грижа и за възрастна майка в България и един буен юноша."
Те затова са регистрирана професия за да не работят за $15 на час. Това е нарушение на регистрацията.
Цената на 1 час масаж към днешна дата е $ 80. И ако не си собственик на салон, а работиш за някого взимаш около 60%.
Когато си регистриран имаш специален номер, под който работиш и вземаш пари от застраховките на хорат, които имат такива.
Приятелски съвет: прочетете внимателно информацията на сайта, който вече ви дадаха. И контактувайте с тях ако наистина желаете да работите масажист, а не роб на някой.
Ето къде може да прочетете за заплащането.
http://www.rmtao.com/massage_therapy/yo ... ge_dollars"
Това, че сте член ан някакви други организации не означава нищо.
Трябва ви много добър английски, за да се явите на Нова Скошиа изпита за регистриран масажен терапевт. И за да ви допуснат на този изпит се искат определени учебни предмети и часове практика.
А това направо ме накара да се чудя дали да се засмея или да плача:
"Притеснява ме и факта, че започвам със старт на договор за две години и 15 долара на час което не ми е ясно ще ми стига ли и как ще се грижа и за възрастна майка в България и един буен юноша."
Те затова са регистрирана професия за да не работят за $15 на час. Това е нарушение на регистрацията.
Цената на 1 час масаж към днешна дата е $ 80. И ако не си собственик на салон, а работиш за някого взимаш около 60%.
Когато си регистриран имаш специален номер, под който работиш и вземаш пари от застраховките на хорат, които имат такива.
Приятелски съвет: прочетете внимателно информацията на сайта, който вече ви дадаха. И контактувайте с тях ако наистина желаете да работите масажист, а не роб на някой.
Ето къде може да прочетете за заплащането.
http://www.rmtao.com/massage_therapy/yo ... ge_dollars"
Последно промяна от leaf на Нед Ное 07, 2010 12:58 am, променено общо 1 път.
- hadministratora
- Хабсурден
Да добавя и аз: не всеки има право да те представлява по време на имиграционната процедура.
Между другото в първия си пост пишеш, че са ти предложили - те ли те намериха или ти тях? Това също може да е признак, по който да познаеш мошеници.....
Успех!
Цитата е от тази страница и моят съвет е да прочетеш внимателно и да резбереш всичко написано на нея ПРЕДИ да се впуснеш в приключението с адвокатската кантора.The only representatives who may charge a fee to represent or advise you on immigration and refugee matters with the Government of Canada are:
* lawyers who are members in good standing of a Canadian provincial or territorial law society
* Immigration consultants who are members in good standing of the Canadian Society of Immigration Consultants, and
* notaries who are members in good standing of the Chambre des notaires du Québec
The Government of Canada will not deal with non-authorized representatives who charge a fee for their service.
Между другото в първия си пост пишеш, че са ти предложили - те ли те намериха или ти тях? Това също може да е признак, по който да познаеш мошеници.....
Успех!
-
Благодаря ВИ отново на всички! - То се видя , че съм гола вода в разбирането на процедурите, но вече съм и платил и връщане на зад няма. - Оптимист съм , че нещата ще станат! - Дано все пак не е прекалено дълго - обещаха ми максимум 6 месеца със интервюто в Букурещ. това дали е възможно? - Има ли някой от вас който е преминавал тази процедура на провинциална програма за професии?
- И моля ви не ми се смейте , ясно е че съм новак и безхаберен в тази специфика. - Помагайте - все пак сме Българи!
- И моля ви не ми се смейте , ясно е че съм новак и безхаберен в тази специфика. - Помагайте - все пак сме Българи!
Да помагаме, ама мисля че вече е малко късно, щом си платил. Ако са редовна кантора, това което са ти обещали ще стане с разумни отклонения в сроковете и всичко ще е наред. Ако са мошеници, ще получиш скъп урок на цената на $5000...JasenRizov написа:Благодаря ВИ отново на всички! - То се видя , че съм гола вода в разбирането на процедурите, но вече съм и платил и връщане на зад няма. - Оптимист съм , че нещата ще станат! - Дано все пак не е прекалено дълго - обещаха ми максимум 6 месеца със интервюто в Букурещ. това дали е възможно? - Има ли някой от вас който е преминавал тази процедура на провинциална програма за професии?