Проблем в детската градина

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
fa31
Обратна връзка:

Re: Проблем в детската градина

Мнение от fa31 »

Благодаря ти compaq за изчерпателната информация,ще се възползвам от нея при нужда :y: .Засега нещата се нормализираха, дано продължи така занапред. Мен се опитаха да ме убеждават,че такова решение се вземало в интерес на детето,защото То не се чувствало добре, не се чувствало защитено и сигурно там...бла ,бла....А тука знаете по-добре от мен как стоят нещата. Но никъде в документите,които сме подписали не си спомням да има такава точка. Това решение го вземала директорката по нейна преценка, но нашия случай все още не е отнесен до нея,мисля че госпожите само се пробваха :) НО аз съм решила да бъда настоятелна,защото не смятам,че детето ми се чувства зле там, но в същото време не искам и да ги настройвам срещу нея. Така че засега со кротце , со благо...пък после ще видим.

Благодаря пак на всички :)
DCS-28.08.2005
Interview 15.02.2006
compaq

Мнение от compaq »

fa31 написа: Това решение го вземала директорката по нейна преценка...
Това решение не може да го вземе директорката, а само родителите, защото посочената от учителката причината за изключване на детето е НЕЗАКОННА. Детето нито е заразно болно, нито е агресивно и опасно за околните и т.н. тоест не проявява нищо от причините, поради които може да ви отпише детето.

Моят съвет е да не чакате да се влошат нещата и тогава да се интересувате от законовата страна. Както се казва ей така от любопитсво пишете на е-мейла на Министерство даден в предния ми постинг и ги попитайте какво е законно или незаконно в тази ситуация и каква да е най-адекватната реакция от ваша страна при това положение щом не искате да махате детето от там. Не е задължително да споменавате името на детската градина, а само да попитате при такъв случай как се процедира.
Но споменете, че сте тук от 3 месеца и че детето в началото е било добре, а в последствие е започнало да плаче и как се опитват да изгонят детето ви от детската градина, вместо да проявят повече грижа и приемственост към него. Ще останете изненадани колко добри съвети ще получите, за да знаете при едно такова бъдещо положение какво се прави и не само в такова положение. От министерството могат да ви рамкират най-основните права и задължение, които имате и вие и детската градина. И най-вече ще научите как да реагирате адекватно, така че повече никога занапред да не могат да ви пресират в детската градина с поведението и приказките си.
Аватар
newwave

Мнение от newwave »

compaq, много е полезна дадената информация! И аз благодаря! Живот и здраве, ако успеем да стигнем до Канадата, ще добре да зная към коя институция мога да се обърна в случай на нужда...
Аз мисля, че майката на детенцето не смее още да се обърне със запитване или оплакване към съответната институция, защото се притеснява, че ако има последици за градината - предупреждение, проверка или пък орязване на субсидията, в крайна сметка това ще рефлектира върху нейното дете, а пък за сега нещата са се нормализирали...
Ама ако пак се опитат да ви говорят, вярно в разговор с директорката пожелайте да ви посочат по кой член от договора, който сте подписали, правилника за вътрешния ред на градинката или друг нормативен акт могат да предприемат изключване на детенцето и кажете, че според вас това отношение е израз на дискриминация и ще се отнесете към съответните институции ако не успеете да се разберете в този момент... compaq е прав ...
Пожелавам успех! Дано да нямате повече проблеми! Учете си спокойно езика и дано детенцето се чувства само добре вече в градинката!
compaq

Мнение от compaq »

newwave написа:Аз мисля, че майката на детенцето не смее още да се обърне със запитване или оплакване към съответната институция, защото се притеснява, че ако има последици за градината - предупреждение, проверка или пък орязване на субсидията, в крайна сметка това ще рефлектира върху нейното дете, а пък за сега нещата са се нормализирали...
Точно за това писах, че при линка, където може да се задават въпроси без да се придевява оплакване, може да се попита какво да се направи в тази конкретна ситуация без да се споменава име на детето или на детската градина. Всеки има право на информация и затова хората от министерството са дали отделна страница за оплаквания, където вече трябва да се каже от кого се оплакваш и за какво и отделна страница само за запитвания, където може да представяш конкретна ситуация или каквото и да е и да питаш за всичко което е в компетенцията на Министерството на семейството и възрастните, чийто линк дадох в по-предния постинг. По този начин няма да има последствия като разследване и други подобни за никого, а само получаване на нужната информация по поставените въпроси.

Ако се чака положението за каквото и да е да стане прекалено проблемно и тогава се опита комуникация с Министерството и връзката не стане веднага на момента, когато е необходим на родителите, след това може да е късно. Не можеш да накараш чиновническия служител да ти отговаря толкова бързо, колкото ти се иска. Разбира се всеки както си реши да действа, аз само информирам, за да се знае.
Аватар
newwave

Мнение от newwave »

Да, ясно. Ами, в такъв случай, аз бих направила запитване. Когато човек е информиран знае как да постъпи, така че да е най-добре за детето.
Публикувай отговор