GSM оператори работещи с SIM карти

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: GSM оператори работещи с SIM карти

Мнение от MrGeek »

Pepon написа:Сега няма да е лошо да обясниш на тези в БГ-то дето са се запътили към Канадата, защо човек дето изкарва над 100000 лева на година кара 2 годишна Хонда Сивик а не чисто ново Ауди Q7. Щото които прави 50000 лева тука от ново Ауди А4 по-надолу рядко слиза, та малко трудно ще им е да го смелят това :)
Защото, пепончо, на този континент пъченето с лъскав автомобил е най-ясния отличителен белег, че си тъмен балкански субект или някой от близките на тези комплексарски групи. Нормалните бели хора не обвързват богатството и социалния си статус с марката на автомобила, който карат. Това важи за умни хора от всякакъв калибър, дори и за тези, чието лично богатство е по-голямо от брутния вътрешен продукт на балканската държава, бъкаща от индивиди, чиято основна цел в живота е да се пъчат на гол корем с Ауди Q7. :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

Какво е съотношението на цената за входящи и изходящи? Различна ли е за всеки план? Как се определя, ако изобщо има някакви ясни условия? От това което видях по сайтовете на мобилните оператори, почти никаква яснота няма по тези въпроси.... или аз не мога да ги открия поради дребния шрифт ;) Например за предплатените услуги на Фидо на месец, как мога да разбера какво количество от тези 100 минути, ще отидат за входящи и изходящи? Ако на някой му се струват объркани въпросите, съжалявам. Не съм свикнал да смятам колко от лимита/минутите ми, ще отидат заради входящи :)
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Не знам какво те обърква. Отваряме fido.ca и гледаме таблицата за предплатените разговори:

В цената от $29 на месец, примерно, се включва:

1000 минути weeknights, from 7 p.m. to 7 a.m. and weekends from Friday 7 p.m. to Monday 7 a.m. (без значение дали е входящ или изходящ разговор)
100 минути по всяко време извън горното (без значение дали е входящ или изходящ разговор)
100 изходящи SMS-a + всички входящи SMS-и

Предплатените телефони имат най-скъпи разговори на минута, както е и в България. По правило, ако се очаква да имаш над 100 минути разговори месечно (както обикновено се получава), телефон на план е по-добрия вариант. За първите месеци в Канада може да вземеш някой евтин предплатен телефон, с който след това да преминеш на план, според нуждите.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

MrGeek написа:
Pepon написа:Сега няма да е лошо да обясниш на тези в БГ-то дето са се запътили към Канадата, защо човек дето изкарва над 100000 лева на година кара 2 годишна Хонда Сивик а не чисто ново Ауди Q7. Щото които прави 50000 лева тука от ново Ауди А4 по-надолу рядко слиза, та малко трудно ще им е да го смелят това :)
Защото, пепончо, на този континент пъченето с лъскав автомобил е най-ясния отличителен белег, че си тъмен балкански субект или някой от близките на тези комплексарски групи. Нормалните бели хора не обвързват богатството и социалния си статус с марката на автомобила, който карат. Това важи за умни хора от всякакъв калибър, дори и за тези, чието лично богатство е по-голямо от брутния вътрешен продукт на балканската държава, бъкаща от индивиди, чиято основна цел в живота е да се пъчат на гол корем с Ауди Q7. :D :rofl:
Pepon, MrGeek ти отговори доста добре, аз само ще допълня че отдавна съм надраснал манталитета "На гол задник чифте пищови", присъщ на доста българи, и нямам желание повече от 5-6% от доходите ми да отиват за изплащане на кола. Мене кола ми трябва да ходя до работа и обратно и Сивика ми е ОК за целта (пък и ми харесва), за по-сериозни неща ползваме SUV-то на жена ми и по тоя начин нещата са балансирани.

Още си спомням следния случай (истина е, нищо не си измислям): преди около 7 години един познат американец от Сиатъл посети България за около 2 седмици (беше с някаква благотворителна цел, нещо свързано с мизерстващи циганета) и като се върна беше доста учуден, дори леко възмутен от огромния брой чисто-нови БМВ-та по улиците на една сравнително бедна държава, нуждаеща се от външни помощи; и аз се чудех как да му обясня тоя факт.

Тоя български манталитет за скъпи коли и телефони, за които си отива повече от половината заплата ми напомня за циганските "гета" дето ги имаше едно време в ж.к. Люлин в София: гледаш дървена барака обкована с ламарини, дето ще се срути всеки момент, обаче на покрива - поне една, а понякога и повече сателитни антени. :D
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Напълно съгласен и с двамата ви. Работя с няколко души, които могат, ако искат, да си купят 10 ферарита утре с пари в брой, но единия кара Волво на 4-5 години, друг Нисан Алтима, трети... Манталитетът тук е съвсем друг, слава Богу.

Иначе циганията я има и тук, в някои среди. Как беше казал Крис Рок - "Дей спинин', нига, дей спинин'!!!"

Румене, виждам и друго нещо май си научил от местните - жената да кара по-голямата/новата/хубавата кола ;)
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Marto написа:
Румене, виждам и друго нещо май си научил от местните - жената да кара по-голямата/новата/хубавата кола ;)
"Soccer mom" ;)

И аз да се изкажа по темата за циганетата и българетата ... Не ми пука кой за какво си харчи парите стига да му е кеф... Циганите си се кефят на сателитите и дават последните си пари за тях защото ловят индийските канали и после друсат кючеци по цяла нощ... Добре е разбира се и да се е потрудил човек малко за тези пари... Не да източи ДДС от държавата или пък да набие двама трима и да им вземе парите, или пък да не плати на работниците си и да си купи последен модел Мерцедес за да го навира в очите на хората и да засуква мустаци... Малко е неприятно...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Marto написа:Румене, виждам и друго нещо май си научил от местните - жената да кара по-голямата/новата/хубавата кола ;)
А имам ли избор ? И без това като се ядоса ме обвинява, че съм "с балкански манталитет" или "турчин" ? :@ Мен пък ми идва да й кажа, че трябваше още да си е в БГ, женена за някой привърженик на правилото "За жената - само бой и е..не!", ама обикновено си замълчавам. :rofl: Повечето от женените мъже знаят, че понякога спокойствието се заплаща ... :D

Абе както и да е ... пак се отплеснахме, темата почна с проблемите на ablood да си намери по-евтин GSM-оператор, пък къде стигнахме.

Ако пак се върнем на телефоните - решил съм да си сменям HTC Magic-а (Роджърс) със Samsung Galaxy S Captivate (пак Роджърс). Ако някой вече го е виждал, да казва какво мисли. Знам че Sense UI на HTC ще ми липсва, надявам се че Samsung имат подобни UI-надстройки за Android телефоните си.
Още нямам идея колко ще ми поискат, при положение че текущият ми договор с тях не е изтекъл, но съм готов да го подновя за нови 2 или 3 години. Мислил съм за покупка от eBay ама си е доста по-скъпо.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Абе отплесване, ама една позната уби всичко детско в мене, когато ми каза че за много хора в България един шамар не се счита за семеен тормоз. :|

Аз си смених телефона с Роджърз малко след средата на договора ми и ми дадоха същата промоция която беше по рекламите... е вързах се за още 3 години, ама какво да се прави. Всъщност май ми казаха, че не съм бил съвсем елиджибъл за ъпгрейд, ама явно гонеше квота човека.
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Ми щото в БГ всичко това е чиста проба снобария и комплексарщина. И манталитет(не за пример!) В нормалните държави не е така!
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

roumensp написа: Абе както и да е ... пак се отплеснахме, темата почна с проблемите на ablood да си намери по-евтин GSM-оператор, пък къде стигнахме.
Та значи са ми останали 2 долара в картата Pay as you Go на рожърс. Утре смятам да си вземам нова за 100 долара която ще ме изкара къде 6-7 месеца. Говоря само за входящи обаждания. Изходящите си ги правя от Скайп. Нещо по евтино да има в крайна сметка?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Pepon написа:
roumensp написа: За Honda Civic 2008 бензинът необходим да мина около 500 км ми струва около $40 (които ги изработвам за по-малко от 1 час).
Сега няма да е лошо да обясниш на тези в БГ-то дето са се запътили към Канадата, защо човек дето изкарва над 100000 лева на година кара 2 годишна Хонда Сивик а не чисто ново Ауди Q7. Щото които прави 50000 лева тука от ново Ауди А4 по-надолу рядко слиза, та малко трудно ще им е да го смелят това :)
На мен още от България ми беше трудно да смеля защо някой кара "чисто" ново Ауди, а в същото време или живее с мама и тати, или се гърчи в някой панелен блок. Иначе това го има и тук, особено сред арабите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

И тук има доста комплексирани личности, харчещи огромна част от приходите си за кола, характерна за много по-заможни от тях. Или масовото явление - мъжката криза на средна възраст, караща плешиви чичковци да скачат в спортни купенца.

Спомням си, как гледах със съжаление един дядка, как се тюхка около разтеклата се 20-годишна корола. След няколко дена си докара чисто новичка.

Освен това познавам няколцина мултимилионери, двама от които карат дискретни седани, типични по-скоро за служителите им. Това обаче не е от стиснатост, защото и двата седана отвътре бяха натъпкани с всички възможни луксозни екстри. Просто не обичат показност.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

kill_u написа:Та значи са ми останали 2 долара в картата Pay as you Go на рожърс. Утре смятам да си вземам нова за 100 долара която ще ме изкара къде 6-7 месеца. Говоря само за входящи обаждания. Изходящите си ги правя от Скайп. Нещо по евтино да има в крайна сметка?
Търсиш по-евтино от $100 за 6 мес. и Скайп?! Не мисля, че можеш да намериш. И аз си правех някакви такива планове, но Скайп се издъниха от към качество и го ползвам само за разговори до България.
Иначе на мобилните бяхме до миналата седмица предплатени БЕЛЛ, но взехме много често да зареждаме и минахме към Мобилисити - хванах готина промоция $35/мес./телефон с неограничени разговори в Сев. Америка, данни, гласови пощи, КЛИП и всички там екстри. Кофтито е, че купихме втори комплект телефони, а няма и година още от как сме пристигнали.
Но усещането че можеш да звъннеш на кото си поискаш в САЩ и Канада и да говориш колкото искаш е доста приятно :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

hadministratora написа: Иначе на мобилните бяхме до миналата седмица предплатени БЕЛЛ, но взехме много често да зареждаме и минахме към Мобилисити - хванах готина промоция $35/мес./телефон с неограничени разговори в Сев. Америка, данни, гласови пощи, КЛИП и всички там екстри.
Разбирам че звучи далавера, ама не разбирам защо трябва да се говори толкова много ?
Аз без да се ограничавам по мобилния говоря от порядъка на 2 пъти по една минута седмично.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

optics написа:Аз без да се ограничавам по мобилния говоря от порядъка на 2 пъти по една минута седмично.
Като и двата пъти е грешка? :)
На теб просто не ти трябва мобилен телефон.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Публикувай отговор