GSM оператори работещи с SIM карти

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
def34

Re: GSM оператори работещи с SIM карти

Мнение от def34 »

Нещо си противоречиш..ако аз плащам сума X, в която нямам пакет неограничени текстови съобщения и разговори, потреблението ми не зависи само от мен.Зависи от това кой ми се обажда или колко рекламни съобщения някой е решил да ми прати.И не става дума за далавера, а говорим за нормално ползване на една услуга.Как така реши,че като си купиш карта в България другите ти плащат разговорите.Правилното тарифиране, както е в Европа, е аз искам да проведа разговор, аз искам да изпратя на някой съобщение-съответно аз си ги плащам.И стига с това,че можеш да се обадиш на който телефон искаш, по тази логика аз мога да ти кажа,че в България не се плащат long distance разговорите по мобилен телефон и там ти е все тая дали звъниш в Пловдив, Перник или Долна Митрополия...
Линка който съм дал са пресметнати средните цени на разговорите в Канада,prepaid and post paid,така,че сигурно има хора които разбират повече от теб и мен.И престани да гледаш от собствената си камбанария, повечето българи тук ползват GSM телефони, а не CDMA,както твоя телефон от PC, поради простата причина,че все пак си ходят от време на време в България и могат да си ползват джиесемите там..
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

А този, където ти се обажда, сам ли ще си говори или ти ще го слушаш? Ако не искаш да ти "гори минутите", не му вдигай. Просто и лесно, особено при наличието на Call Display. За всичкото ми време в Канада да съм имал 4-5 заблудени телемаркетъри, които да са ми звъняли на мобилния телефон. Никой не ме е затрупвал с реклами и съответно не ме е "вътрил" с това. А и при наличие на планове с Free Incoming Calls, нека си каже болката, проблем няма. Аз лично ползвам съвсем нормално мобилен телефон и намирам цената за OK. Ако някой не харесва условията, то покупката и ползването на мобилен телефон в Канада нямат задължителен характер.

Казах, че се обаждам на който телефон искам за една и съща цена на минута към всички оператори и мрежи, което е факт в Канада, но не е факт в България. Аз лично предпочитам тази схема, отколкото да се правя на математик и да си подбирам разговорите според цената. Коя от двете системи е "правилната" не знам, но знам, че тукашната отрязва "далаверата" и това е основното нещо, против което скачат повечето българи. Не случайно дадох сравнение на цената на услугата спрямо минималното заплащане на труда. Къде са по-евтини телефоните за хората, които ги ползват - в Канада или в България? Ако си мислиш, че са в България, бъркаш.

Какво има да се плащат в България long distance разговори, като в цялата страна има по-малко абонати от тези в GTA, а самото GTA се нанася на картата на България от София до Пловдив? И не знам какви хора и кога са сътворили информацията по линка, но както сам виждаш тя НЕ отговаря на действителността. За това нужно ли е да се спори или да ти нахвърлям набързо 10-ина линка от най-големите оператори, които ще са с по-ниска цена на минута разговор, предплатени и на план? Има ли смисъл да си губим времето с нещо, което и сам можеш да провериш за 10min?

11-11.5 месеца да ползвам GSM в Канада, само за да имам възможността да го ползвам 1-0.5 месеца в България, не ми се струва добра причина. Винаги, когато съм ходил до България, съм имал местен телефон в джоба си, който след това просто оставям там. Българите тук да не би да нямат никакви роднини или приятели там, които да им дадат някакъв телефон? Не вярвам. Както написах по-горе, за Канада си избирам телефон по цена и доставчик. Най-добрата цена и най-добрия Customer Service по мой опит са тези на Telus и това е единствената причина телефоните ми да са CDMA. Като имах GSM към Rogers ме държеха по 30min на Stand by. А Bell ми решаваха проблема от Мумбай в Индия. Е, няма нужда.

Все пак, изразявам моето виждане за нещата и не задължавам никого с него. Всеки си има глава на раменете да решава какво е най-добре за него. Като ще говорим за новодошли обаче, желателно е информацията да е възможно най-пълна и вярна, а не "вижте какъв линк намерих". Линкове много. И наистина няма никакъв смисъл да се сравняват нещата с други места по света. Условията тук са такива, това е положението. Чете се внимателно дребния шрифт и се преценява. Ако сделката не съвпада с очакванията, търси се другаде. Специално за мобилните телефони избор има, особено последните 4-5 години.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Там мога да си купя карта, която струва 10 лева и е валидна 1 година, а всички, които ми се обаждат, ще ми плащат тарикатлъка АЗ да имам мобилен телефон!
Ааа, извинявай ама защо постулираш че е тарикатлък това ?
Тарикатлък е да ползваш нещо без да ти се полага, а в случая ти не може да си ползваш телефона колкото си искаш по простата причина че 10-те лева ще свършат и ще трябва да си купиш нова карта. Това е справедливост по простата причина, че когато някой те търси, (в повечето случаи) то е защото му трябваш за нещо. Като му трябваш - той си плаща - това е справедливо.
Да речем счупил му се компа - човека си плаща и ти звъни за да му помогнеш. Защо ти да плащаш затова че помагаш ? След това може на теб да ти се счупи колата и да трябва да звъниш на същия тоя човек - еми много ясно че тогава ти трябва да плащаш.
Това че към различни оператори е различна цената е част от същата схема на справедливост - отсрещния си е преценил кой оператор го кефи. Ти като имаш нужда ще се обаждаш и ще си плащаш колкото се полага.

Въобще, някаква обърквация е станала, защото логиката на справедливата (спред мен) схема приляга повече на капитализма където всеки си гледа интереса, а логиката на поделения разход приляга повече на зрелия социализъм.

Що се отнася до системата "аз шти кликна... ти да плащаш" тя се прилага предимно между роднини и много близки приятели и то по скоро във варианта - "кликни ми, аз ще те набера" тоест човекът сам предлага да ти направи тази услуга - било защото е от семейството, или защото е имал причини да се абонира за план лимита на който и без друго му е далече, или защото краде от работодателя си. Но в последния случай тарикатлъкът не е твой а негов.

Що се отнася до лонг дистанса, в Япония се плаща в зависимост от това колко близо (или далеч) са в момента на разговора телефоните, а не къде са регистрирани. Може да са регистрирани на 1000 км но ако са се озовали в един град - плащат тънко. Може да са от един град, но да отидат надалеч - тогава плащат дебело. Това е правилната логика.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Айде пак нещата отидоха в мерене на ... евтини комуникации. В България ползването на мобилен телефон наистина е издигнато в култ и цените съответно са "далавераджийски". Ситуацията в Европа е същата, спор в това отношение не може да има. Интересно ми е обаче защо никой не повдига въпроса за сравнение на съществените разходи например при енергоизточниците. Какво ми пука, че интернета и мобилния телефон в Европа е малко по-евтин, след като бензина, електричеството, отоплението и другите енергийни източници са в пъти по-скъпи от цените на този континент. Дреме ми на качулката, че плащам за мобилен телефон малко повече. За мен е далеч по-важно, че като отида на бензиностанцията и пълня огромния резервоар до дупка без изобщо да се замисля (нещо, което никога не съм правил в БГ), както и че не знам и не ме интересува колко ми струва сметката за тока, щото е толкова мизерна, че не си струва изобщо да й гледам стойността. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
def34

Мнение от def34 »

Ами защото MrGeek Канада е държава изключително богата на енергийни източници и природни изкопаеми.Затова пък ако живееш в Торонто безкрайно евтиния ти бензин се успешно компенсира с изключително скъпата ти застраховка за автомобила.А елетричеството ти идва евтино,защото някой се е сетил да газифицира и топлофицира всички домове, та да не могат хората да умират от студ отоплявайки се с електричество ;)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

def34 написа:Ами защото MrGeek Канада е държава изключително богата на енергийни източници и природни изкопаеми.Затова пък ако живееш в Торонто безкрайно евтиния ти бензин се успешно компенсира с изключително скъпата ти застраховка за автомобила.А елетричеството ти идва евтино,защото някой се е сетил да газифицира и топлофицира всички домове, та да не могат хората да умират от студ отоплявайки се с електричество ;)
Айде сега, гроздето отново е кисело. Май изобщо не си даваш сметка каква е разликата между средната малолитражка, която масово се кара в Европа с размера на средностатистическия американски автомобил. Относно електричеството не знам какво се опитваш да кажеш, след като цената му тук е в пъти по-евтина от тази в България, да не говорим за средноевропейската. Ама това кой на какви ресурси е богат е малко като онази приказка "ама вие защо биете негрите". :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
def34

Мнение от def34 »

MrGeek написа:
def34 написа:Ами защото MrGeek Канада е държава изключително богата на енергийни източници и природни изкопаеми.Затова пък ако живееш в Торонто безкрайно евтиния ти бензин се успешно компенсира с изключително скъпата ти застраховка за автомобила.А елетричеството ти идва евтино,защото някой се е сетил да газифицира и топлофицира всички домове, та да не могат хората да умират от студ отоплявайки се с електричество ;)
Айде сега, гроздето отново е кисело. Май изобщо не си даваш сметка каква е разликата между средната малолитражка, която масово се кара в Европа с размера на средностатистическия американски автомобил. Относно електричеството не знам какво се опитваш да кажеш, след като цената му тук е в пъти по-евтина от тази в България, да не говорим за средноевропейската. Ама това кой на какви ресурси е богат е малко като онази приказка "ама вие защо биете негрите". :D
Това за елетричеството не е вярно.Цените на Торонто Хайдро са Hight-9,9 цента за Кв/ч,Mid-8.0 цента за Кв/ч и Low-5,3 цента за Кв/ч.Цените на Еон България са 8,6 стотинки за Кв/ч-дневна и 2,7 стотинки за Кв/ч нощна.Това са цени без данъци и такси за пренос.Мисълта ми беше,че в България се плащат високи цени за ток, защото повечето хора са отопляват с електричество.И защо да не е вярно,че e богата на ресурси?Знаеш ли,че Канада е втората държава в света по петролни запаси след Саудитска Арабия, но за разлика от нея има петролни запаси за следващите 500 години...
Но мисля,че темата беше за цените на мобилните услуги все пак!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

def34 написа:Това за елетричеството не е вярно.Цените на Торонто Хайдро са Hight-9,9 цента за Кв/ч,Mid-8.0 цента за Кв/ч и Low-5,3 цента за Кв/ч.Цените на Еон България са дневна 8,6 стотинки за Кв/ч-дневна и 2,7 стотинки за Кв/ч.Това са цени без данъци и такси за пренос.Мисълта ми беше,че в България се плащат високи цени за ток, защото повечето хора са отопляват с електричество.И защо да не е вярно,че e богата на ресурси.Знаеш ли,че Канада е втората държава в света по петролни запаси след Саудитска Арабия, но за разлика от нея има петролни запаси за следващите 500 години...
Но мисля,че темата беше за цените на мобилните ускуги все пак!
Хахахаха, нещо май типично в тарикатски стил си дал точно цената на т.нар. социално стъпало от 75 киловатчаса за 9.8 ст., която вече е премахната така или иначе. Ето ти официалните данни от НСИ за периода януари-юни 2010, т.е. преди увеличението от 2% през юли. Средната цена за домакинствата с ДДС е 16 стотинки за KWh. Не знам колко плащате в Торонто, но моята сметка от BC Hydro (преизчислена през текущия централен курс на БНБ) е точно 9 стотинки за KWh с включено HST. Хайде сметни сам колко е разликата и да приключим вече с тия глупости, защото няма как на бялото да се каже черно.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Pepon

Мнение от Pepon »

Абе каквито телефоните такива и колите. И по 20 стотинки да стане бензина пак ще те разори онази V8 хамериканска ламя :).
В Европата сме по-прости и караме едни малки германски турбо дизели дето вървят 2 пъти повече от всеки мастодонт на GM или Ford. Резервоара е само 55 литра, ама като напълниш догоре с нафта по 2.25 лв/л караш чак докато забравиш кога за последно си зареждал :). Не съм забелязал разхода да мине над 7л/100км дори в най-голямото софийско задръстване, а по магистрала със 120км/ч може да падне и под 5л/100км. Ако средно е 6л/100км, значи разхода за гориво е 13.25лв/100км /май около 9.5CAD/100км/. Айде да видим колко коли в Канада могат да се похвалят с такъв разход, особено в студената зима :).
И с телефоните е така - аз в Канада сменях 3 пъти оператора - то не беше Telus, Rogers, Fido и така никога не ми падна сметката под 35CAD/месец. Тука съм с Мтел от както се помня - много рядко плащам над 30 лева/месец и то само ако се отплесна да говоря с някои от Globul. :)
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
def34

Мнение от def34 »

MrGeek написа:
def34 написа:Това за елетричеството не е вярно.Цените на Торонто Хайдро са Hight-9,9 цента за Кв/ч,Mid-8.0 цента за Кв/ч и Low-5,3 цента за Кв/ч.Цените на Еон България са дневна 8,6 стотинки за Кв/ч-дневна и 2,7 стотинки за Кв/ч.Това са цени без данъци и такси за пренос.Мисълта ми беше,че в България се плащат високи цени за ток, защото повечето хора са отопляват с електричество.И защо да не е вярно,че e богата на ресурси.Знаеш ли,че Канада е втората държава в света по петролни запаси след Саудитска Арабия, но за разлика от нея има петролни запаси за следващите 500 години...
Но мисля,че темата беше за цените на мобилните ускуги все пак!
Хахахаха, нещо май типично в тарикатски стил си дал точно цената на т.нар. социално стъпало от 75 киловатчаса за 9.8 ст., която вече е премахната така или иначе. Ето ти официалните данни от НСИ за периода януари-юни 2010, т.е. преди увеличението от 2% през юли. Средната цена за домакинствата с ДДС е 16 стотинки за KWh. Не знам колко плащате в Торонто, но моята сметка от BC Hydro (преизчислена през текущия централен курс на БНБ) е точно 9 стотинки за KWh с включено HST. Хайде сметни сам колко е разликата и да приключим вече с тия глупости, защото няма как на бялото да се каже черно.
Няма тарикатски стил, дал съм ти цени които са за битови потребители,без данъци и такси за пренос, за зелена енергия и т.н http://www.eon-bulgaria.com/bulgarian/c ... actual.htm" и http://www.cez.bg/bg/tseni/tseni-na-el- ... avane.html"
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Pepon написа:В Европата сме по-прости и караме едни малки германски турбо дизели дето вървят 2 пъти повече от всеки мастодонт на GM или Ford.
Да, плащате ги 2 пъти повече при покупката, след това ги карате с 2 пъти по-скъпо гориво, като резултат имате същите или по-високи разходи за кола, но се возите в 2 пъти по-малка такава, плюс в много евро-градове има рестрикции за ползване на кола в централните части на градовете. Безценно.
Pepon написа:И с телефоните е така - аз в Канада сменях 3 пъти оператора - то не беше Telus, Rogers, Fido и така никога не ми падна сметката под 35CAD/месец. Тука съм с Мтел от както се помня - много рядко плащам над 30 лева/месец и то само ако се отплесна да говоря с някои от Globul.
30 лева/месец в България е сума, която в Канада (конкретно в Онтарио) е равностойна на $200. 30 лева са 1/8 от минималната работна заплата, точно колкото са $200 от тукашната. Забрави абсолютните стойности, защото нямат никакъв смисъл. Относителните стойности са по-важните. Е, кой плаща повече за телефон?
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Pepon

Мнение от Pepon »

John Smith написа: Да, плащате ги 2 пъти повече при покупката, след това ги карате с 2 пъти по-скъпо гориво, като резултат имате същите или по-високи разходи за кола, но се возите в 2 пъти по-малка такава...
Повечето нормални коли струват почти еднакво в БГ и в Канада, горивото е 60-70% по-скъпо, но разтоянията са в пъти по-малки. Разходите по застраховки и ремонти са също с пъти по-ниски, освен ако не караш Порше :)
John Smith написа: 30 лева/месец в България е сума, която в Канада (конкретно в Онтарио) е равностойна на $200.
Еееех де да беше така, щях да те почерпя в които ресторант в Торонто си пожелаеш :) Ти ме върна 10-15 години назад когато наистина с 30 лева се купуваше нещо, което в Канада би струвало 200$. Минало незабравимо...
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

def34 написа:Правилното тарифиране, както е в Европа, е аз искам да проведа разговор, аз искам да изпратя на някой съобщение-съответно аз си ги плащам.
Аз като контрактор (а и всички други, раздаващи визитки) съм абсолютно против клиентите ми да плащат за обажданията към мен. Това със сигурност би отказало някои от тях.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
def34

Мнение от def34 »

ablood написа:
def34 написа:Правилното тарифиране, както е в Европа, е аз искам да проведа разговор, аз искам да изпратя на някой съобщение-съответно аз си ги плащам.
Аз като контрактор (а и всички други, раздаващи визитки) съм абсолютно против клиентите ми да плащат за обажданията към мен. Това със сигурност би отказало някои от тях.
Какво искаш да кажеш с този пример?Когато някой ти звъни от мобилен телефон в Канада,разговора се поема и от двете страни,той плаща за изходящ разговор, ти плащаш за входящ.Така,че при всички случаи се плаща.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Съвсем логично. Нали и двамата ползват мобилна услуга.

Впрочем сещам се за още един пример - когато даваш номера си на непозната мацка, би предпочел да не я набутваш, нали? Изобщо който иска да бъде намиран 24/7 не трябва да раздава импулсни номера.

А пък и сегашният ми gsm вече не е по-скъп от домашен ми при същите екстри.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Публикувай отговор