Родителите ми са тук с многократна виза. Мисля малко преди да им изтекат 6-те месеца да ги изпратя за една седмица в куба. При завръщането им в Канада би трябвало да им започнат нови 6 месеца.
Някой правил ли го е? Някакви тънкости?
Рестарт на престой с многократна виза чрез ходене в Куба?
- ablood
- Обратна връзка:
Рестарт на престой с многократна виза чрез ходене в Куба?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Re: Рестарт на престой с многократна виза чрез ходене в Куба?
От личен опит знам, че "излизането" до щатите не върши тази работа, тоест до Куба би трябвало да се получи, но (винаги има едно но,а) нека да са готови да обяснят на границата на връшане, защо го правят толкова скоро. Когато го направих с баща ми преди години от щатите, граничарката се позапъна и го пусна едва след като можех да й покажа билета му за окончателно заминаване от Канада. Реално погледнато многократната виза не е за да се подсигури целогодишен, неограничен престой в Канада, поне не според държавата и служителите й по границата.
- ablood
- Обратна връзка:
Тоест? Имаше ли право на нови 6 месеца?pumpy написа:...граничарката се позапъна и го пусна едва след като можех да й покажа билета му за окончателно заминаване от Канада...
До колкото знам за многократните визи няма изискавне да стоиш само 6 месеца в годината.
Ето източника:
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... -faq01.asp"
Времетраенето зависи от граничния служител. При всяко влизане показваш билет за връщане естествено. Това е доказателство,че си временно в Канада.
Ето източника:
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... -faq01.asp"
Времетраенето зависи от граничния служител. При всяко влизане показваш билет за връщане естествено. Това е доказателство,че си временно в Канада.
В моя случай НЕ, защото самолетния му билет беше за след около 3 месеца и тя много старателно му отбеляза в паспорта една седмица след посочената дата в самолетния билет. Реално с тази хватка баща ми стоя в Канада общо 8 месеца, с една седмица в щатите и гореописаната случка на връщане. Майка ми, която мина границата седмицата когато баща ми замина, нямаше никакъв проблем навръщане и реално получи нови 6 месеца от граничния, но при баща ми положението се "закучи".ablood написа:Тоест? Имаше ли право на нови 6 месеца?pumpy написа:...граничарката се позапъна и го пусна едва след като можех да й покажа билета му за окончателно заминаване от Канада...
Не е много ясно, но ще се опитам да го направя по-ясно:
На петия месец, закарах майка ми и баща ми до Албъни НЙ, където баща ми взе автобус до НЙС и остана там една седмица. Същия ден се върнах с майка ми в Канада и тя получи нови 6 месеца на границата. Слес една седмица отидох да взема баща си от Албъни и да си го прекарам лично през границата и попаднахме на тази служителка, която му даде точно, колкото му показваше самолетния билет за окончателно заминаване + една седмица за всеки случай.
- ablood
- Обратна връзка:
Вече платих, когато ми казаха, че при колежка на брат ми бе са признали на майка и.
Някой друг?
Някой друг?