Въпроси за документите за Монреал, Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
emili_vn

Re: Въпроси за документите

Мнение от emili_vn »

Ниво 5-6 се равнява на В1 по европейската езикова рамка. Дали във Френския институт или на частни уроци решавате вие кое е най-добре за вас. Някои хора напредват по-бързо когато са в група и се говори постоянно около тях (имам впредвид и преподавателя и останалите), а за други е по-ефикасно на частни уроци. Колко бързо можете да достигнете това ниво зависи от самите вас, а не толкова от това какви курсове или уроци посещавате. Те си вървят по определени учебници и програми, но от вас зависи колко време ще отделяте извън курса. В интернет има достатъчно материал и интерактивни метофи за обучение и упражнения. Даже тук във форума има цяла тема с помагала и линкове по въпроса. Само да имате време и желание, можете да достигнете нивото и за 6 месеца, въпреки че с 3 пъти седмично се изкарва за около година и два месеца.
Аз лично не споделям възгледите на Полита относно ученето на френския. Аз съм на мнение, че колкото човек е по-добре с езика, толкова по-бързо и успешно може да се адаптира. Да - наистина - там на място можете да посещавате курсове по френски, но да не забравяме, че една година учене на френски можете да си я спестите, учейки го тук. Така или иначе, дипломите не се признават там и трябва да се учи около година и повече в зависимост от професията, която искате да упражнявате там. Така че ако чакате там да научите езика - годините за учене се увеличават. Вярно, че там има курсове, които са безплатни, че даже и ще получавате някакви пари, че ги посещавате. Но учейки го тук езика във Френския институт, там ще си върнете парите ( до 1 500 долара на човек), които сте платили на Френския институт, ще знаете езика на прилично ниво и ще може директно да запишете някой колеж или университет.
По въпроса за стажа - копие на последния договор, служебна бележка, че още работите там и трудова книжка/осигурителна книжка са достатъчни. Длъжностната характеристика не е задължително, но доколкото знам е добре да я има.
За фирмата и задълженията - на интервюто изискват Удостоверение за недължими данъци и такси и доколкото знам това важи и за водещия и за придружаващия кандидат (ако имат фирма и стаж като самоосигуряващо се лице). Искали са и копие на годишната данъчна декларация на някои кандидати.
Срока за влизане на децата е срока на визата.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
jivanshi

Мнение от jivanshi »

Много благодаря на всички отговорили!
Отговорите ви ще са ми от полза!
Успех!
yuli33

Мнение от yuli33 »

здравеи отново емили аз имам ЕТ и сам им изпратил с първите док. спрвки от НАП за липса на задължения.на евентуално интервю тези док.ще ги искат ли пак според теб.а също такива док.ще искат ли и от приятелката ми/ние не сме женени/а сме с док.за съжителство. а тя беше на работа вав фирмата ми и след подаването на документите я съкратих това мислиш ли че може да е проблем на евентуално интервю.благодаря ти предварително :^)
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Относно Удостоверението за недължими данъци и такси, то няма да е валидно вече за интервюто. Преди интервюто ще трябва да си извадиш ново. Аз също изпратих моито и то оригинали, щото няма да ми вършат работа на интервюто.
Ако приятелката ти има фирма, ще трябва и тя да си извади за всеки случай. Но ако само е работила при теб, няма какво да вади. Не мисля, че е проблем, че си я съкратил. Стажа се гледа към момента на подаване на документите, а не към момента на интервюто. И никъде няма изискване да си на работа изобщо или на последната си работа по време на интервюто.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
cantare

Мнение от cantare »

Понеже виждам, че се повдигна темата за фирмите... Мъжът ми има регистрирано ЕОД, но в действителност фирмата се управлява от майка му. Може би най-лесният вариант е да й я прехвърли, но междувременно в документите към Виена какво ще е нужно да представи? Или да изчакаме с прехвърлянето? :doh:
Vouloir, c'est pouvoir!
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Аз изпратих удостоверение за недължими данъци и такси, тъй като имам стаж като самоосигуряващо се лице. Доколкото знам искат такова на самото интервю и мисля, че не е задължително да го има в пакета документи за Виена.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Къде в сайта на Квебек пише,че чекът трябва да е попълнен с моминското име на водещия кандидат? И има ли някъде инструкции за попълването на чека?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
escape

Мнение от escape »

Според мен, името трябва да е както е на сертификата на водещия кандидат.
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
lati72

Мнение от lati72 »

demococcus написа:На това е посветена статията Документи в нашата уикипедия, но тук можете да задавате въпроси за всичко, което не ви е ясно, при подготовката на документите.

Всеки е добре дошъл да пита, без да се притеснява че въпросът му е маловажен.
Също така всеки е добре дошъл да отговаря на поставените въпроси, ако знае отговора и може да помогне!
Здравейте,аз от съвсем скоро съм с идея за кандидатстване за зелена карта,или по-точно -отдавна имам тази идея,но сега ми узря и искам да питам-с висше химическо образование съм,но с никакъв стаж по специалността.Работя в съвсем друга сфера и се чудя има ли смисъл да упоменавам висшето си образование?!
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

lati72 написа:...от съвсем скоро съм с идея за кандидатстване за зелена карта...
Не знам как е при зелените карти, но ако си решил да се пробваш по някоя от канадсксите имиграционни програми ще трябва да си кажеш всичко. Зщото ако образованието ти е в област различна от това което работиш може и да получиш по-малко точки, но ако пишеш че изобщо нямаш образование тогава ще получиш съвсем малко точки.

The choice is yours!
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Искам да ви попитам - в декларацията за съпрузите коя фамиля да впиша - рождената или придобитата след брака?
Първо се пише рождената, а после :?: ?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Колеги,мога ли освен текущия ми договор да пратя копие на предишния,от предишната работа,за да докажа освен с труд.книжка и с документ стажа ми.?
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Можеш да изпратиш всичко, което сметнеш за необходимо с цел избягване на недоразумения или доказване на нещо.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
ttonybul

Мнение от ttonybul »

Здравейте,
Имам такъв въпрос. Имам дете на 7 месеца и досега не сме му вадили задграничен паспорт. В списъка с документи за Виена пише, че трябва да бъдат прикрепени копия от задграничните паспорти на всички кандидатстващи. Означава ли това че трябва да извадиме задграничен паспорт и на малкия за да бъде изпратено копие от неговия във Виена, или може да се представи на по-късен етап?

Моля за компетентно мнение :)
Благодаря Ви и Ви пожелавам успех!
11.11.2010 - Документи до Виена
21.03.2011 - Акюзе
13.03.2012 - Интервю - успешно
11.06.2012 - Баркодове
07.08.2012 - Медицински прегледи
Аватар
cantare

Мнение от cantare »

ttonybul написа:Означава ли това че трябва да извадиме задграничен паспорт и на малкия за да бъде изпратено копие от неговия във Виена?
Точно това означава. Аз имам бебе на 10 месеца и вече й извадихме паспорт. Нали бебето е част от семейството и ще кандидатства с вас.
Vouloir, c'est pouvoir!
Публикувай отговор