Стаж като работник и самоосигуряващ се
Стаж като работник и самоосигуряващ се
Здравейте на всички.След като започнахме да си подготвяме документите разбрах,че в моята трудова книжка за последните 5 години стажа ми като брокер във фирма за недв.имоти е до 2008г,когато съм напуснал.А след това ми се води само стажа като самоосигуряващ се/в моята собствена фирма/ само в осигурителната книжка.И сега какво трябва да си смятам като стаж и точки-само стажа като работник или общия период през който съм работил тази професия?Освен това тази професия в Квебек се практикува като самоосигуряващ се.При тези новости класирам ли се още като работник или да не се наложи да подавам като self-employed.
- demococcus
Re: Стаж като работник и самоосигуряващ се
Класираш се като "работник", няма нужда да подаваш документи за "предприемач".
При жена ми беше същото. Тя е геодезист и е работила първо във фирми, а после на свободна практика (самоосигуряване). Стажа във фирмите доказахме с трудова книжка, а стажа по време на свободната практика - със осигурителната книжка.
Наскоро гледах че са написали по-подробно в сайта за доказване на самоосигурителния стаж:
При жена ми беше същото. Тя е геодезист и е работила първо във фирми, а после на свободна практика (самоосигуряване). Стажа във фирмите доказахме с трудова книжка, а стажа по време на свободната практика - със осигурителната книжка.
Наскоро гледах че са написали по-подробно в сайта за доказване на самоосигурителния стаж:
Цитатът е от четвърта точка на тази страница: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ments.htmlSi vous exercez ou avez exercé au cours des cinq dernières années une activité à votre compte, une profession libérale ou commerciale, joindre :
* les preuves de vos activités professionnelles régulières, incluant une preuve récente de votre immatriculation au Registre de commerce;
* votre dernier bilan financier et les avis d'imposition des cinq dernières années;
* les preuves actualisées de votre adhésion à un ordre professionnel ou à une corporation professionnelle, un récent avis de cotisation à la caisse de l’assurance sociale des non-salariés.
Класираш се като квалифициран работник. С документите подаваш и копия на трудовата и осигурителната книжка. Общият стаж от двете важи.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Здравейте!
Искам да попитам относно ЕТ - трябва ли да се представи данъчна декларация и какво става ако имаш ДДС задължения и прекъснати осигуровки?
Искам да попитам относно ЕТ - трябва ли да се представи данъчна декларация и какво става ако имаш ДДС задължения и прекъснати осигуровки?
Едва ли някой ще може да ти отговори на въпроса какво става, ако имаш задължения - според мен няма да получиш сертификат. След като сте допуснали да натрупате задължения към държавата тук, едва ли канадците ще искат да да ви дадат визи. Не, че искам да те отчайвам, но...мисля, че първо трябва да си изчистите нещата и тогава да подхващате процедурата.
И моля те, недей да задаваш едни и същи въпроси във всички теми - достатъчно е да си зададеш въпросите на едно място.
И моля те, недей да задаваш едни и същи въпроси във всички теми - достатъчно е да си зададеш въпросите на едно място.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Това въобще не е вярно. Никъде в документите не се изисква да доказваш, че нямаш задължения към държаватаemili_vn написа:Едва ли някой ще може да ти отговори на въпроса какво става, ако имаш задължения - според мен няма да получиш сертификат.
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Аз не твърдя, че е вярно, просто си разсъждавам по въпроса. Но тъй като и аз имам фирми и съм самоосигуряващо се лице, се поинтересувах ще трябва ли да вадя някакви документи за фирмата. Хора в същото положение, минали на интервю ме осведомиха, че са им изискали удостоверение за недължими данъци и такси и копие от годишна декларация.becks написа:Това въобще не е вярно. Никъде в документите не се изисква да доказваш, че нямаш задължения към държаватаemili_vn написа:Едва ли някой ще може да ти отговори на въпроса какво става, ако имаш задължения - според мен няма да получиш сертификат.
Ето и цитат от съобщение до мен по повод на мое запитване: "За Виена не ги изпращаи,ще ги вземеш със себеси на интервюто там преводачката ще ги преведе устно, това е достатъчно.Става въпрос за даначната декларация и удостоверението ,че не дължиш данаци, що се отнася до осигурителната книжка трябва да я изпратиш преведена.Дано съм била полезна ако има още нещо с което да помогна .....с удоволствие."
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Благодаря за отговорите!
За съжаление не ме окуражихте много. Аз все се надявах да не са им необходими документи за липса на задължения, защото ние все пак не кандидатстваме като самоосигуряващи се и няма как да направим задължения в Канада в случай, че ни допуснат до там.
Благодаря все пак за мненията. Всяко ми е важно. Дори и тези, които не са в моя полза.
Относно задаването на едни и същи въпроси в две теми - извинете, но за първи път пиша във форум и реших, че така ще имам по-голям шанс да получа повече отговори.
Успех на всички и сърдечно благодаря за отговорите!
Ще съм благодарна, ако получа още мнения по моя проблем!
За съжаление не ме окуражихте много. Аз все се надявах да не са им необходими документи за липса на задължения, защото ние все пак не кандидатстваме като самоосигуряващи се и няма как да направим задължения в Канада в случай, че ни допуснат до там.
Благодаря все пак за мненията. Всяко ми е важно. Дори и тези, които не са в моя полза.
Относно задаването на едни и същи въпроси в две теми - извинете, но за първи път пиша във форум и реших, че така ще имам по-голям шанс да получа повече отговори.
Може и да си права, че така имаш по-голям шанс за повече отговори, но хората, които помагат на останалите и отговарят мисля, че преглеждат всички теми, независимо дали ги вълнуват или не. Поне аз го правя. А и досега не съм видяла някой да е питал нещо и никой да не му е отговорил.jivanshi написа: Относно задаването на едни и същи въпроси в две теми - извинете, но за първи път пиша във форум и реших, че така ще имам по-голям шанс да получа повече отговори.
И на мен ще ми е интересно да видя още мнения по този казус и сигурно има хора, които имат личен опит по този въпрос.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Макар че аз пуснах темата и тя няма нищо общо с въпроса от jivanshi,ще си позволя да дам мнение.Най лесно се проверява за задължения-булстат на фирмата и готово.Освен това има и публичния регистър и там се вижда и вс.друго-ипотеки,кредити,прехвърляния и вс.друго и е общодостъпно.Та само си мисля че ако някой има интерес да проверява има много лесни начини да го направи.А имиграционните имат такъв за да си свършат работата.Например брат ми скоро кандидатства за чуждо гражданство и на интервюто го питаха дали моминското име на майка му е било еди как си без да имат тази информация от него и той се е стъписал че знаят всичко в толкова далечна държава.Така че май проверяват всичко дори без да го изискват от нас.