Има ли молекулярни биолози/биотехнолози във форума?
Има ли молекулярни биолози/биотехнолози във форума?
Здравейте! Има ли във форума кандидат-емигранти или вече емигрирали, които са звършили молекулярна биология или биотехнологии?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Има ли молекулярни биолози/биотехнолози във форума?
Моята първа специалност е биотехнологии.
- ZanzibarHero
И защо питаш?rado_ написа:Здравейте! Има ли във форума кандидат-емигранти или вече емигрирали, които са звършили молекулярна биология или биотехнологии?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Прави справка за ЦРУ и КГБ едновременно

Embrace your climate change!
Интересува ме като каква са им признали специалността по квебекарската процедура, дали има възможност да ми признаят специалността като Биохимия и какво работят имиграните в Канада завършили молекулярна биология, защото в България единствената възможност е да работиш като медицински представител или за 260лв. в БАН(който е пред закриване).ZanzibarHero написа:И защо питаш?rado_ написа:Здравейте! Има ли във форума кандидат-емигранти или вече емигрирали, които са звършили молекулярна биология или биотехнологии?
Какво искаше да кажеш, нищо не разбрах...7George написа:Молекулите тука ги смитаме с една голяяяма метла.
Технологията е такваз. Съмнения ли имаш?
- ZanzibarHero
Според мен, няма никакъв проблем придобита специалност в БГ университет, да бъде призната от коя да е провинция в Канада.rado_ написа:... Има ли във форума кандидат-емигранти или вече емигрирали, които са звършили молекулярна биология или биотехнологии?...
Интересува ме, като каква са им признали специалността по квебекарската процедура, дали има възможност да ми признаят специалността като Биохимия и какво работят имиграните в Канада завършили молекулярна биология...
Проблемът е, да намериш работодател, който да ти "признае" придобитите знания и умения и да те наеме. Това, в общия случай, няма как да знаеш преди да си стъпил в Канада. Единствената по-добра информация по въпроса с намиране на работа "по специалността" от дипломата за висше образование, можеш да намериш в WikiBGCanada (точка 6.)
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Какво значи да бъде призната, тоест кой трябва да я признае? Знаеш ли нещо по въпроса?ZanzibarHero написа:Според мен, няма никакъв проблем придобита специалност в БГ университет, да бъде призната от коя да е провинция в Канада.rado_ написа:... Има ли във форума кандидат-емигранти или вече емигрирали, които са звършили молекулярна биология или биотехнологии?...
Интересува ме, като каква са им признали специалността по квебекарската процедура, дали има възможност да ми признаят специалността като Биохимия и какво работят имиграните в Канада завършили молекулярна биология...
Проблемът е, да намериш работодател, който да ти "признае" придобитите знания и умения и да те наеме. Това, в общия случай, няма как да знаеш преди да си стъпил в Канада. Единствената по-добра информация по въпроса с намиране на работа "по специалността" от дипломата за висше образование, можеш да намериш в WikiBGCanada (точка 6.)
- ZanzibarHero
Ами да ти издадат документ в който да пише, че образованието продобито в университет в БГ се равнява на дадена степен на образованието придобито в Онтарио и, съответно, притежаваш еди каква си специалност или допълнителни специализации.kill_u написа:Какво значи да бъде призната, тоест кой трябва да я признае? Знаеш ли нещо по въпроса?
Не вярвам да казвам нещо ново...
Не струва много и единственото условие е, университета, в който си учил в БГ да фигурира в списъците на тази организация.
Че специалисти тука има всякакви, има и такива, не се съмнявай. А всеки работи където го вземат, след като си направи сметката какви пари ще прави и какъв живот ще му хареса тук. В това число и всякакви други професии.Какво искаше да кажеш, нищо не разбрах...
Embrace your climate change!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Проблема е че не са една и две организации. Веднага ми идва на ум, че има още една http://www.cicic.ca/. Отделно до колкото знам всеки университет също има тази услуга.ZanzibarHero написа:Ами да ти издадат документ в който да пише, че образованието продобито в университет в БГ се равнява на дадена степен на образованието придобито в Онтарио и, съответно, притежаваш еди каква си специалност или допълнителни специализации.kill_u написа:Какво значи да бъде призната, тоест кой трябва да я признае? Знаеш ли нещо по въпроса?
Не вярвам да казвам нещо ново...
Не струва много и единственото условие е, университета, в който си учил в БГ да фигурира в списъците на тази организация.
Мен не ме интересува толкова дали ще ми признаят дипломата като пристигна в Канада, а дали може при кандидастването през квебекарската процедура да ми признаят специалността като биохимия и да ми дадат 12 точки, защото с тези 12 точки минавам границата от 57 точки, които се изискват като минимум за Квебек. Доколкото видях по процедурата за Квебек изискват минимум 6 месеца трудов стаж по специалността, а аз имам 7, т.е. не ми стига стажа за федералната процедура, но ми стига за Квебек.
Последно промяна от rado_ на Пон Авг 30, 2010 8:26 am, променено общо 3 пъти.
И още една - http://www.wes.org/ ... Всъщност ето какво пише на сайта на University of Toronto по този повод... Те работят с WES...
To facilitate this process, you may wish to contact World Education Services (WES) to evaluate foreign credentials. Applicants are responsible for incurred costs. WES reports will be used only as a reference in the assessment of admission eligibility. WES reports are not mandatory, and applicants will not be penalized if a WES report is not submitted.
Това горното важи ако искаш да продължиш обучението си в университета... Ако си изкараш такъв доклад от WES и тръгнеш да си търсиш работа... Хмм, не знам... Някой ако го е правил нека каже...
To facilitate this process, you may wish to contact World Education Services (WES) to evaluate foreign credentials. Applicants are responsible for incurred costs. WES reports will be used only as a reference in the assessment of admission eligibility. WES reports are not mandatory, and applicants will not be penalized if a WES report is not submitted.
Това горното важи ако искаш да продължиш обучението си в университета... Ако си изкараш такъв доклад от WES и тръгнеш да си търсиш работа... Хмм, не знам... Някой ако го е правил нека каже...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
- ZanzibarHero
Защо да е проблем? Повече от една - по-голяма конкуренция и евентуално по-ниски цени за услугата.kill_u написа:... Проблема е че не са една и две организации. Веднага ми идва на ум, че има още една http://www.cicic.ca/. Отделно до колкото знам всеки университет също има тази услуга.
Познавам хора, които са го правили. Не познавам, обаче такива, които да кажат - добре че беше този документ, иначе нямаше да получа позицията.ivanko13 написа:Ако си изкараш такъв доклад от WES и тръгнеш да си търсиш работа... Хмм, не знам... Някой ако го е правил нека каже...
Теоретично, за работа в държавна организация, трябва да върши работа, ако изобщо се стигне до там. Частния бизнес не се интересува, май.
- roumensp
WES са ОК, аз съм ги ползвал в Щатите (има ги и там), а жена ми в Канада.ZanzibarHero написа:Защо да е проблем? Повече от една - по-голяма конкуренция и евентуално по-ниски цени за услугата.kill_u написа:... Проблема е че не са една и две организации. Веднага ми идва на ум, че има още една http://www.cicic.ca/. Отделно до колкото знам всеки университет също има тази услуга.Познавам хора, които са го правили. Не познавам, обаче такива, които да кажат - добре че беше този документ, иначе нямаше да получа позицията.ivanko13 написа:Ако си изкараш такъв доклад от WES и тръгнеш да си търсиш работа... Хмм, не знам... Някой ако го е правил нека каже...
Теоретично, за работа в държавна организация, трябва да върши работа, ако изобщо се стигне до там. Частния бизнес не се интересува, май.
Друг е въпросът че приравнената диплома, сама по себе си, няма да ти гарантира работа, но все пак помага (или дори е необходима) в определени ситуации.