Как е тези месеци на пазара на труда в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Как е тези месеци на пазара на труда в Канада

Мнение от kill_u »

ablood написа: Тоест, на групата "недооценени" нито връзки, нито агенции може да помогнат. Техните квалификации са невидими за всички.
Да тая група обаче се оказва в един момент доста многочислена. Кой знае защо....?
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Всеки тръгва с различна кошница и различни претенции. Аз съм беден, икономически емигрант и ми дреме на шмайзера :D
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
prace

Мнение от prace »

Абе kill u ти не разбра ли, че Аблъд е едно гениално изключение, което непрекъснато ни напомня колко е велик, умен, интелигентен и оценен?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Всъщност обратното - всички, които познавам са намерили работата, която са търсили, макар и не всички да са доволни от заплатата си. Не съм само аз.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

ablood написа:Всъщност обратното - всички, които познавам са намерили работата, която са търсили, макар и не всички да са доволни от заплатата си. Не съм само аз.
Аз пък познавам само един такъв, всички други са се преквалифицирали по един или друг начин. Ето аз например правя кариера като чистач.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

ablood написа:... Тоест, на групата "недооценени" нито връзки, нито агенции може да помогнат. Техните квалификации са невидими за всички....

... Всъщност обратното - всички, които познавам са намерили работата, която са търсили, макар и не всички да са доволни от заплатата си. Не съм само аз.
ablood, няма "видима" квалификация, разбираема за онези, които наемат, по простата прчина, че наемащите не са квалифицирани. Това е стандартен "световен" проблем за начините, по които човек заема следващата позиция от кариерата си. ...

Винаги съм уважавал хората, които знаят каква работа търсят. Аз все работя неща, които не съм търсил. Нещата, които обичам да правя, не притежават формално име и се налага да "приучавам" околните да "влезнат" моето разбиране за работната позиция...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

kill_u написа:
ablood написа:Всъщност обратното - всички, които познавам са намерили работата, която са търсили, макар и не всички да са доволни от заплатата си. Не съм само аз.
Аз пък познавам само един такъв, всички други са се преквалифицирали по един или друг начин. Ето аз например правя кариера като чистач.
Преквалифицирането също е начин до си намериш хубава работа. Някои професии са закубена кауза тук.
И ти не възнамеряваш да останеш на това ниво задълго. Макар, че познавам едно семейство което подхвана доста приличен почистващ бизнес.
IFF

Мнение от IFF »

Зависи колко високо си вдигнал летвата.Това че ти си доволен и с малко, не означава че и другите трябва да са.
Аватар
vetove

Мнение от vetove »

Някой има ли наблюдения в-ху ситуацията dans l'industrie maritime québécoise и въобще възможности за реализация на морски кадри в Канада ( по-специално Квебек ) ?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ablood написа:
filipne написа:П.С. Наплашените имигрантчета също се страхуват да препоръчат малко познати хора.
Тоест ти като храбро, старо куче не би се поколебал да препоръчаш на шефа си някой свой симпатичен сънародник?
Въпреки моята позиция преди време жена ми ме подведе да препоръчам един близък българин на свой клиент. Не можех да откажа, тъй като тя изтърси идеята както бяхме на маса с неговото и друго семейство, та реших да рискувам.

В момента поемам обвинения от голям клиент, че заради моята подвеждаща препоръка той губи пари и време да търси нов човек.

В най добрия случай тази ми "добрина" ще ми струва доста кредит и то точно преди изтичането на контракта ни и преговорите за следващата година. В най-лошия може да си изпусна нервите, да загубя няколко клиента и да изляза от пазара, но едва ли ще се стигне до там.
Публикувай отговор