Да тая група обаче се оказва в един момент доста многочислена. Кой знае защо....?ablood написа: Тоест, на групата "недооценени" нито връзки, нито агенции може да помогнат. Техните квалификации са невидими за всички.
Как е тези месеци на пазара на труда в Канада
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Как е тези месеци на пазара на труда в Канада
-
- Напуснал форума
Всеки тръгва с различна кошница и различни претенции. Аз съм беден, икономически емигрант и ми дреме на шмайзера 

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Вини Джоунс
Абе kill u ти не разбра ли, че Аблъд е едно гениално изключение, което непрекъснато ни напомня колко е велик, умен, интелигентен и оценен?
- ablood
- Обратна връзка:
Всъщност обратното - всички, които познавам са намерили работата, която са търсили, макар и не всички да са доволни от заплатата си. Не съм само аз.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Аз пък познавам само един такъв, всички други са се преквалифицирали по един или друг начин. Ето аз например правя кариера като чистач.ablood написа:Всъщност обратното - всички, които познавам са намерили работата, която са търсили, макар и не всички да са доволни от заплатата си. Не съм само аз.
- ZanzibarHero
ablood, няма "видима" квалификация, разбираема за онези, които наемат, по простата прчина, че наемащите не са квалифицирани. Това е стандартен "световен" проблем за начините, по които човек заема следващата позиция от кариерата си. ...ablood написа:... Тоест, на групата "недооценени" нито връзки, нито агенции може да помогнат. Техните квалификации са невидими за всички....
... Всъщност обратното - всички, които познавам са намерили работата, която са търсили, макар и не всички да са доволни от заплатата си. Не съм само аз.
Винаги съм уважавал хората, които знаят каква работа търсят. Аз все работя неща, които не съм търсил. Нещата, които обичам да правя, не притежават формално име и се налага да "приучавам" околните да "влезнат" моето разбиране за работната позиция...
- ablood
- Обратна връзка:
Преквалифицирането също е начин до си намериш хубава работа. Някои професии са закубена кауза тук.kill_u написа:Аз пък познавам само един такъв, всички други са се преквалифицирали по един или друг начин. Ето аз например правя кариера като чистач.ablood написа:Всъщност обратното - всички, които познавам са намерили работата, която са търсили, макар и не всички да са доволни от заплатата си. Не съм само аз.
И ти не възнамеряваш да останеш на това ниво задълго. Макар, че познавам едно семейство което подхвана доста приличен почистващ бизнес.
Зависи колко високо си вдигнал летвата.Това че ти си доволен и с малко, не означава че и другите трябва да са.ablood написа:Всъщност обратното - всички, които познавам са намерили работата, която са търсили, макар и не всички да са доволни от заплатата си. Не съм само аз.
- vetove
Някой има ли наблюдения в-ху ситуацията dans l'industrie maritime québécoise и въобще възможности за реализация на морски кадри в Канада ( по-специално Квебек ) ?
- ablood
- Обратна връзка:
Въпреки моята позиция преди време жена ми ме подведе да препоръчам един близък българин на свой клиент. Не можех да откажа, тъй като тя изтърси идеята както бяхме на маса с неговото и друго семейство, та реших да рискувам.ablood написа:Тоест ти като храбро, старо куче не би се поколебал да препоръчаш на шефа си някой свой симпатичен сънародник?filipne написа:П.С. Наплашените имигрантчета също се страхуват да препоръчат малко познати хора.
В момента поемам обвинения от голям клиент, че заради моята подвеждаща препоръка той губи пари и време да търси нов човек.
В най добрия случай тази ми "добрина" ще ми струва доста кредит и то точно преди изтичането на контракта ни и преговорите за следващата година. В най-лошия може да си изпусна нервите, да загубя няколко клиента и да изляза от пазара, но едва ли ще се стигне до там.