Таблици за знания по френски-къде?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
nini

Таблици за знания по френски-къде?

Мнение от nini »

Здравейте, имаше едни таблици, сравнителни, за нивата на знания на френски, едната таблица за Квебек и другата по европейските стандарти. Може ли някой да ми изпрати линкове, че не ги намирам с търсачката. Мерси.
И още един въпрос-едно ниво към Фр. културен институт се състои от 2 курса по 3 месеца 2 пъти седмично, така ли е? Брат ми е изкарал 3 курса и едвам има документ за А2.1...ми за В-1 ще му трябват още 2 курса...според мен. Значи, ако добре разбирам, ниво А е 4 курса по 3 месеца....ужас.
При вас как е било/или е?
nini

Re: Таблици за знания по френски-къде?

Мнение от nini »

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... iveau.html

Ето, намерих това, което търсех. Давам го за консултация.
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

nini написа:Здравейте, имаше едни таблици, сравнителни, за нивата на знания на френски, едната таблица за Квебек и другата по европейските стандарти. Може ли някой да ми изпрати линкове, че не ги намирам с търсачката. Мерси.
И още един въпрос-едно ниво към Фр. културен институт се състои от 2 курса по 3 месеца 2 пъти седмично, така ли е? Брат ми е изкарал 3 курса и едвам има документ за А2.1...ми за В-1 ще му трябват още 2 курса...според мен. Значи, ако добре разбирам, ниво А е 4 курса по 3 месеца....ужас.
Да си намери добър частен учител, който подготвя специално за интервю. Казвам добър, защото има и много шарлатани. С добър учител аз се подготвих за 5 месеца за изпит за TCFQ и изкарах В1/В2 нива. Нашата учителка е подготвила повече то 20 семейства и с изключение на три (които не са имали много желание да учат и прочели тук във форума че може на интервюто да се мине между капките) всички други успешно са вече в Канада :y:
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Според мен зависи от човека.Как възприемаш, дали сериозно си се захванал или колкото да кажеш че си учил френски...Можеш да се запишеш и индивидуално на интензивен курс, ако е възможно.Лично на мен първото ниво ми беше лесно, с второто ниво вече нещата се усложняват, но ако се упражняваш няма проблеми, свиква се. :)
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
tarantula333

Мнение от tarantula333 »

bttm написа:
nini написа:Здравейте, имаше едни таблици, сравнителни, за нивата на знания на френски, едната таблица за Квебек и другата по европейските стандарти. Може ли някой да ми изпрати линкове, че не ги намирам с търсачката. Мерси.
Да си намери добър частен учител, който подготвя специално за интервю. Казвам добър, защото има и много шарлатани. С добър учител аз се подготвих за 5 месеца за изпит за TCFQ и изкарах В1/В2 нива. Нашата учителка е подготвила повече то 20 семейства и с изключение на три (които не са имали много желание да учат и прочели тук във форума че може на интервюто да се мине между капките) всички други успешно са вече в Канада :y:
Здравейте

понеже сте писали , че вашата учителка е подготвила много семейства по френски за емиграция в квебек, моля ви за координати ако е от София

Благодаря предварително
Публикувай отговор