Вярно ли е, че мързеливите имигранти се връщат в България?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Вярно ли е, че мързеливите имигранти се връщат в България?
Никакви сметки не правя аз, Успял, ти си по тая част. Аз само знам, че като ритнеш камбаната и си без наследници държават грабва всичко което имаш. Ето за това говоря аз, че твоето частно ще стане държавно т.е. социално, за социаладжиите демек. 

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Бях забравил че Успял продължава да мисли РРСП за вид инвестиция.Uspial написа:...
После си заминават кой на село, кой в Алберта а Успял си и все там даже увеличава имотите което му е един вид пенсиония фонд щото в РРСП не вярвам.
Данъчните закони се сменят, необходимата възраст за пенсия се увеличава, данък сгради и други сметки растат а пенсията си стои фиксирана с години за разлика от имот под наем . Собственика на имота може да конторолира ( променя ) наема за разлика от фиксирана пенсия.

Май трябва да започнем да систематизираме това в кои области Успелия не е в час - вече стана ясно че от счетоводство не разбира, сега трябва да добавим към списъка инвестиране, както и някои аспекти на данъчното облагане.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Ама вас никой не ви спира да контрибутвате в РРСП.
Просто аз не вярвам в такива контрибутвания и не съм учил 5 години за да ми управляват други парите след като мога да си ги управлявам сам.
Да не говорим че ако изтегля част от парите си някой ще ми дава срокове кога да ги върна обратно в РРСП все едно не са моите пари.
Е на вас да ви ги дават тези срокове.
Успял срокове и някой да му казва какво да прави не понася.
Просто аз не вярвам в такива контрибутвания и не съм учил 5 години за да ми управляват други парите след като мога да си ги управлявам сам.
Да не говорим че ако изтегля част от парите си някой ще ми дава срокове кога да ги върна обратно в РРСП все едно не са моите пари.
Е на вас да ви ги дават тези срокове.

То и тебе никой не те кара да си вкарваш парите в РРСП, въпроса беше дали най-после си научил че РРСП не е вид инвестиция, защото явно 5-те години учене не са били достатъчни за това.Uspial написа:Ама вас никой не ви спира да контрибутвате в РРСП.
Е на вас да ви ги дават тези срокове.![]()
Освен това, ако изтеглиш пари от РРСП сметка, то тогава ще трябва да им платиш данък, а не е задължително да ги връщаш обратно в РРСП сметката, така че и това не си го разбрал добре.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ха, ха, ха...не понасял срокове нашият Успял...!!! Смех, голем смех!

Абе, байно, та на теб животът ти е изтъкан от срокове след като целият ти наличен капитал е от банки и частни кредитори. Като се започне от прословутия студентски заем от $15 000, който все още изплащаш. А и цялата ти собственост (реална и сънувана) е ипотекирана т.е. отново на банките. Та ти всеки ден да следиш календара за да не пропуснеш вноската я по някоя ипотека, я по някой кредит или да изплатиш профита на някой социаладжия дето ти е дал парите си, вкарани или изработени на черно.

Абе, байно, та на теб животът ти е изтъкан от срокове след като целият ти наличен капитал е от банки и частни кредитори. Като се започне от прословутия студентски заем от $15 000, който все още изплащаш. А и цялата ти собственост (реална и сънувана) е ипотекирана т.е. отново на банките. Та ти всеки ден да следиш календара за да не пропуснеш вноската я по някоя ипотека, я по някой кредит или да изплатиш профита на някой социаладжия дето ти е дал парите си, вкарани или изработени на черно.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Коко написа:
А сега остава и да добавиш че този данък ще е по висок от колкото ако го беше платил преди 5 години да кажем когато си нов имигрант и дохода ти е по малък.
Или казано по друг начин си бил в по ниска данъчна ставка преди 5 години.
Но понеже не си го платил тогава а парите ти трябват днес 5 - 8 години по касно за да си купиш, яхта, мотор, сега ще платиш повече данък щото вече си в друга по висока данъчна ставка.
Поради тази причина хората избират да ги върнат в РРСП и така попадат в капана на срока а не се ли спази срока има наказания.
Линко, Линко.
Даваш права на тези кредитори ( като студентски заем, заем за ипотека) на които дължиш пари да си теглят от твоята сметка и те си ги взимат сами.
От теб се иска единствено да изкараш повече от ниската лихва каквато е тази на моргиджа което Успял прави докато спи, да не говорим като работи
Линко написа:
Цялата собственост е налична и не само че е напична а збележи, носи доход, създава ми работно място на мен и други хора.
С Две думи при заем от 120 000 $ от един имот има 40 000 налични по бизнес сметки и още имот който струва 150 000.
Това означава че във всеки един момент мога да върна заема от 120 000 и пак остават 70 000 които с всяка година се увеличават заради покачването на имота.
Ето я сметката.
150 000 - 80 000 ( само толкова трябват защото има и 40 000 по сметки ) = 70 000 лични.
Така, така.Освен това, ако изтеглиш пари от РРСП сметка, то тогава ще трябва да им платиш данък, а не е задължително да ги връщаш обратно в РРСП сметката, така че и това не си го разбрал добре.
А сега остава и да добавиш че този данък ще е по висок от колкото ако го беше платил преди 5 години да кажем когато си нов имигрант и дохода ти е по малък.
Но понеже не си го платил тогава а парите ти трябват днес 5 - 8 години по касно за да си купиш, яхта, мотор, сега ще платиш повече данък щото вече си в друга по висока данъчна ставка.
Поради тази причина хората избират да ги върнат в РРСП и така попадат в капана на срока а не се ли спази срока има наказания.
Линко, Линко.
Даваш права на тези кредитори ( като студентски заем, заем за ипотека) на които дължиш пари да си теглят от твоята сметка и те си ги взимат сами.
От теб се иска единствено да изкараш повече от ниската лихва каквато е тази на моргиджа което Успял прави докато спи, да не говорим като работи

Линко написа:
Тук може да поспорим.А и цялата ти собственост (реална и сънувана) е ипотекирана т.е. отново на банките.
Цялата собственост е налична и не само че е напична а збележи, носи доход, създава ми работно място на мен и други хора.
С Две думи при заем от 120 000 $ от един имот има 40 000 налични по бизнес сметки и още имот който струва 150 000.
Това означава че във всеки един момент мога да върна заема от 120 000 и пак остават 70 000 които с всяка година се увеличават заради покачването на имота.
Ето я сметката.
150 000 - 80 000 ( само толкова трябват защото има и 40 000 по сметки ) = 70 000 лични.
Последно промяна от Uspial на Чет Юли 22, 2010 5:21 pm, променено общо 2 пъти.
Това кой в каква данъчна ставка се намира е строго индивидуално, т.е. с това си твърдение само спекулираш кой в каква данъчна ставка е. При лошо стечение на обстоятелствата човек може да е принуден да изтегли пари от РРСП сметката именно когато дохода му е спаднал, т.е. може и да плати по-нисък данък, така че има различни варианти.Uspial написа: Така, така.
Погледни сега подчертаното изречение гори и обясни какъв е точно този капан за който говориш и какви са въпросните наказания, ако има такива.
Явно има дни, я които хъли е зает с някоя дипломатическа девица от Норвегия - тогава можем да си пишем без да трябва да се мотивираме спремо постоянно променящото се мнение на хъли. Има обаче и дни, когато явно дипломатическите девици го държат на сухо и той се самозадоволява, като хи ръси безумици на нас.
Е днес е един от тези самозадоволителните дни...
Да де, ама като стана дума с какви по националност девици има конкретен опит и може да сподели реални впечатления, се оказа че май няма нищо за споделяне - толкоз му опита и с девиците.poumpy написа:Явно има дни, я които хъли е зает с някоя дипломатическа девица от Норвегия - тогава можем да си пишем без да трябва да се мотивираме спремо постоянно променящото се мнение на хъли. Има обаче и дни, когато явно дипломатическите девици го държат на сухо и той се самозадоволява, като хи ръси безумици на нас.

При доход от $100к, RRSP=18к. Това означава че облагаемият ти доход става 82к. С други думи вместо да плащаш 25% върху 100к (=25к), плащаш 25% върху 82к (= 20.5к). И кво излиза, че без да си мръднеш пръста и печелиш 4.5к, само.... 

По вероятно е да си в по висока данъчна ставка.
Хората се развиват, трупат повече стажа, практика и печелят повече с всяка измината година в Канада.
Те и затова искат да си купят мотор, яхта, скъпа кола или дори втори имот който да дават под наем и им трябва пари за доун.( начална вноска )
Тогава идва момента да се бърка в РРСП.
Щото то така е рекламирано че като ти трябват пари може да си взмеш ама трябва да платиш данък според дохода и ставката в която се намираш в момента а не преди 5 години.
Може да вземеш а пари за доун за покупка на основно жилище ама тогава парите за доун да кажем 20 000 трябва да се върнат в някакъв срок.
То не случайно има срок. И след като срока не е спазен е логично да има някакво наказание ( най вероятно някаква лихва ) иначе се обезмисля даването на срок.
cocose написа:
Ти май не си разбрал че на тези 18 000 контрибътвани рано или късно ще се плаща данък. И този данък в зависимост от момента може и да е повече от 25 % както става в доста случаи. Тогава не само че не изкарал 4.5 К а си загубил заради плащането на по висок данък.
Хората се развиват, трупат повече стажа, практика и печелят повече с всяка измината година в Канада.
Те и затова искат да си купят мотор, яхта, скъпа кола или дори втори имот който да дават под наем и им трябва пари за доун.( начална вноска )
Тогава идва момента да се бърка в РРСП.
Щото то така е рекламирано че като ти трябват пари може да си взмеш ама трябва да платиш данък според дохода и ставката в която се намираш в момента а не преди 5 години.
Може да вземеш а пари за доун за покупка на основно жилище ама тогава парите за доун да кажем 20 000 трябва да се върнат в някакъв срок.
То не случайно има срок. И след като срока не е спазен е логично да има някакво наказание ( най вероятно някаква лихва ) иначе се обезмисля даването на срок.
cocose написа:
Е то ако беше само толкова просто.При доход от $100к, RRSP=18к. Това означава че облагаемият ти доход става 82к. С други думи вместо да плащаш 25% върху 100к (=25к), плащаш 25% върху 82к (= 20.5к). И кво излиза, че без да си мръднеш пръста и печелиш 4.5к,
Ти май не си разбрал че на тези 18 000 контрибътвани рано или късно ще се плаща данък. И този данък в зависимост от момента може и да е повече от 25 % както става в доста случаи. Тогава не само че не изкарал 4.5 К а си загубил заради плащането на по висок данък.
Последно промяна от Uspial на Чет Юли 22, 2010 5:04 pm, променено общо 2 пъти.
Така ли???? Ама наистина ли си вярваш че можеш да променяш наема на имота ти!!!! Я се опитай да го вдигнеш двойно да те видиме тогава канадец ряпа яде лиUspial написа:Точно така. Досега 4-ма Прайм министри са имали възможноста да живеят срещу Успял но накрая и 4-та са си тръгвали с наведени глави щото или ги сменят на избори или се замесват в разни скандали и се предизвикват предсрочни избори.
После си заминават кой на село, кой в Алберта а Успял си и все там даже увеличава имотите което му е един вид пенсиония фонд щото в РРСП не вярвам.
Данъчните закони се сменят, необходимата възраст за пенсия се увеличава, данък сгради и други сметки растат а пенсията си стои фиксирана с години за разлика от имот под наем . Собственика на имота може да конторолира ( променя ) наема за разлика от фиксирана пенсия.

Не е нужно да го вдигаш двойно. Вдигай си го с колкото позволяват а те позволяват с 3-4 % всяка година.
За 5 години стават 15- 20 %. Я кажи как си вдигаш пенсията с 15 -20 % за 5 години?
За 5 години стават 15- 20 %. Я кажи как си вдигаш пенсията с 15 -20 % за 5 години?
това е супер, знаи печелиш повечеUspial написа:По вероятно е да си в по висока данъчна ставка.

100к, данъчна ставка 45% данъци платени 45к - останали са ти 55к да разполагаш и нищо на страна
100к, внесени 18к, остават за облагане 82к , данък платен 37к - останли са ти 45к да разполгаш и 18к на страна
Печалба 8 000 без да си мръднеш пръста, които иначе отиваха в джоба на държавата, за да издържа тя прохождащи фирми на разни успели разносвачи на каквото там се сетите, но за себе си

Реално хъли, когато си изкарал 100к и можеш да си позволиш да сложиш 10 от тях на страна, държавата ти подарява още 8, които ти така и така губиш под формата на данъци. Това е 80% възвращаемост на вложението още за първата година. Не е зле....
Ето още един не разбрал че рано или късно се плаща данък на тези 18 К дето си контрибутвал в РРСП и че този данък може да бъде и повече от 45 %
Ей тя човешката наивност никога не се свършва и край няма.
Ей тя човешката наивност никога не се свършва и край няма.