По-добре ли се живееше в БГ по времето на Тато?
Re: По-добре ли се живееше в БГ по времето на Тато?
Истински религиозни бяха само някои бабички. Младите хора ходеха в църква или по-скоро около църква само по Великден и то или от любопитство, или щото беше забранено и искаха да изпитат тръпката от играта на криеница с дружинната или комсомолския секретар. Същите тези фони-балони паразити се опитваха да хванат нарушителите и да ги докладват после, с което да оправдаят заплатата си за нищоправието с което се занимаваха.
Ако още не разбираш какво искам да кажа, да ти го преведа на бързо - едно от положителните неща на което ни научи тогавашната образователна система е атеизма, т.е. здравомислието.
На всеки който твърди, че престъпността по онова време е била като сегашната, мога само да предложа по едно аспиринче.
Знам, знам, даже за 40 години си иимахме и един сериен убиец - Жоро павето.
Спортисти имахаме, защото комунистическото правителство дваше и мило, и драго да докаже на Запада, че сме по-качествени от тях. Също така допинг контрола не беше стриктен като сегашния. За ваше сведение, Иван Абаджиев обикаляше по разни билкари в Родопите, които го снабдяваха с различни "билки", които не можеха да бъдат хванати при допинг контрола, там където го имаше.
Ако още не разбираш какво искам да кажа, да ти го преведа на бързо - едно от положителните неща на което ни научи тогавашната образователна система е атеизма, т.е. здравомислието.
На всеки който твърди, че престъпността по онова време е била като сегашната, мога само да предложа по едно аспиринче.
Знам, знам, даже за 40 години си иимахме и един сериен убиец - Жоро павето.
Спортисти имахаме, защото комунистическото правителство дваше и мило, и драго да докаже на Запада, че сме по-качествени от тях. Също така допинг контрола не беше стриктен като сегашния. За ваше сведение, Иван Абаджиев обикаляше по разни билкари в Родопите, които го снабдяваха с различни "билки", които не можеха да бъдат хванати при допинг контрола, там където го имаше.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- ablood
- Обратна връзка:
Като каза за Жоро Павето се сетих за възмущението на една от възпитателките му, която го била хванала в престъпно мърсуване - онанизъм. Типично за сериен убиец.
С други думи тогава младежите без гаджета не онанираха. от пубертета до първата брачна нощ - акумулиране на семе за разрастване на трудовата сила.

С други думи тогава младежите без гаджета не онанираха. от пубертета до първата брачна нощ - акумулиране на семе за разрастване на трудовата сила.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- ZanzibarHero
Това за "серийният убиец" е шега нали?Павел написа:...Знам, знам, даже за 40 години си иимахме и един сериен убиец - Жоро павето....
Поглеждайки назад ... Най-лошото на "комунистическата" система бе нейната тотална затвореност и пълна липса на икономическа и политическа гъвкавост ... Копирането (или налагането) на Съветския модел за организация и управление на обществото може би е нанесло повече зло, отколкото добро ...
Иначе сега, в Канада, се чувствам много близко до тогавашните условия в България. Доста по-богато и разнообразно битие, обаче.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Шега?ZanzibarHero написа:Това за "серийният убиец" е шега нали?Павел написа:...Знам, знам, даже за 40 години си иимахме и един сериен убиец - Жоро павето....
Поглеждайки назад ... Най-лошото на "комунистическата" система бе нейната тотална затвореност и пълна липса на икономическа и политическа гъвкавост ... Копирането (или налагането) на Съветския модел за организация и управление на обществото може би е нанесло повече зло, отколкото добро ...
Иначе сега, в Канада, се чувствам много близко до тогавашните условия в България. Доста по-богато и разнообразно битие, обаче.
http://frognews.bg/news_23066/Nai-zlove ... _-_Paveto/
- ZanzibarHero
Шега?kill_u написа:http://frognews.bg/news_23066/Nai-zlove ... _-_Paveto/
Даааа ... нещата с Интернет пресата не вървят надобреhttp://frognews.bg/news_23066/Nai-zloveshtiiat_Joro_-_Paveto/ написа:... за която си спомнят със страх в душите десетки българи... Павето, завито в кърпа отне живота на доста столичанки...

Брежнев се обажда на бай Тошо и му казва:
- Искам да видя дали българите обичат Комунистическата партията, но не нагласено, а истински ли е.
- Добре - казва му бай Тошо. Ела в България на гости, но се преоблечи така, че никой да не те познае и ще минем по места, които ти посочиш.
Тръгват двамата из България преоблечени и Брежнев първо пожелал да отидат в завода за ножове в Нова Загора. Като пристигнали, работниците набързо скалъпили лозунг: "Най-големия нож - за любимия ни вожд". Позачудил се Брежнев и казал:
- Много е двусмислено. Дай някъде другаде.
Отиват в Перник в завод за павета. Отдалече се четял лозунг: "Най-голямото паве - за любимото ни БКП". Брежнев пак погледнал към Тошо многозначително.
- Виж какво, я ме заведи в Лудницата в Раднево.
Отиват и отдалече лудите вдигали лозунг: "Ний сме рожба на българо-съветската дружба."
- Искам да видя дали българите обичат Комунистическата партията, но не нагласено, а истински ли е.
- Добре - казва му бай Тошо. Ела в България на гости, но се преоблечи така, че никой да не те познае и ще минем по места, които ти посочиш.
Тръгват двамата из България преоблечени и Брежнев първо пожелал да отидат в завода за ножове в Нова Загора. Като пристигнали, работниците набързо скалъпили лозунг: "Най-големия нож - за любимия ни вожд". Позачудил се Брежнев и казал:
- Много е двусмислено. Дай някъде другаде.
Отиват в Перник в завод за павета. Отдалече се четял лозунг: "Най-голямото паве - за любимото ни БКП". Брежнев пак погледнал към Тошо многозначително.
- Виж какво, я ме заведи в Лудницата в Раднево.
Отиват и отдалече лудите вдигали лозунг: "Ний сме рожба на българо-съветската дружба."
Embrace your climate change!
- mirkaa
- Обратна връзка:
тъкмо чух нещо фъни в българска реклама на нещо си - една баба възкликна "Ужас, разпадна ми се социалната мрежа!! Вече не висим по опашки!!"
Дааам, такава беше социалната мрежа при Тато

Дааам, такава беше социалната мрежа при Тато

third generation immigrant 

- optics
- Модератор
Остави социалната мрежа. За пазарската мрежа ми е жал. Ония найлонови, силно разтегателни, дето в свито състояние се събира в шепата ти, а па може да се разтегне и да носиш 15 бири вътре.
И много здрави бяха.
Тука ся се сетиха вместо полипропиленови торбички, грошъритата да продават черни торби по няколко долара (за многократна употреба) щото така е по-еко-
А мрежичката каквато я помним беше толкова по-удобна !!!
Но колцина тука ги помнят ?
Освен разтегателните имаше и едни други - неразтегателни - изплетени от ония здравите кафяви конци, облечени в найлонова тръбичка (примерно зелена)
ееех !
И много здрави бяха.
Тука ся се сетиха вместо полипропиленови торбички, грошъритата да продават черни торби по няколко долара (за многократна употреба) щото така е по-еко-
А мрежичката каквато я помним беше толкова по-удобна !!!
Но колцина тука ги помнят ?
Освен разтегателните имаше и едни други - неразтегателни - изплетени от ония здравите кафяви конци, облечени в найлонова тръбичка (примерно зелена)
ееех !
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- ablood
- Обратна връзка:
И как здравословно се впиваха в пръстите ти по пътя от магазина до дома...optics написа:Остави социалната мрежа. За пазарската мрежа ми е жал. Ония найлонови, силно разтегателни, дето в свито състояние се събира в шепата ти, а па може да се разтегне и да носиш 15 бири вътре.
Сега пазарувам най-вече в кашони. Взимам полупразни директно от щанда, допълвам ги с други продукти, слагам ги на лентата на касата накуп и накрая в багажника един връз друг, без да се мачкат покупките.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Не бях сигурен в коя тема да го набутам, но май тази е най-"подходяща".
По-щастливи сме от Того
България е едва 137-а от 155 държави по задоволство от живота
Само 18 позиции ни делят от най-нещастните хора в света. България се нарежда на 137 място от 155 държави в новото изследване на "Галъп уърлд пол", цитирано от сп. "Форбс".
Най-нещастната държава в класацията е Република Того, в която щастливите хора са само 1%. България няма основание за гордост, тъй като е твърдо застопорена сред африканските държави, по-конкретно между Судан и Сенегал. В страната ни според получените в допитването резултати само 6% са удовлетворени от начина си на живот, 58% считат всекидневието си за проблемно и цели 36% се определят като нещастници. Най-щастливи според изследването са хората от скандинавските страни, които са и държавите, постигнали най-високо жизнено равнище. Което позволява да предположим, че удовлетвореността от живота има пряка връзка с размера на портфейла. В Дания, която е страната с най-щастливи хора, "благоденстват" 82% от анкетираните, проблеми имат 17% и само 1% се смятат за нещастни. Следват я Финландия, Норвегия, Холандия и Швеция със сходни резултати. Щастливците в класацията продължават други четири страни - Коста Рика, Нова Зеландия, Швейцария и Израел. В тях щастието е на равнище 63-62 на сто от населението. САЩ са на 14 място, Германия е 33-та, Франция - 44-а, Япония е 81-ва. Да не униваме, все пак, както е казал френският мислител и автор на афоризми Ларошфуко: "Човек никога не е тъй щастлив, нито тъй нещастен, както си въобразява.
....
Източник:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=332764
По-щастливи сме от Того
България е едва 137-а от 155 държави по задоволство от живота
Само 18 позиции ни делят от най-нещастните хора в света. България се нарежда на 137 място от 155 държави в новото изследване на "Галъп уърлд пол", цитирано от сп. "Форбс".
Най-нещастната държава в класацията е Република Того, в която щастливите хора са само 1%. България няма основание за гордост, тъй като е твърдо застопорена сред африканските държави, по-конкретно между Судан и Сенегал. В страната ни според получените в допитването резултати само 6% са удовлетворени от начина си на живот, 58% считат всекидневието си за проблемно и цели 36% се определят като нещастници. Най-щастливи според изследването са хората от скандинавските страни, които са и държавите, постигнали най-високо жизнено равнище. Което позволява да предположим, че удовлетвореността от живота има пряка връзка с размера на портфейла. В Дания, която е страната с най-щастливи хора, "благоденстват" 82% от анкетираните, проблеми имат 17% и само 1% се смятат за нещастни. Следват я Финландия, Норвегия, Холандия и Швеция със сходни резултати. Щастливците в класацията продължават други четири страни - Коста Рика, Нова Зеландия, Швейцария и Израел. В тях щастието е на равнище 63-62 на сто от населението. САЩ са на 14 място, Германия е 33-та, Франция - 44-а, Япония е 81-ва. Да не униваме, все пак, както е казал френският мислител и автор на афоризми Ларошфуко: "Човек никога не е тъй щастлив, нито тъй нещастен, както си въобразява.
....
Източник:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=332764
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN