Понимаем. Само не разбрах тъй или инак има квота, какво пречи да се изберат тези Х на брой хора, вместо на лотария ей така на тъмно... Пехливана май тва искаше да намекне.Californian написа:Аз бях на твоето мнение, докато един съфорумник от Българи в Америка ме обеди, че в Америка този начин на емиграция който е примерно в Канада и Австралия няма да станеPehlivan написа:и още нещо не мисля,че е по трудно да се имигрира в САЩ,ти сам каза за 40 000 нелегални българи там,докато тук нема и 40 .За мен в Канада в момента е още по трудно.Трудно може да попадне човек без висше образование тук в Канада докато в Щатите всички могат да се случат и с основно,там е лотария, а на нея граят нямащите шанс за другаде по света хора,защото точковата система е именно това да се внесат най добрите образовани де в Канада,де в Австралия или в Нова Зеландия и т.н.Образованите в САЩ са предимно нашенци учили в Университетите и после са останали да живеят там.
защото ако в Канада желаещите да емигрират са 1млн, то в Америка са 150млн, панимаеш?
Далеч съм да споря къде е по-хубаво в Америка или Канада, споря че болшинството хора от света желаят да емигрират в Америка, не в Канада...........
Падат визите за Канада?
-
- Обратна връзка:
Re: Падат визите за Канада?
Californian,няма да спорим къде е по хубаво - в САЩ или Канада и колко са кандидатите.Ами за Канада как да има кандидати като в списъка от професии на Иванчо му я няма професията учител по изобразително изкуство и същевременно той отпада за Канада и се насочва за САЩ да пробва късмета си там,а Марийка не ий харесва студеното и иска само слънце и горещо 100 градуса по Фаренхайт и естествено и тя не иска в Канада и се насочва към Америка ,а там има и пустини и джунгли и 50 градуса и минус 50, а наш Ибрям от Факултето нема образование нема професия и се пробва къде.... познай пак в САЩ и пуска за зелена крата белкин да го огрее,че то за Канада никак не може абсурд нито за Австралия или другаде с точковата система.Така,че на мен не ми разправяй къде е по хубаво и колко поклонници има САЩ и твоята Калифорния.Ако питаш мен и аз искам В САЩ,не защото в Канада не е хубаво ами малко по на топличко , значи проблема е и климатичен.Канада ако имаше субтропичен климат не 150 а 300 милиона ще искат да са тук,понял???Между Канада И САЩ нема почти никаква разлика и двете са развити страни с висок и добър стандарт на живот като сега Канада е малко по добре от Щатите ,които я закъсаха малко покрай кризата с банките.И ситото за имигриране е по гъсто тук.Познавам толкова много българи ,които са дошли от САЩ и са останали тук.Америка си е Америка това открай време си е Американската мечта,но и Канада е част от нея,дори по привлекателна като страна в очите на целия свят.
А това че приема повече имигранти Канада е просто и ясно все по развиваща икономика и недостиг на работна ръка и нея ий трябват работници с мозъци в главите ,а не някакви мексиканци дето не могат да четат,пишат и да смятат и да поддържат стандарта на Америка.И па има огромни територии за заселване.Същото го правят и Австралия,Южна Африка ит.н.
Добре,според твоите думи..Канада е страна на вишисти и семейни двойки...нали така.А ние със средно,които има случаи да знаем повече от вишистите,и които вместо да учат всичко са го придобили чрез практикуване на професията,какво да правим.Или АЗ,който искам да отида сам,защото така ми харесва...,какво да правя?От горния цитат идва да ми покаже,че мога само да си мечтая за Канада ли,а?Отговорете ми хора,вие сте поне там...по улиците ви масово вишисти,с лопата да ги ринеш...Pehlivan написа:Трудно може да попадне човек без висше образование тук в Канада...

Образованието не създава човека...това е само документ,създават го неговите възможности и адаптация.Един шеф ми се хвалеше,че в неговата фирма всички били вишисти,или учили за такива били майстори,а ние щот сме със средно сме били некадърници.Аланкооо...,като му видях ''произведенията'' по строежите...всичките им дипломи в кенефа за почистващо средство.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Нищо подобно няма в думите на Pehlivan. Казаното визира точковата система за селекция на чужденци, според която повече точки се дават за по-високо образование. И от това съвсем естествено следва, че хора с по-високо образование минават по-лесно. Което обаче не означава, че никой с полувисше, колеж или средно образование не може да се класира.
Така че Канада наистина не е място само за висшисти и семейни, има ги всякакви (визирам само имигрантите). Да не говорим, че децата и внуците на дадени висшисти може и да не им се иска да учат и да си останат със средно или по-ниско образование, или пък да не пожелаят да сключват брак.
Така че Канада наистина не е място само за висшисти и семейни, има ги всякакви (визирам само имигрантите). Да не говорим, че децата и внуците на дадени висшисти може и да не им се иска да учат и да си останат със средно или по-ниско образование, или пък да не пожелаят да сключват брак.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Ok Linko,ще се съглася с теб,но и ние не сме за изхвърляне
Самото изречение ме подразни,за това малко се афектирах.Карай... 

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Градски, ти ми прозвуча, като един мой познат дето пък мразеше вишистите и казваше че всички са идиоти и тъпанари от тях. Генерализирането не е в полза на нито едната прослойка на вишистите или полувишистите. И в двата случая се срещат уникални екземпляри. Мога да ти дам конкретен пример за вишист ама не искам да разлайвам кучетата..... Най вероятно и има и такива с полувисше които за нищо не стават.martatabs написа:Добре,според твоите думи..Канада е страна на вишисти и семейни двойки...нали така.А ние със средно,които има случаи да знаем повече от вишистите,и които вместо да учат всичко са го придобили чрез практикуване на професията,какво да правим.Или АЗ,който искам да отида сам,защото така ми харесва...,какво да правя?От горния цитат идва да ми покаже,че мога само да си мечтая за Канада ли,а?Отговорете ми хора,вие сте поне там...по улиците ви масово вишисти,с лопата да ги ринеш...Pehlivan написа:Трудно може да попадне човек без висше образование тук в Канада...
Образованието не създава човека...това е само документ,създават го неговите възможности и адаптация.Един шеф ми се хвалеше,че в неговата фирма всички били вишисти,или учили за такива били майстори,а ние щот сме със средно сме били некадърници.Аланкооо...,като му видях ''произведенията'' по строежите...всичките им дипломи в кенефа за почистващо средство.
Линко е много прав в случая че програмата е направена така, че просто вишистите минават по лесно.
Това е просто една случка,иначе не обиждам никой,всеки е уникален по своему.Да не задълбаваме в излишни размишления,каквото е писано.kill_u написа:Градски, ти ми прозвуча, като един мой познат дето пък мразеше вишистите и казваше че всички са идиоти и тъпанари от тях.

За това може да спориме!Pehlivan написа:А това че приема повече имигранти Канада е просто и ясно все по развиваща икономика и недостиг на работна ръка и нея ий трябват работници с мозъци в главите ,а не някакви мексиканци дето не могат да четат,пишат и да смятат и да поддържат стандарта на Америка.И па има огромни територии за заселване.Същото го правят и Австралия,Южна Африка ит.н.
Има много сериозна безработица в Канада. Това за недостига на работна ръка са митове от миналите 3-4 години. Има много работна ръка в момента, икономиката боксува и работа няма.
Това за работниците с мозъците е също много спорен момент.
И за неграмотните мексиканци също е доста спорен момент.prace написа:За това може да спориме!Pehlivan написа:А това че приема повече имигранти Канада е просто и ясно все по развиваща икономика и недостиг на работна ръка и нея ий трябват работници с мозъци в главите ,а не някакви мексиканци дето не могат да четат,пишат и да смятат и да поддържат стандарта на Америка.И па има огромни територии за заселване.Същото го правят и Австралия,Южна Африка ит.н.
Има много сериозна безработица в Канада. Това за недостига на работна ръка са митове от миналите 3-4 години. Има много работна ръка в момента, икономиката боксува и работа няма.
Това за работниците с мозъците е също много спорен момент.
- Californian
mwanza написа: Понимаем. Само не разбрах тъй или инак има квота, какво пречи да се изберат тези Х на брой хора, вместо на лотария ей така на тъмно... Пехливана май тва искаше да намекне.
Когато кандидатстват мисля по статистически данни около 1млн човека за Канада и приемат 200-300хил е много лесно да ги отсееш. Когато кандидатстват 150-250милиона !!!
този начин просто не върви

- Californian
Pehlivan написа:Californian,няма да спорим къде е по хубаво - в САЩ или Канада и колко са кандидатите.Ами за Канада как да има кандидати като в списъка от професии на Иванчо му я няма професията учител по изобразително изкуство и същевременно той отпада за Канада и се насочва за САЩ да пробва късмета си там,а Марийка не ий харесва студеното и иска само слънце и горещо 100 градуса по Фаренхайт и естествено и тя не иска в Канада и се насочва към Америка ,а там има и пустини и джунгли и 50 градуса и минус 50, а наш Ибрям от Факултето нема образование нема професия и се пробва къде.... познай пак в САЩ и пуска за зелена крата белкин да го огрее,че то за Канада никак не може абсурд нито за Австралия или другаде с точковата система.Така,че на мен не ми разправяй къде е по хубаво и колко поклонници има САЩ и твоята Калифорния.Ако питаш мен и аз искам В САЩ,не защото в Канада не е хубаво ами малко по на топличко , значи проблема е и климатичен.Канада ако имаше субтропичен климат не 150 а 300 милиона ще искат да са тук,понял???Между Канада И САЩ нема почти никаква разлика и двете са развити страни с висок и добър стандарт на живот като сега Канада е малко по добре от Щатите ,които я закъсаха малко покрай кризата с банките.И ситото за имигриране е по гъсто тук.Познавам толкова много българи ,които са дошли от САЩ и са останали тук.Америка си е Америка това открай време си е Американската мечта,но и Канада е част от нея,дори по привлекателна като страна в очите на целия свят.
Човек, няма да споря за Канада и Щатите......защото съм близко до твоето мнение.
Ето ти един линк от този форум сигурно с 3-ма човека от този форум които предпочитат Щатите пред Канада, питай ги тях защо?
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?f=20&t=39611
Аз (тук се надявам да не ме баннат ще си кажа каквото си мисля)
В Канада ми харесват някой неща повече от Щатите, в Щатите пък някой неща повече от Канада.
Точно емигрантите ми харесват в Канада, защото това са интелигентни хора с висше образование с опит, с желание за борба и реализация.....
сравнение с едни утрепки(не всички но доста) от тези които стават в Щатите(половината са шофьори, детегледачки, електрокаристи) доста имат такива с досиета за престъпления дори.....(за тези ми мнения за малко не ме баннаха от друг форум)
Дори продавачите в магазините в Канада са с интелигентни физиономии и висшисти, което също ме кефи, абе интелигентни хора....
И винаги ме е било яд, защо хората предпочитах да ходят в Щатите а не в Канада, хайде за младите ок, но хора със семейства дето като им треснат 1500долара месечно(толкова плаща колегата ми с 4 членно семейство) здравни застраховки, заедно с високи такси за уни-тата(друг колега си ипотекира къщата за да може детето му да учи в колеж някакъв или университет беше)........
Иначе при мен......съдба какво да правиш. Не ми е писано в Канада и това си е, не стига че семейството ми там, пробвах да си намеря работа в Торонто - не стана,
пробвах да кандидатствам в няколко Университета - Ванкувър, не стана......каквото и да пробвах в Канада - не става и не става,
в Щатите пък точно обратното - въпреки нежеланието ми - каквото и да пробвам всичко стана и работа и всичко, съдба ли е, липса или пък наличие на късмет, нямам идея........
и ако ми се усмихне късмета и си намеря работа в Канада, на драго сърце отивам и дори си я предпочитам пред Щатите като страна и всичко
Канадският министър на международната търговия Питър ван Лоун:-Със сигурност скоро ще имаме свободно пътуване без визи за българите...http://bnt.bg/bg/news/view/33054/kanada_krizata_i_nie
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Не можах да го чуя точно какво казва защото докато преводача на български превеждаше "със сигурност" онзи на английски казваше че виждал "позитивен прогрес", което ме навява на мисълта че това е типично канадско отстрелване в 11та глуха.. Вежливо и дипломатично..
Би било добре, особено за тези които желаем родителите да ни посещават безпроблемно, но според мен за сега това е неосъществимо.. По скоро се забелязва обратната тенденция Канада да затяга границите от колкото да ги разпуска..
Би било добре, особено за тези които желаем родителите да ни посещават безпроблемно, но според мен за сега това е неосъществимо.. По скоро се забелязва обратната тенденция Канада да затяга границите от колкото да ги разпуска..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Що не я затяга за китайците и индийците?